Λαϊβεράς: ”Παιχνίδι με παιχνίδι οι παίκτες θα βρίσκονται καλύτερα μεταξύ τους”

Διαβάστε τις δηλώσεις του προπονητή του Αίαντα Σαλαμίνας Βαγγέλη Λαϊβερά, ο οποίος μίλησε για τη νίκη της ομάδας του επί του Πυθαγόρα, για το επερχόμενο παιχνίδι κόντρα στον Αστέρα Βάρης, αλλά και για τις ραγδαίες εξελίξεις στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Ήταν μία εύκολη νίκη όπως δείχνει και το τελικό αποτέλεσμα. Τί πιστεύετε οτι κάνατε πιο σωστά σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι κόντρα στη Θύελλα;

”Δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια. Η ομάδες τα κάνουν εύκολα ή δύσκολα. Όπως έχω πει, η αποχή τόσων μηνών θα μπορούσε να σταθεί ικανή στο να μην παίρνουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε, όπως και έγινε. Προσπαθούμε παιχνίδι με παιχνίδι να αποκτούμε ρυθμό και να γινόμαστε καλύτεροι. Επίσης, αλλάξαμε και το σύστημα μας το οποίο μας βγήκε. Τα παιδιά ήταν σοβαρά, έβαλαν τη μπάλα κάτω και εν τέλει φάνηκε η ανωτερότητα της ομάδας μας”.

Είναι και μία νίκη ψυχολογίας για το επερχόμενο και ταυτόχρονα δύσκολο παιχνίδι κόντρα στον Αστέρα Βάρης;

”Ναι φυσικά, και για τους ποδοσφαιριστές, αλλά και για την ομάδα συνολικά. Παιχνίδι με παιχνίδι οι παίκτες θα βρίσκονται καλύτερα μεταξύ τους, όπως αποδείχθηκε και στο παιχνίδι με τον Πυθαγόρα. Ελπίζω να είμαστε υγιείς ώστε να είμαστε πλήρεις για το παιχνίδι με τη Βάρη. Ο καλύτερος και πιο τυχερός θα κερδίσει”.

Τί θα πρέπει να προσέξει ένας ποδοσφαιριστής και ένας προπονητής από την πλευρά του σε τέτοιου είδους παιχνίδια;

”Σίγουρα να έχει καθαρό μυαλό και να μην έχει άγχος. Επίσης να είμαστε προπονημένοι και να κάνουμε το παιχνίδι μας. Ξέρουμε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του αντιπάλου, όπως και αντιστρόφως. Ο κάθε προπονητής προσαρμόζεται διαφορετικά με τις συνθήκες του αγώνα. Αν του βγει καλώς, αλλιώς θα χαμογελάσει ο αντίπαλος προπονητής”.

Ποια είναι η άποψή σας για τις εξελίξεις στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο;

”Πιστεύω οτι δεν θα είναι καλό για το ποδόσφαιρο. Σίγουρα. θα είναι ένα δυνατό πρωτάθλημα όπως το φαντάζονται αλλά θα υποβαθμίσει πολλές άλλες ομάδες, καθώς και τα εθνικά πρωταθλήματα. Επίσης, θα υπάρχει θέμα και στις Εθνικές ομάδες, αφού δεν θα μπορούν να ανασυγκροτηθούν σωστά”.

[sc name=”fanis” ]