Ισχυρός σεισμός 6,3 Ρίχτερ νότια της Κρήτης – Kατέρρευσε εκκλησάκι στον Ξηρόκαμπο Σητείας (video)

Σεισμός 6,3 σημειώθηκε στην Κρήτη, και συγκεκριμένα ανοιχτά του Λασιθίου. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 23 χλμ ανατολικά του Ζάκρου και το εστιακό του βάθος είναι 8,2 χιλιόμετρα.

Η μικρή εκκλησία του Αγίου Νικολάου στον Ξηρόκαμπο Σητείας, στο παραλιακό μέτωπο Κ. Ζάκρου κατέρρευσε λόγω της ισχυρής σεισμικής δόνησης. Όπως είπε στην ΕΡΤ ο δήμαρχος Σητείας κ. Γ. Ζερβάκης αλλά και ο πρόεδρος της κοινότητας Ζάκρου, δεν έχουν αναφερθεί σοβαρές ζημιές ή τραυματισμοί, εκτός από ρωγμές στο δημαρχείο Σητείας.

Όπως έγινε γνωστό από το κέντρο της Πυροσβεστικής δεν έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής ζημιές. Ωστόσο με εντολή του αρχηγού αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη όλες οι δυνάμεις στην Κρήτη είναι έτοιμες για να παρέμβουν εάν και όπου χρειαστεί.

Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στη Ρόδο, όπου για προληπτικούς λόγους οι μαθητές από πολλά σχολεία βγήκαν στο προαύλιο.

Λίγα λεπτά αργότερα σεισμική δόνηση 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ καταγράφηκε από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο στην Κάρπαθο. Συγκεκριμένα σημειώθηκε 9 χλμ βορειοδυτικά της Καρπάθου με εστιακό βάθος τα 12,6 χλμ.

Για εντελώς διαφορετικό σεισμικό κέντρο από εκείνο στο Αρκαλοχώρι έκανε λόγο ο Πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας, μιλώντας στην ΕΡΤ. «Αυτό είναι ένα εντελώς διαφορετικό σεισμικό κέντρο, μια τελείως διαφορετική εστία που ανήκει σε ένα διαφορετικό τεκτονικό σύστημα. Δεν πρέπει να συνδέουμε τον ένα σεισμό με τον άλλο σεισμό» είπε χαρακτηριστικά.

Ρεπορτάζ: Ι. Ταβλάς, Σ. Κατσουλάκη