Ιωνικός-Τρίκαλα 1-1: Το έσωσε ο Κάστρο (ΦΩΤΟ)

Όντας καλύτερος στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, ο Ιωνικός δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη αποσπώντας ισοπαλία με 1-1 απέναντι στα Τρίκαλα, τα οποία πήραν αυτό που ήθελαν με βάση τη παρουσία τους στον αγωνιστικό χώρο της Νίκαιας. Η ομάδα του Απόστολου Χαραλαμπίδη βρήκε το γκολ με καταπληκτικό πλασέ του Σκόνδρα, αλλά ο Ιωνικός απέφυγε την ήττα με πέναλτι του Κάστρο στο τέλος του ματς.

 

Το παιχνίδι

 

Τα πρώτα λεπτά του αγώνα εξελίχθηκαν με τον Ιωνικό να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, αναπτύσσοντας παιχνίδι κυρίως από τα αριστερά με τον Μάναλη. Παρ’ όλα αυτά όμως η ομάδα το Δημήτρη Σπανού δεν κατάφερε να φτάσει σε κάποια αξιόλογη φάση, κάθως η άμυνα των Τρικάλων πάντα έβρισκε τη λύση για να αποτρέψει τον κίνδυνο.

Παρά το γεγονός οτι ο Ιωνικός ήταν αυτός που πίεζε, τα Τρίκαλα ήταν αυτά που δημιούργησαν την πρώτη σημαντική φάση του αγώνα. Στο 16ο λεπτό ο Σουλιώτης με προβολή από κοντά δεν κατάφερε να βρει στόχο.

Στην αμέσως επόμενη φάση ο Ιωνικός απάντησε στην ευκαιρία του Σουλιώτη με τον Μάναλη να βγαίνει απέναντι από τον Γιακουμή, αλλά ο πορτιέρο των φιλοξενούμενων απέκρουσε με τα πόδια.

Ο Ιωνικός είχε εκ νέου ευκαιρία με τον Μάναλη λίγα λεπτά αργότερα, αλλά το σουτ του κατέληξε δίπλα από το δεξί δοκάρι των Τρικάλων.

Το ημίχρονο τελείωσε με τον Ιωνικό να έχει άλλες δύο καλές ευκαιρίες. Η μία ήταν με τον Πλατέλλα στο 41ο λεπτό, ο οποίος σούταρε από δεξιά, με τον Γιακουμή να διώχνει δύσκολα σε κόρνερ. Τέσσερα λεπτά αργότερα η κεφαλιά του Μάναλη κατέληξε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Κάπως έτσι τελείωσε το πρώτο ημίχρονο με την ομάδα της Νίκαιας να έχει την υπεροχή, χωρίς όμως να τη μετουσιώσει σε κάποιο τέρμα.

Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός πως υπήρχε αρκετή ένταση, μιας και οι μονομαχίες ήταν αρκετές. Παράδειγμα αποτελεί πως ο προπονητής του Ιωνικού Δημήτρης Σπανός δέχθηκε κίτρινη κάρτα στο 24ο λεπτό για διαμαρτυρία.

Στο δεύτερο ημίχρονο τα Τρίκαλα ”βγήκαν από το καβούκι τους” πάτησαν συχνότερα στην περιοχή του Ιωνικού, και παίρνοντας εν τέλει το προβάδισμα στο σκορ. Στο 55ο λεπτό της αναμέτρησης ο Σκόνδρας συνέκλινε από δεξιά και μ’ ένα εξαιρετικό φαλτσαριστό σουτ έγραψε το 0-1.

Λίγα λεπτά αργότερα, τα Τρίκαλα απείλησαν ξανά με τον Σκόνδρα, ο οποίος έκανε το πλασέ στο ημικύκλιο της περιοχής, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Αναγνωστόπουλου.

Στο 59ο λεπτό, ο Ιωνικός έφτασε μία ανάσα από την ισοφάριση. Ο Πλατέλλας εκτέλεσε το φάουλ, ο Κάστρο έπιασε τη κεφαλιά, αλλά ο Γιακουμής απέκρουσε εντυπωσιακά κρατώντας το μηδέν.

Με το χρόνο να πιέζει, ο Δημήτρης Σπανός έκανε ακόμη πιο επιθετική την ομάδα του, περνώντας τον Κουϊρουκίδη αντί του Κόρμπου. Με την είσοδό του, ο ποδοσφαιριστής των γηπεδούχων λίγο έλειψε να σκοράρει, αλλά δεν βρήκε τη μπάλα στο γυριστό που επιχείρησε στο 71ο λεπτό.

Στο 90ο λεπτό ο Ιωνικός δικαιώθηκε, καθώς πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης. Ο Πλατέλλας έπεσε στη μεγάλη περιοχή, με τον διαιτητή της αναμέτρησης να δείχνει το σημείο το πέναλτι. Ο Κάστρο εκτέλεσε την εσχάτη των ποινών, κάνοντας το 1-1.

Στις καθυστερήσεις του αγώνα, ο Ιωνικός λίγο έλειψε να κάνει την ανατροπή. Συνωστισμός στην άμυνα των Τρικάλων με τον Κουϊρουκίδη να μην μπορεί να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα, μένοντας έτσι το τελικό 1-1.

Πλέον, ο Ιωνικός βρίσκεται στην 6η θέση της βαθμολογίας με 4 βαθμούς, ενώ τα Τρίκαλα  στην 4η με 5.

Επόμενο παιχνίδι για τους γηπεδούχους είναι κόντρα στον Διαγόρα στη Ρόδο την Τετάρτη 27/1, ενώ τα Τρίκαλα αντιμετωπίζουν εντός έδρας την ίδια μέρα τη Δόξα Δράμας.

Ιωνικός (Δημήτρης Σπανός): Αναγνωστόπουλος, Ομάρ, Μουστάκης, Κύργιας, Φουρλάνος, Κόρμπος (Κουϊρουκίδης 68′), Γκοτσούλιας, Μάναλης (Ματσούκας 60′), Ρόλε (Μπρίτο 60′), Κάστρο, Πλατέλλας.

Τρίκαλα (Απόστολος Χαραλαμπίδης): Γιακουμής (Γκάρας 77′), Ριζογιάννης, Σουλιώτης, Πιαστόπουλος, Παπαγεωργίου, Σταματής (Αλμπάνης 86′), Πέλκας (Κεχαγιάς 73′), Σκόνδρας (Ζώγκος 86′), Ντιαλόσι, Σιλβάνο (Ευθυμίου 46′), Νιάρος.

[sc name=”hpeiros” ]