Κοντάκης: ”Με έχει ικανοποιήσει η διάθεση και η συνέπεια που υπάρχει από τους παίκτες”

Ευχαριστημένος με τη συνέπεια και τη διάθεση που βγάζουν οι ποδοσφαιριστές του δείχνει να είναι ο νέος προπονητής του Πανιώνιου Κερατσινίου Νίκος Κοντάκης. Ο τεχνικός του Πανιωνίου μας μίλησε τόσο για τις πρώτες του εντυπώσεις στην εκτός έδρας νίκη απέναντι στην Κύπρο Κορυδαλλού με 0-1, όσο και για το επόμενο παιχνίδι απέναντι στους Σαλαμινομάχους.

Πρώτη νίκη για τον Πανιώνιο με εσάς στην καθοδήγηση του και δεύτερη συνεχόμενη εκτός έδρας νίκη. Θα ήθελα να μου δώσετε μία πρώτη εκτίμηση από αυτό το πρώτο δείγμα.

”Το αρχικό συμπέρασμα που έβγαλα ήταν οτι οι ποδοσφαιριστές μου προσπαθούσαν να βγάλουν στο γήπεδο αυτά που δουλέψαμε στην προπόνηση, όσον αφορά το τακτικό κομμάτι και το κομμάτι της συμπεριφοράς. Αυτό ήταν το πρώτο πράγμα που με έκανε να αισθανθώ πολύ καλά και ικανοποιημένο. Είχαμε ξεκαθαρίσει από την αρχή οτι θέλαμε τη νίκη, κάτι το οποίο πετύχαμε”.

Ποια πιστεύετε οτι είναι τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία της ομάδας;

”Ακόμα είναι νωρίς να βγάλω ασφαλή συμπεράσματα. Πάντως, αυτό που με έχει ικανοποιήσει αυτές τις πρώτες μέρες είναι η συνέπεια και η διάθεση που υπάρχει, πράγματα που με κάνουν να είμαι αισιόδοξος. Σχετικά με το τακτικό κομμάτι, είναι ακόμα νωρίς να βγάλω συμπεράσματα. Παρ’ όλα αυτά η ομάδα έχει δουλευτεί σωστά από τον προηγούμενο προπονητή (Δημήτρης Βουτσινάς)”. 

Πιστεύετε οτι η νίκη δίνει και σε σας προσωπικά ένα αβαντάζ, ώστε η διοίκηση και οι παίκτες να σας εμπιστευτούν περισσότερο;

”Σίγουρα όταν παίρνεις ένα καλό αποτέλεσμα, με μία καλή εμφάνιση όλα τα πράγματα τα βλέπουν θετικά. Κερδίζεις ηρεμία, ψυχολογία, βαθμολογική συγκομιδή. Όλα είναι υπέρ σου. Υπάρχουν βέβαια νίκες που σε προβληματίζουν γιατί δεν έχεις δώσει αυτά που πρέπει. Όταν όμως έρχεται μία νίκη με καλή εμφάνιση και με καλό αγωνιστικό πρόσωπο, όλα βγαίνουν στην επιφάνεια”.

Επόμενο παιχνίδι είναι απέναντι στους Σαλαμινομάχους, σ’ ένα πιο δύσκολο παιχνίδι δεδομένης και της βαθμολογικής θέσης τους. Είναι καλό ή κακό που έρχεται ένα τέτοιο παιχνίδι τόσο νωρίς για εσάς, μιας και θεωρείστε ακόμη νέος προπονητής;

”Είναι μία ομάδα που έχει ξεκινήσει καλά το πρωτάθλημα και βρίσκεται σε πολύ καλή ψυχολογία. Εμείς δεν θα φοβηθούμε κάτι, γι’ αυτό και θα πάμε για τη νίκη. Εμένα προσωπικά, ανέκαθεν μου άρεσαν τα δύσκολα και δεν με πειράζει η χρονική στιγμή που έρχεται ένα τέτοιο παιχνίδι. Αντιθέτως μου δίνει περισσότερα κίνητρα. Αυτό που με απασχολεί κυρίως είναι να προετοιμαστούμε σωστά και να παρουσιαστούμε όπως πρέπει”.

[sc name=”hpeiros” ]