Η ζωή του Κιλιάν Εμπαπέ έγινε… κόμικ.

Μία από τις μεγαλύτερες επιθυμίες του Κιλιάν Εμπαπέ, πέρα από την καριέρα του, είναι ν΄ αποτελεί σημείο αναφοράς για τους νεότερους και να βοηθά με το Ίδρυμα του τα παιδιά που έχουν ανάγκη.

Ειδικά ως αποτέλεσμα του να γίνει παγκόσμιος πρωταθλητής με τη Γαλλία σε ηλικία 19 ετών, η νέα εικόνα του Γάλλου και κορυφαίου παίκτη σε παγκόσμιο επίπεδο, συνειδητοποίησε τη σημασία του να είναι πρότυπο έμπνευσης για τα παιδιά, η ιδέα να διαμορφώσει τη ζωή του προέκυψε σε ένα κόμικ με τη δικηγόρο του, Ντελφίν Βερχέντεν.

Το κόμικ «Je m’appelle Kylian, Το όνομά μου είναι Κιλιάν» είναι 223 σελίδες που περιγράφουν τη ζωή του νεαρού σταρ από την ώρα που βρίσκεται στην κοιλιά της μητέρας του το καλοκαίρι του 1998, ενώ ο Ζινεντίν Ζιντάν σήκωνε το Παγκόσμιο Κύπελλο με τους «τρικολόρ», μέχρι να κλείσει ο κύκλος μόλις 20 χρόνια αργότερα, με το αγόρι από το Μποντί (μία πόλη βόρεια του Παρισιού που γεννήθηκε και μεγάλωσε) να σηκώνει επίσης το πολυπόθητο τρόπαιο για κάθε ποδοσφαιριστή.

Με ένα μείγμα χιούμορ, ειρωνείας και πραγματικότητας που μεταφέρεται από τον σχεδιαστή Φαρό, συγγραφέα πολλών εκ των διασημότερων κόμικ στον κόσμο του αθλητισμού, οι κύριοι χαρακτήρες στη ζωή του Έμπαπέ εμφανίζονται στο βιβλίο: οι γονείς του Φέζα αϊζα και Βιλντρίντ, η αδελφή του Ετάν, ο αδελφός του Ζιρές και ο διευθυντής του Ινστιτούτου, Γιανίκ. Ο Νάσερ Αλ Κελαϊφί, ο πρόεδρος της Μονακό, Βαντίμ Βασίλιεφ ή, ο Ζινεντίν Ζιντάν είναι επίσης καρικατούρες της αθλητικής του ζωής.

Η επίσκεψή στο Valdebebas

Το κόμικ περιγράφει με μεγάλη λεπτομέρεια την περίφημη επίσκεψη του Εμπαπέ στο Valdebebas όταν ήταν 14 ετών. Το όνειρό του το βράδυ πριν ταξιδέψει στη Μαδρίτη με τον Κριστιάνο, ο οποίος εμφανίζεται ζωγραφισμένος με το ίδιο σκουφάκι που φορά στη διάσημη φωτογραφία που τράβηξε ο Κιλιάν την επόμενη μέρα στη Μαδρίτη.

Ο Ζιντάν, όλος στα μαύρα, τον καλωσορίζει και τον βάζει στο αυτοκίνητο. Με πολύ πρωτότυπο τρόπο εμφανίζεται το διάσημο ανέκδοτο στο οποίο ο Έμπαπέ λέει στον Ζιντάν αν βγάζει τα παπούτσια του για να μη λερώσει την ταπετσαρία του αυτοκινήτου του. Κατά το ταξίδι της επιστροφής ο Εμπαπέ ρωτά στο αεροπλάνο: «Λοιπόν, μπαμπά, τι σου είπαν οι άνθρωποι της Ρεάλ;»

Η υπογραφή του στην Παρί

Μια άλλη από τις ξεχωριστές στιγμές κόμικ είναι η υπογραφή του στην Παρί και οι διαπραγματεύσεις με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Το κόμικ δείχνει ξεκάθαρα πώς ο Κιλιάν και ο πατέρας του καταρρίπτουν τη συμφωνία που είχε συνάψει ο Βαντίμ με τους Μαδριλένους.

«Η προσφορά ήρθε σήμερα το πρωί, είναι αδιαμφισβήτητη», λέει ο Βαντίμ. «Είμαι πολύ ξεκάθαρος ότι είναι πολύ νωρίς για να πάω στη Μαδρίτη. Είμαι Παριζιάνας και δεν μπορώ να φύγω από τη Γαλλία, τη χώρα μου, έτσι απλά», απαντά ο Κιλιάν. «Όσο για μένα, θα φροντίσω η Παρί να κάνει ισάξια προσφορά για να μην ζημιωθεί η Μονακό», λέει ο πατέρας πριν δώσει τα χέρια με τον αρχηγό.

«Ο Εμπαπέ θα βάλει στην τσέπη του 18 εκατομμύρια χωρίς να υπολογίζονται τα μπόνους», λέει η δικηγόρος του

Αυτό το επεισόδιο καλύπτει τις ανησυχίες του Νασέρ Ελ Κελαϊφί για το Financial Fair Play μετά την υπογραφή του Νεϊμάρ, την πρώτη επίσκεψη του προέδρου της Παρί στο σπίτι Εμπαπέ και την αποφασιστική συνάντηση στο πολυτελές ξενοδοχείο «Royal Monceau» για να κλείσει η συμφωνία. «Ο Εμπαπέ θα βάλει στην τσέπη του 18 εκατομμύρια χωρίς να υπολογίζονται τα μπόνους», λέει η δικηγόρος του μπροστά στη μητέρα του και στον ίδιο τον παίκτη…

Αξίες και εκπαίδευση

Αλλά σε όλη τη ζωή του, το κόμικ αντικατοπτρίζει τις ισχυρές αξίες και την ανατροφή που οι γονείς προσπαθούν να μεταφέρουν στον γιο τους από την πρώτα χρόνια της παιδικής του ηλικίας.

Ένα ισχυρό επιχείρημα, για παράδειγμα, στο οποίο ο Βιλφρίντ εξοργίζεται με τους κακούς βαθμούς και την αποφασιστικότητά του να κάνει τον γιο του να μπει στο Πανεπιστήμιο, όπως έχει συμβεί με όλη την οικογένεια.

Ή όταν οι γονείς αναγκάζουν τον Κιλιάν να ζητήσει συγγνώμη από τον οδηγό του λεωφορείου που μπήκε χωρίς να πληρώσει. Ο Βιλφρίντ είναι αυτός που σε όλη του τη ζωή είναι υπεύθυνος για την καριέρα του Κιλιάν χωρίς να ξεχνά την εκπαίδευσή του και η μητέρα δείχνει επίσης την αποφασιστικότητά της ότι ο γιος της επικεντρώνεται σε αξίες όπως ο σεβασμός και η ισότητα.

Ένα άλλο σαφές παράδειγμα είναι όταν το 2010 απέρριψε ένα πρώτο συμβόλαιο για τον γιο του από την Καέν, στο οποίο ο πατέρας έλεγε ότι ομάδες όπως η Τσέλσι, η Ρεάλ Μαδρίτης θα θελήσουν να τον κάνουν δικό τους.