Λαϊβεράς: ”Σε τέτοια παιχνίδια δεν παίζουν ρόλο οι τακτικές”

Διαβάστε τις δηλώσεις του προπονητή του Αίαντα Σαλαμίνας Βαγγέλη Λαϊβερά, τόσο για το επερχόμενο παιχνίδι κόντρα στο Κερατσίνι, όσο και για το αμφίρροπο πρωτάθλημα του 8ου ομίλου της Γ’ Εθνικής.

 

Πώς εξελίχθηκε η προετοιμασία για το παιχνίδι κόντρα στο Κερατσίνι;

”Με κανονικούς ρυθμούς. Έχουμε κάποιες απουσίες όπως αυτή του Τσέργα, αλλά έχουμε κι άλλους ποδοσφαιριστές για να αντικαταστήσουν το κενό του. Επίσης, είχαμε και δύο αποχωρήσεις από την ομάδα, αυτή του Μπίσα και του Σαλταμάρα μετά από απόφαση της ομάδας συνολικά. Αυτά ανήκουν στο παρελθόν. Θέλουμε να συνεχίσουμε τα θετικά αποτελέσματα ώστε να παραμείνουμε στην κορυφή. Παίζουμε κόντρα σε μία ομάδα που θέλει να σωθεί και θα διεκδικήσει ένα θετικό αποτέλεσμα. Το Κερατσίνι το γνωρίζω καλά καθώς ήμουν προπονητής εκεί, όπως και αυτοί εμάς. Ελπίζω να γίνει ένα καλό παιχνίδι”.

Σας δίνεται ένα μικρό πλεονέκτημα το γεγονός οτι γνωρίζετε το Κερατσίνι;

”Το πλεονέκτημα αυτό είναι θεωρητικό. Τα πάντα εξαρτώνται από τους ποδοσφαιριστές. Με τα λόγια και τις θεωρίες δεν μπορείς να κάνεις τίποτα, ενώ όπως έχω πει κανένα παιχνίδι δεν είναι εύκολο. Το είδαμε αυτό την προηγούμενη αγωνιστική όταν το Κερατσίνι με 10 παίκτες απέσπασε ισοπαλία μέσα στη Βάρη”.

Πώς προήλθαν οι αποχωρήσεις των Σαλταμάρα και Μπίσα;

”Είναι μία σειρά γεγονότων και σε συνδυασμό οτι δεν είχαν καλή απόδοση τα τελευταία παιχνίδια πήραμε τις απόφαση να μην συνεχίσουμε μαζί τους”.

Είναι ένα παιχνίδι αρκετά σημαντικό και για τους δύο σας για διαφορετικούς λόγους. Πού πιστεύετε οτι κρίνονται τέτοιου είδους παιχνίδια;

”Αν το θέλεις πραγματικά και βγάλεις ψυχή μπορείς να πετύχεις τον στόχο σου. Συνήθως σε τέτοια παιχνίδια δεν παίζουν ρόλο οι τακτικές, αλλά αυτά που προείπα”.

Είστε 3 παιχνίδια μακριά από το τέλος με την ομάδα σας να είναι η πρώτη υποψήφια για να μπει στα Plaoyff του πρωταθλήματος μέχρι στιγμής. Ποια είναι τα στοιχεία που θα καθορίσουν την πρωτιά;

”Υπάρχουν δύσκολα παιχνίδια όπως αυτό της επόμενης αγωνιστικής κόντρα στον Αιολικό στη Μυτιλήνη. Αν κερδίσουμε το Κερατσίνι θα έχουμε μεγάλο πλεονέκτημα γιατί θα υπερτερούμε και στη διαφορά τερμάτων. Σίγουρα θα παίξει μεγάλο ρόλο η κούραση λόγω των συνεχόμενων παιχνιδιών που έχουν κάποιες ομάδες λόγω αναβολών. Από κει και πέρα, όποιος έχει λίγο καλύτερο ρόστερ και μπορεί να αναπληρώσει τυχόν τραυματισμούς και απουσίες, θα μπορεί να κόψει το νήμα. Μέχρι στιγμής εμείς από την πλευρά μας δεν έχουμε πέσει από την κορυφή και ευχόμαστε να συνεχίσουμε έτσι μέχρι το τέλος”.

[sc name=”boukis” ]