Κούστας: ”Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι για μας”

Σε συνέντευξη στα Peiraiotika.gr, ο προπονητής της Κηφισιάς Νίκος Κούστας, μας μίλησε για τις δυσκολίες που είχε η εκτός έδρας πρεμιέρα της Κηφισιάς απέναντι στον Άρη Σκάλας (0-3), καθώς και για την προσωπικότητα που έβγαλαν οι ποδοσφαιριστές του μετά την αποβολή του Τεττέι. Ακόμη, έπλεξε το εγκώμιο της Ερμιονίδας την οποία αντιμετωπίζει την επόμενη αγωνιστική στο Ζηρίνειο.

Πρώτη νίκη στη σεζόν, όντας καλύτεροι στο μεγαλύτερο κομμάτι του αγώνα. Ένα σχόλιο για την εμφάνισή σας.

”Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι για μας, καθώς ήταν η πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Αντιμετωπίσαμε μία ομάδα που δεν γνωρίζαμε πολλά σχετικά με το τακτικό της κομμάτι, ούτε την κατάσταση του γηπέδου, παρά το γεγονός οτι γνωρίζαμε τους ποδοσφαιριστές. Αυτό ήταν μία δυσκολία για έναν προπονητή, πόσο μάλλον όταν είναι πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Όμως, μπήκαμε καλά στο παιχνίδι, προηγηθήκαμε και παρά την αποβολή του Τεττέι δείξαμε οτι έχουμε την εμπειρία και τις προσωπικότητες για να διαχειριστούμε άσχημες καταστάσεις”.

Πώς αντιμετωπίσατε αυτές τις δυσκολίες;

”Θέλαμε από την αρχή να κάνουμε το δικό μας παιχνίδι και επειδή ξέρουμε πως θα αντιμετωπίσουμε ομάδες που δεν θα ξέρουμε πολλά για το τακτικό τους κομμάτι, δουλέψαμε σε διάφορες συνθήκες και τακτικές στις οποίες θα μπορούσε να παίξει ο αντίπαλος.

Ο Κρητικός ήταν ένας από τους καλύτερους παίκτες του αγώνα, καθώς σημείωσε τα 2 από τα 3 γκολ. Είναι μία μεταγραφή που έγινε το καλοκαίρι. Είστε ικανοποιημένος από τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή, αλλά και γενικά από τις μεταγραφές;

”Ναι. Νομίζω πως η ομάδα έχει κάνει μία μεγάλη επένδυση, φέρνοντας παίκτες όπως είναι ο Κρητικός. Παίζουμε με 5-6 παίκτες της προηγούμενης χρονιάς στην αρχική ενδεκάδα. Οι υπόλοιποι 5-6 παίκτες που έχουν έρθει φέτος είναι αθλητές υψηλού επιπέδου και έχουν βοηθήσει στα μέγιστα. Ο Στέλιος είναι ένας από αυτούς. Γι’ αυτούς άλλωστε τους αποκτήσαμε, για την εμπιστοσύνη και την προσωπικότητα τους, αλλά και στο σύστημα που θέλουμε να παίξουμε φέτος”.

Πότε ξεκινάτε την προετοιμασία για το παιχνίδι απέναντι στην Ερμιονίδα;

΄’Έχουμε ξεκινήσει από σήμερα την προετοιμασία. Την Δευτέρα είχαμε ρεπό λόγω του ταξιδιού που είχαμε την Κυριακή. Είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, καθώς θεωρώ την Ερμιονίδα μία από τις καλύτερες ομάδες του ομίλου, διαθέτοντας έναν εξαιρετικό προπονητή με πολύ ωραία κουλτούρα στο παιχνίδι του. Πιστεύω οτι θα μας προβληματίσει αρκετά”.

[sc name=”bitros” ]