Η Νίνα Κασιμάτη εξελέγη στο Πολιτικό Γραφείο του κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς (GUE/UEL) στο Συμβούλιο της Ευρώπης

Τακτικό μέλος του Πολιτικού Γραφείου του κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς (Unified European Left) στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, εξελέγη παμψηφεί η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίνα Κασιμάτη.

Η Συνέλευση αποτελείται από 46 κράτη-μέλη και τις εθνικές αντιπροσωπείες τους.

Οι αρχαιρεσίες έλαβαν χώρα πριν από την έναρξη των εργασιών της Εαρινής Ολομέλειας στο Palais d’ Europe στο Στρασβούργο, κατά την προγραμματισμένη συνεδρίαση των πολιτικών κομμάτων που μετέχουν στη Συνέλευση.

Η Νίνα Κασιμάτη, που είναι τακτικό μέλος της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στο Συμβούλιο της Ευρώπης, δραστηριοποιείται κυρίως στους τομείς του σεβασμού των Κοινωνικών και Οικονομικών Δικαιωμάτων των πολιτών στην Ευρώπη ως αντιπρόεδρος της υποεπιτροπής για τον Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Χάρτη, των δικαιωμάτων των γυναικών και των παιδιών, καθώς και των παραβιάσεων των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και της δημοκρατικής νομιμότητας από την Τουρκία και άλλες χώρες, ως μέλος της Επιτροπής Παρακολούθησης τήρησης των υποχρεώσεων των κρατών – μελών.

Τα νεα απο το ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ από την Α&Β ΠΕΙΡΑΙΑ και τον ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ,  στα https://peiraiotika.gr/

 

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή τα https://peiraiotika.gr/  με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.