Ηρωϊκη πρόκριση μέσα στο Μπακού με νίκη του Ολυμπιακού 0-1

Παραμονή του αγώνος Τρίτη 27-7 στο άρθρο μου έιχα αναρτήσει φωτό του Ματιέ Βαλμπουενά και έγγραφα αυτός ο παικταράς αύριο θα μας δώσει την πρόκριση, όπερ και εγένετο. Ήταν το 15″ ο Σισέ που έκανε σήμερα το καλύτερο του παιχνίδι στον Ολυμπιακός ως αριστερός μπακ έκανε μια επική επίθεση από αριστερά κλέβει την μπάλα με κόντρα και φτάνοντας κοντά στον Μαμάντοφ σουτάρει δυνατά αποκρούει ο Μαμάντοφ η μπάλα φτάνει στον Βαλμπουενά που ζυγίζει την μπάλα ψηλοκρεμαστα ασίστ στο Μασούρα που σπρώχνει την μπάλα με το σώμα του από κοντά γραφοντας το 0-1 και μια ηρωική πρόκριση επί της Νέφτσι Μπακού σε ένα γηπεδο ακατάλληλο για Ευρωπαϊκούς αγώνες.

Ποιός να το περίμενε ότι ο Σισέ θα από μια θέση που δεν έχει ξανά παίξει θα έκανε την εμφάνιση της ζωής του. Ήταν παντού στην επίθεση και στην άμυνα.

Επίσης τι να πούμε για τον Γάλλο “έφηβο” Ματιέ Βαλμπουενά τον έκοβαν μόνο με φάουλ σκληρά χωρίς ο Ισπανός διαιτητής να βγάζει και καμιά κάρτα κίτρινη να τον προστατεύσει.

Στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός ήταν καταπληκτικός με 10 παίκτες με άριστη απόδοση. Αλλά οι καλύτεροι ήταν Βαλμπουενά, Σισέ, Κούντε, Λαλά, Μασούρας. Μήπως δεν ήταν καλός ο Μπα, ο Μάρκοβιτς, ο Σεμέδο, ο Τζολάκης. Έγραψα 10 γιατί του Χασάν το παιχνίδι δεν του βγήκε ήταν στα περισσότερα λεπτά εκτός αγώνα αργός στα μαρκαρίσματα και έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες στο 58″και στο 77″από κοντά. Ο Προπονητής άργησε και να τον αλλάξει με τον Ελ Αραμπί .στο 86″

Να σταθώ λίγο στον Κούντε που έκανε μεγάλη εμφάνιση πολύ δυνατό παιδί έκοβε και έραβε αυτό που έκαναν παλιότερα στον Ολυμπιακό Βιέρα και Κουσουλάκης. Το πρώτο ημίχρονο ήταν πολύ σκληρό και έπεφταν κορμιά με τον Ολυμπιακό να είναι ανώτερος φανερά από την Νέφτσι που στο Β μέρος είχε κατοχή της μπάλας αλλά δεν είχε πολλές τελικές και επικίνδυνες φάσεις. Ο Ολυμπιακός είχε οργανωθεί άριστα στην άμυνα πολύ καλύτερα από το πρώτο παιχνίδι στο Καραϊσκάκη.

Η Νεφτσι την μεγάλη ευκαιρία την έχασε στο 90″ όταν ένα ισχυρό σούτ πέρασε σύριζα από το κάθετο δοκάρι αριστερά του Τζολάκη. Και στο 93″ ο Κούντε έχασε μοναδική ευκαιρία να κάνει το 0-2 το σουτ από καλή θέση έφυγε άουτ με τον Ρατζέλοβιτς από δεξιά να χτυπιέται γιατί δεν του έδωσε την μπάλα που ήταν αμαρκάριστος.

