Κυπελλούχος Ιταλίας η Γιουβέντους με 2-1 επί της Αταλάντα.

Για δεύτερη σερί σεζόν και 14η στην ιστορία της, η Γιουβέντους στέφθηκε Κυπελλούχος Ιταλίας για την περίοδο 2020/2021, καθώς στον τελικό του Coppa Italia που διεξήχθη στο «Μαπέι» της Ρέτζιο Εμίλια, επικράτησε με 2-1 της Αταλάντα.

Κατά κάποιο τρόπο, η «Γηραιά Κυρία» με την κατάκτηση του Κυπέλλου κλείνει με θετικό πρόσημο μία σεζόν, που δεν τα πήγε καθόλου καλά στο πρωτάθλημα (σ.σ. μία αγωνιστική πριν το φινάλε της Serie A διεκδικεί την έξοδο στο Champions League), αλλά και στην Ευρώπη (αποκλείστηκε στην φάση των 16 από την Πόρτο).

Για την ομάδα του Μπέργκαμο, η οποία έχει εξασφαλίσει την έξοδό της στο Champions League για τρίτη συνεχόμενη σεζόν, η κατάκτηση του τροπαίου θα ήταν το καλύτερο δώρο για εκείνη, σε μία πολύ καλή περίοδο που έκανε (έφτασε και μέχρι τους 16 του CL, αλλά αποκλείστηκε από την Ρεάλ), αλλά τελικά αυτό δε συνέβη στην πέμπτη της παρουσία στον τελικό (μετρά μόνο ένα τρόπαιο το μακρικό 1963).

Μπορεί να αμφισβητείται έντονα από τον κόσμο, αλλά και από τη διοίκηση, ωστόσο, ο Αντρέα Πίρλο, στην πρώτη του χρονιά στον πάγκο της «Γιούβε» κατάφερε να την οδηγήσει σε έναν ακόμη τίτλο. Το αν αυτό θ΄ αποδειχθεί αρκετό για να τον κρατήσει στο «τιμόνι» της και την επόμενη περίοδο αυτό δεν το γνωρίζει κανείς, αν και όλα δείχνουν ότι ο παλαίμαχος διεθνής μέσος θ΄ αποτελέσει παρελθόν.

Να υπενθυμιστεί ότι υπό την καθοδήγηση του Πίρλο η Γιουβέντους κατέκτησε τον Ιανουάριο το Σούπερ Καπ. Για την Γιουβέντους η σημερινή ήταν η 20ή παρουσία της στον τελικό, με απολογισμό 14 τρόπαια!

Ο Κουλουσέφσκι στο 31΄ έδωσε το προβάδισμα στην «Βέκια Σινιόρα», στο 41΄ ο Μαλινόφσκι έφερε το ματς στα ίσια, αλλά στο 73΄ ο Κιέζα «έγραψε» το τελικό 2-1 (από ασίστ του Κουλουσέφσκι), χαρίζοντας στην ομάδα του Τορίνο το Κύπελλο.