Κι όμως ο Κώστας Φορτούνης δεν είναι στην ενδεκάδα με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα

 

Ας μας εξηγήσει κάποιος πως και γιατί ο καλύτερος ποδοσφαιριστής της Ελλάδος βρίσκεται εκτός ενδεκάδας την Κύριακή με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Δεν έχει καμία σημασία αν την μεθεπόμενη Κυριακή στο Καραϊσκάκη με τον Άρη ίσως να είναι βασικός στην ενδεκάδα. Η Ψυχολογία του παίκτη δεν θα είναι στα πάνω της.

Το ποδόσφαιρο η ομάδα του Ολυμπιακού χρειάζεται παίκτες που ξέρουν και να κουβαλούν την μπάλα, το να την δίνεις αμέσως και να μην παίρνεις πρωτοβουλίες είναι πανεύκολο. Ποιος κουβαλάει την μπάλα στον Ολυμπιακό σήμερα;; μα ο Κώστας Φορτούνης και ο άλλος Κώστας Τσιμίκας, κι ο Ποντένσε που έφυγε.

 

 

Ο Κώστας Φορτούνης είναι ένα παιδί λιγομίλητο τρομερά ευαίσθητο άρα θέλει ιδιαίτερο χειρισμό πάνω σε αυτό το κομμάτι. Αρκετά κοντραρίστηκε από την τεχνική ηγεσία ας αγκαλιάσουμε όλοι τον Κώστα Φορτούνη το αξίζει.

Τον παίκτη που μπορεί κουβαλώντας την μπάλα να κάνει μέτρα μέσα στο γήπεδο και να την στείλει μέχρι τα δίχτυα αν δεν αφήσει αυτή τη δουλειά σε κάποιο συμπαίκτη του δίνοντας του την τελική πάσα.Η χρονιά κύλησε άσχημα για τον άτυχο αρχηγό του Ολυμπιακού. Θα κλείσει ευχάριστα όχι μόνο γιατί έτσι φαίνεται ότι θα κλείσει η χρονιά για την ομάδα του αλλά και γιατί ο ίδιος έχει τώρα τα περιθώρια να επανέλθει στην δράση και στις διακρίσεις.

Κανείς δεν πίστεψε ότι αυτά που έκανε δεν χρειάζονται πια γιατί η ομάδα έχει αλλάξει τρόπο παιχνιδιού. Άλλωστε, ορισμένα από αυτά που έκανε ο Φορτούνης τα έκανε μέσα στο παιχνίδι ο Ποντένσε που τώρα δεν είναι στο ρόστερ. Λείπουν επομένως από το παιχνίδι των ερυθρολεύκων και τώρα στα πλέι οφ πρέπει να ξαναμπούν στην επιθετική φαρέτρα της ομάδας. Και δεν είναι μόνο τα πλέι οφ. Ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του το κύπελλο και το Γιουρόπα Λιγκ.

Το πεδίο δόξης που ξεδιπλώνεται μπροστά στον Φορτούνη είναι μεγάλο και μπορεί να είναι λαμπρό. Φυσικά οι προοπτικές αξιοποίησής του δεν σχετίζονται με τη δυνατότητα κάθε ομάδας να πραγματοποιεί πέντε αλλαγές κατά τη διάρκεια των αγώνων. Ο αρχηγός των ερυθρολεύκων μπορεί να μην είναι -όπως δείχνουν τα πράγματα- στην βασική εντεκάδα στην Τούμπα αλλά απαλλαγμένος πια από κάθε είδους δαίμονες έχει όλες τις προϋποθέσεις να επανέλθει όχι απλά ως χρήσιμος, αλλά ως απαραίτητος και πρωταγωνιστής. Αυτό είναι κάτι που το επιθυμεί ο Μαρτίνς και θα το διαπιστώσει σύντομα ο… δυσανεκτικός Φαντ Σιπ.

[sc name=”bitros” ]