Κ. Κατσαφάδος: Κάποια στιγμή πρέπει να συζητήσουμε για την υποχρεωτικότητα στα Σώματα ασφαλείας (video)

Με παράθεση στατιστικών στοιχείων υπεραμύνθηκε της κυβερνητικής απόφασης να καταστήσει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό για τους πολίτες άνω των 60 ετών ο Κώστας Κατσαφάδος, αναφέροντας -για πρώτη φορά- ότι «κάποια στιγμή θα πρέπει να συζητήσουμε για την υποχρεωτικότητα και στα Σώματα Ασφαλείας».

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής δήλωσε πώς «η κυβέρνηση λειτούργησε υπεύθυνα, για μια ακόμη φορά, απέναντι σε αυτόν τον εφιάλτη τον οποίο βιώνουμε σχεδόν δύο χρόνια. Όλα τα στοιχεία μαρτυρούν ότι 9 στους 10 που χάνουν τη ζωή τους από κορονοϊό είναι πάνω από 60 χρονών και όταν 7 στους 10 που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ είναι άνω των 60 ετών».

Το 70% των στελεχών είναι πλήρως εμβολιασμένο

Και όπως τόνισε ο κ. Κατσαφάδος στην εκπομπή «Συνδέσεις», στην Ελλάδα έχει γίνει πια συνήθεια να χάνουμε από κορονοϊό 80 – 100 ανθρώπους καθημερινά, γι’ αυτόν το λόγο η κυβέρνηση πήρε μια δύσκολη απόφαση -όχι να τους τιμωρήσει- αλλά να τους προστατεύσει.

Μιλώντας για το ποσοστό εμβολιασμού στο Λιμενικό Σώμα ανέφερε ότι τα στελέχη του Λιμενικού είναι γύρω στους 7.500 εκ των οποίων το 70% είναι πλήρως εμβολιασμένο.

Ο κ. Κατσαφάδος, εστίασε και στο θέμα του υποχρεωτικού εμβολιασμού λέγοντας χαρακτηριστικά: «Νομίζω ότι κάποια στιγμή θα πρέπει να συζητήσουμε για την υποχρεωτικότητα στα Σώματα Ασφαλείας. Επειδή ο κορονοϊός είναι ένα δυναμικό φαινόμενο, το οποίο δυστυχώς μας κρύβει πολλές δυσάρεστες εκπλήξεις θεωρώ ότι πρέπει να είναι ανοιχτό το θέμα του υποχρεωτικού εμβολιασμού και στα Σώματα Ασφαλείας».

Οι έλεγχοι στα πλοία ήταν αποδοτικοί

Μιλώντας για τον τομέα ευθύνης του ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής επισήμανε ότι  πρώτα για τη δική μας ευθύνη και μετά για τον συμπολίτη μας πρέπει να τηρούμε τα υγειονομικά μέτρα που έχουν ορίσει οι ειδικοί.

«Το λιμενικό σώμα καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού αλλά ακόμη και σήμερα, δεν έχει σταματήσει να κάνει ελέγχους στα λιμάνια. Σε πάνω σε 26.000 ανθρώπους, ενώ ήταν με το εισιτήριο στο χέρι, τους απαγορεύτηκε να επιβιβαστούν στο πλοίο γιατί δεν είχαν τα απαραίτητα υγειονομικά έγγραφα», δήλωσε ο κ. Κ. Κατσαφάδος επισημαίνοντας ότι έλεγχοι γίνονταν και κατά τη διάρκεια των ταξιδιών.

Απαντώντας σε ερώτηση για το ποιος ελέγχει τους επιβάτες εντός των πλοίων, διευκρίνισε ότι αυτό πρέπει να το κάνει το προσωπικό του πλοίου και η πλοιοκτήτρια εταιρεία. Και όπως δήλωσε, «κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου δεν παρατηρήθηκε κάποια έξαρση στα νησιά. Πράγμα που σημαίνει ότι έγιναν έλεγχοι και οι έλεγχοι ήταν αποδοτικοί».

Σχολιάζοντας το θέμα της ακρίβειας και το κατά πόσο έπληξε την ακτοπλοΐα ο αρμόδιος υφυπουργός Ναυτιλίας ανέφερε πως «η κυβέρνηση μείωσε κατά 10% την τιμή των εισιτηρίων γιατί έχει μειώσει το φόρο. Παρόλα αυτά, με όλες τις ανατιμήσεις που παρατηρούνται στα καύσιμα, είμαστε σε συνεννόηση με τις ακτοπλοϊκές εταιρείες και μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αυξήσεις στα εισιτήρια. Θέλω να πιστεύω ότι αυτό θα διατηρηθεί μέχρι το τέλος».