Λαϊβεράς: ”Καμία ομάδα δεν μπορεί να είναι έτοιμη 100%”

Το δικό του σχόλιο για την επανέναρξη της Γ’ Εθνικής έκανε ο προπονητής του Αίαντα Σαλαμίνας Βαγγέλης Λαϊβεράς. Ο τεχνικός των νησιωτών αναφέρθηκε στην ανετοιμότητα που υπάρχει τόσο στις δική του, αλλά και στις υπόλοιπες ομάδες λόγω της αποχής τους από τους αγώνες, ενώ έκανε και τη δική του τοποθέτηση για τον τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος.

Θυμίζουμε πως ο Αίας αντιμετωπίζει σήμερα (11/4) εντός έδρας την Θύελλα Ραφήνας στις 16:30 για την 5η αγωνιστική του 8ου ομίλου.

Ξεκίνημα πάλι η Γ’ Εθνική μετά από 5 μήνες αποχής. Θα ήθελα να μου πείτε πώς εξελίχθηκε η προετοιμασία αυτό το διάστημα και πόσο έτοιμοι νιώθετε.

”Η προετοιμασία εξελίχθηκε μετ’ εμποδίων. Η ομάδα δεν είναι η ίδια που ήταν στα τέσσερα πρώτα παιχνίδια, ενώ παράλληλα κάποιοι παίκτες έφυγαν. Ναι μεν τους αντικαταστήσαμε με άλλους, αλλά η ομάδα δεν έχει βρει ακόμα τον ρυθμό της. Καμία ομάδα δεν μπορεί να είναι έτοιμη 100%. Είναι κάτι πρωτόγνωρο αυτό που έγινε φέτος, καθώς κάναμε διπλές και τριπλές προετοιμασίες.  Ευελπιστούμε πως όλα θα πάνε καλά. Σχετικά με το πρώτο παιχνίδι απέναντι στην Θύελλα Ραφήνας, έχουμε κάποιες απουσίες είτε τραυματισμών, είτε τιμωρίας (Σπέτσι). Βέβαια όλα αυτά δεν είναι δικαιολογίες μιας και συμβαίνουν σε όλες τις ομάδες. Ελπίζω πως θα σταθούμε όσο μπορούμε καλύτερα, να είμαστε τυχεροί και να μπορούμε να συνεχίσουμε προς τον στόχο μας. 

Συμφωνείτε και σεις με την άποψη οτι όποιος είναι πιο καλά προετοιμασμένος θα παίρνει τα παιχνίδια;

”Αυτό είναι σίγουρο. Όποιος έχει προετοιμαστεί καλύτερα και είναι πιο τυχερός θα παίρνει τα παιχνίδια. Δεν μπορούμε πλέον να εμπιστευτούμε ακόμα τις δυνατότητες των ποδοσφαιριστών μας γιατί έβγαζαν τραυματισμούς. Ούτε φιλικό δεν κάναμε, παρά μόνο μεταξύ μας”.

. Η ομάδα σας θα ξεκινήσει από την πρώτη θέση έχοντας 4 σερί νίκες. Θεωρείτε πως πλέον είναι πιο δύσκολο να υπερασπιστείτε τη θέση σας, λόγω της αποχής πολλών μηνών;

”Πιστεύω πως αυτή η διακοπή έκανε περισσότερο κακό στις ομάδες που ήταν στις υψηλές θέσεις. Είχαμε βρει έναν καλό ρυθμό, ο οποίος τώρα σταμάτησε απότομα λόγω της διακοπής. Από την άλλη, οι ομάδες που είναι πιο χαμηλά στη βαθμολογία έχουν δει τα λάθη τους και τα έχουν διορθώσει με κάποιες μεταγραφικές κινήσεις. Επίσης, χάσαμε και κάποιες μονάδες που ήταν σημαντικές στην ομάδα μας (Μπουρού, Ντιενάζοβιτς, Αντόνιο). Βέβαια έχουν έρθει κάποια παιδιά που σίγουρα θα τους αναπληρώσουν, αλλά δυστυχώς ακόμα δεν ξέρουμε σε τί κατάσταση θα βρισκόμαστε”.

Πριν την επανέναρξη κάνατε αρκετές προσθήκες (Μπέκος, Τσέργας, Χαλούλος, Σταφσουλάϊ, Ζότο, Τσούφλας, Στεργίου, Σαλταμάρας. Πιστεύετε οτι μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα σας δεδομένου οτι θα πρέπει να δεθούν και με τους νέους τους συμπαίκτες πέρα από τον αγωνιστικό ρυθμό που θα πρέπει να βρουν;

”Το δύσκολο κομμάτι είναι αυτό. Να βρουν αγωνιστικό ρυθμό και να δεθούν με τους νέους τους συμπαίκτες. Σίγουρα είναι καλοί και ταλαντούχοι παίκτες. Δεν είναι όμως στο 100% έτοιμοι. Δεν ξέρουμε κατά πόσο θα προσφέρουν αυτό που πρέπει”.

Μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος θα έχετε παίξει 4 εκτός έδρας παιχνίδια και 3 εντός. Αυτό σημαίνει οτι θα έχετε παίξει περισσότερα εκτός έδρας παιχνίδια όπως ισχύει και σε άλλες ομάδες, πράγμα που έχει προκαλέσει αντιδράσεις. Τί έχετε να πείτε γι’ αυτό και αν θεωρείτε πως το πρωτάθλημα θα έπρεπε να παιζόταν μέχρι την τελευταία αγωνιστική του δευτέρου γύρου.

”Θεωρώ πως θα έπρεπε να παιζόταν ολόκληρο και όποιος ήταν καλύτερος και είχε διάρκεια να έπαιρνε το πρωτάθλημα. Θα ήταν το πιο δίκαιο. Λόγω όμως του κορωνοϊού πιεστήκαμε, ο χρόνος ήταν λίγος, η πολιτεία από την πλευρά της είχε τις δικές της φοβίες, με αποτέλεσμα να υπακούσουμε σε αυτά που είπε η ΕΠΟ. Πάντως θα ήθελα να διεξαγόταν ολόκληρο το πρωτάθλημα για να έβλεπε κάθε ομάδα ξεχωριστά τις δυνατότητές της”.

[sc name=”hpeiros” ]