Ο Μαρτίνς άργησε να κάνει απόψε τις αλλαγές στο 76″ πέρασε τον Ρατζέλοβιτς αντι του Βαλμπουενά. Στο 83″ βγήκε ο Σουρλής που έκανε κι αυτός μεγάλη εμφάνιση και πέρασε στο ματς ο Βρουσαι. Και στο 86″ τον ΄Ελ Αραμπί όπως είπα με μεγάλη καθυστέρηση αντί του Χασάν που δεν τα πήγε καθόλου καλά.
Απελπιστικά αργός σε ένα παιχνίδι με τους υπόλοιπους παίκτες να πετάνε μέσα στο γήπεδο και από τις δύο ομάδες. Τού έκατσαν δυο ευκαιρίες από κοντά τις έχασε και τις δυο. Άν εκεί ήταν ο Ελ Αραμπί θα τα έβαζε άνετα. Ο Ρατζέλοβιτς πήρε και σήμερα την ευκαιρία του αλλά έχει τις ίδιες περσινές αδυναμίες δεν μπορεί να ντριμπλάρει τον αντίπαλό του και να μπεί στην περιοχή. Έρχεται την Κυριακή επί τέλους ένα εξτρέμ ο Ονιεκούρου

Το ματς σε λεπτομέρειες

 

 

Ο Πέδρο Μαρτίνς ξεκίνησε το ματς με τον Τζολάκη κάτω από τα δοκάρια, με αμυντικούς τους Σεμέδο, Μπα και Μάρκοβιτς, αριστερά τον Σισέ και δεξιά τον Λαλά. Στο κέντρο ο Σουρλής με τον Κούντε, στην επίθεση ο Βαλμπουενά με τον Μασούρα και τον Χασάν.
Στο 3’ οι γηπεδούχοι με τον Μέσα επιχείρησαν να αιφνιδιάσουν με μακρινό σουτ, όμως ο Τζολάκης ήταν σε ετοιμότητα.


Στο 15’ μετά από κλέψιμο του Σισέ, ο οποίος έφτασε μέχρι το τέρμα και έκανε και το πλασέ, οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να διώξουν, με τον Βαλμπουενά να σκάβει γλυκά για τον Μασούρα, ο οποίος με τον γκολκίπερ εκτός θέσης έκανε την προβολή για να ανοίξει το σκορ για τον Ολυμπιακό.
Στο 19’ σουτ του Μπουγκρίν, άουτ, ενώ ίδια κατάληξη είχε σουτ του Μαχμούντοφ στο 20’.
Στο 28’ σουτ του Σουρλή έφυγε πάνω από τα δοκάρια του Μαμάντοφ.
Στο 58’ ο Χασάν κάνει την προβολή μέσα από την μικρή περιοχή, όμως με εντυπωσιακή ενέργεια ο Μαμάντοφ διώχνει.
Στο 59’ σουτ του Βαλμπουενά, άουτ.

Στο 63’ ο Ολυμπιακός βγάζει κόντρα επίθεση, με τον Σισέ να κάνει σουτ, εκτός εστίας.
Στο 77′ σουτ του Ραντζέλοβιτς, διώχνει σε κόρνερ ο Μαμάντοφ. Στην συνέχεια ο Μάρκοβιτς γεμίζει, ο Ραντζέλοβιτς αφήνει στον Χασάν, όμως κάνει ένα πλασέ πεσμένος, με τους αμυντικούς να διώχνουν.
Στο 85′ σουτ του Μαχμούντοφ έφυγε ψηλά.
Στο 90′ σουτ του Φαμίν έφυγε άουτ.
Στο 93′ σουτ του Κούντε, στην αντεπίθεση, άουτ.

ΝΕΦΤΣΙ: Μαμάντοφ, Μπουλόυντοφ (31’ Αμπάσοφ λ.τρ., 82′ Καγιάλ), Μποτζί, Στάνκοβιτς, Μπασκ, Κέιν, Χαράμις, Μαχμούντοφ, Μπουγκρίν (82′ Φαμίν), Λαουάλ (82′ Ασιν), Μέσα (65’ Ισμαήλ).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τζολάκης, Σεμέδο, Μπα, Μάρκοβιτς, Σισέ, Λαλά, Σουρλής (82′ Βρουσάϊ), Κουντέ, Βαλμπουενά (76′ Ραντζέλοβιτς), Μασούρας, Χασάν (86′ Ελ Αραμπί).

[sc name=”hpeiros” ][/sc]