Καθάρισε η Λαμία, τρομερό ματς στα Τρίκαλα! (vids)

Λαμία και Τρίκαλα έχουν τον πρώτο λόγο για πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας μετά τις νίκες τους με αντιπάλους τους Αιολικό και Εργοτέλη αντίστοιχα.

Πέρασε εμφατικά από τη Μυτιλήνη

Με σκόρερ τους Ρόμανιτς, Ντελ Πίνο και Σάλιακα (15′,45′,70′), η Λαμία πέρασε από την έδρα του Αιολικού με 0-3 και έχει σαφώς το πάνω χέρι για πρόκριση στους 16.

Παρόλο που ο Αιολικός ξεκίνησε καλά το παιχνίδι, έχοντας και τη πρώτη καλή στιγμή (Μπορούς 5′), η Λαμία ήταν αυτή που πήρε κεφάλι στο σκορ.

Στο 15‘ ο Τουράμ έσπασε ωραία και με τακουνάκι την μπάλα στον Ρόμανιτς που βγήκε απέναντι στον Σφύρλα και με τελείωμα έκανε το 0-1.

Στη συνέχεια, η ομάδα της Φθιώτιδας είχε κάποιες καλές στιγμές για να διευρύνει το προβάδισμά της, είτε από στατικές φάσεις (Σάλιακας 32′), είτε με τετ-α-τετ (Ρόμανιτς 43′).

Τελικά, η Λαμία βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα στο 45ο λεπτό με ωραία ενέργεια του Ντελ Πίνο.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Λαμία έκανε περισσότερο διαχείριση του αποτελέσματος, χωρίς όμως να μην έχει στιγμές και για ένα τρίτο γκολ (57′ Τουράμ, 63′ Λαμπράκης).

Εν τέλει, πέτυχε και τρίτο γκολ με σκόρερ τον Σάλιακα στο 70‘, σκορ που έμελλε να μείνει μέχρι τέλους, θέτοντας ισχυρές βάσεις για πρόκριση στους 16.

Ο Αιολικός τελείωσε το ματς με 10 παίχτες, λόγω τραυματισμού του Σπόλιαριτς στο 82′, ο οποίος δεν μπορούσε να αντικατασταθεί, καθώς οι αλλαγές είχαν ολοκληρωθεί.

Αιολικός: Σφύρλας,Αγριμάκης, Βαλιός, Κρητικός, Καλαφάτης, Σπόλιαριτς, Τσομπανέλλης (69′ Λαζαρίδης), Κατσίκης (76′ Παρέλλης), Παλαμουτσής, Μπουρούς και Τσιπάς (58′ Λαμπράκης).
Λαμία: Θεοδωρόπουλος, Ασίγκμπα, Τζανετόπουλος, Πλιάτσικας (75′ Νικολόπουλος), Μπαχανάκ, Μπουλούλης, Ντε Ολιβεϊρα, Σάλιακας, Ντελ Πίνο (63′ Βλαχομήτρος), Ρόμανιτς και Τουράμ (69′ Καραγιάννης).

Ματσάρα στα Τρίκαλα

Παρά τη βροχή που υπήρχε στο γήπεδο των Τρικάλων, Τρίκαλα και Εργοτέλης πρόσφεραν ένα πολύ όμορφο παιχνίδι με εναλλαγές στο σκορ, και τελικούς νικητές τους Θεσσαλούς!

Το πρώτο ημίχρονο δεν είχε πολλές φάσεις, κάτι το οποίο ευθύνεται και από την βροχόπτωση που υπήρχε εκείνη τη στιγμή στο Δημοτικό γήπεδο των Τρικάλων.

Η μόνη αξιόλογη φάση, ήταν ένα σουτ του Νιάρου που πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Καλογεράκη στο 37ο λεπτό.

Ό,τι δεν πρόσφερε σε γκολ και θέμα το πρώτο ημίχρονο, πρόσφερε το δεύτερο και με το παραπάνω.

Στο 55′ τα Τρίκαλα προηγήθηκαν με τρομερό σουτ του Ελευθεριάδη, ο οποίος δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Καλογεράκη.

Μάλιστα, τα Τρίκαλα έφτασαν κοντά και στο 2-0, αλλά ο Καλογεράκης αρνήθηκε εντυπωσιακά τον Παπαγεωργίου στο 57ο λεπτό.

Και παρόλο που τα Τρίκαλα είχαν τον έλεγχο του αγώνα, ήρθε η ισοφάριση από τον Εργοτέλη.

Στο 67ο λεπτό έπειτα από κόρνερ, ο Τσίπρας έστειλε άθελά του με κεφαλιά τη μπάλα στα δίχτυα του Γιακουμή.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, οι Κρητικοί πέτυχαν και δεύτερο γκολ 3 λεπτά αργότερα, με σκόρερ τον Ιατρούδη, με εξαιρετικό σουτ εκτός περιοχής.

Τα Τρίκαλα όμως δεν είπαν την τελευταία τους λέξη.

Στο τελευταίο τέταρτο του αγώνα βγήκαν μπροστά και αφού προειδοποίησαν με τους Πελάεθ και Τσίπρα (75′), πέτυχαν την ισοφάριση με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Πελάεθ στο 81‘, ο οποίος πέρασε ως αλλαγή.

Η μεγάλη ανατροπή ήρθε 1 λεπτό πριν τα 90.

Ο Τσίπρας, ο οποίος είχε πετύχει προηγουμένως αυτογκόλ, ντύθηκε από ”μοιραίος”, ”ήρωας”, σκόραρε το νικητήριο γκολ για την ομάδα των Τρικάλων, μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς, δίνοντας στην ομάδα του μία μεγάλη νίκη!

Τρίκαλα: Γιακουμής, Γρηγορόπουλος, Βέρτζος, Οικονομόπουλος, Νιάρος, Ριζογιάννης (79′ Τεγούσης), Παπαγεωργίου, Πέλκας, Ελευθεριάδης, Λώττας (75′ Πελάεθ), Σταματής (62′ Τσίπρας).
Εργοτέλης: Καλογεράκης, Βουτσάς, Οικονόμου, Πεϊος, Μπούσης, Μπρους, Αλεξάκης (46′ Ιατρούδης), Τσέλιος (79′ Κατσούρι), Σταθόπουλος (46΄Γροντής), Μανουσάκης και Μπαράτα.

Δείτε τα γκολ και τα Highlights από τα 2 παιχνίδια:

 

 

 

[sc name=”BITROS” ]