Η φοβερή και τρομερή Δανία διέλυσε με σκορ 4-0 την Ουαλία.

Η ομάδα του Κάσπερ Γιούλμαντ πέρασε… πάνω από την Ουαλία, επικράτησε με το εμφατικό 4-0 και έγινε η πρώτη ομάδα που προκρίνεται στα προημιτελικά του Euro, περιμένοντας εκεί μία εκ των Ολλανδία ή Τσεχία!

Απίστευτος ο Ντόλμπεργκ με δύο γκολ (27′, 47′), οδηγώντας ουσιαστικά την ομάδα του στη νίκη, με τους Μέλε (89′) και Μπρέιθγουεϊτ (90’+6′) να δίνουν διαστάσεις θριάμβου στην πρόκριση των Δανών. Πρώτος παίκτης μετά τον Μπέντνερ με δύο γκολ με τους Σκανδιναβούς σε Euro ο Ντόλμπεργκ, πρώτη ομάδα σε γκολ εκτός περιοχής στο Euro η Δανία.

Με δέκα τελείωσε το ματς η Ουαλία, αφού ο Γουίλσον αποβλήθηκε (σσ. υπερβολική απόφαση) στο 90ο λεπτό.

Δυναμικά μπήκε η Ουαλία στο παιχνίδι, με την καλύτερη φάση να γίνεται στο 10ο λεπτό με σουτ του Γκάρεθ Μπέιλ, με την μπάλα ωστόσο να περνάει δίπλα από το δεξί δοκάρι της εστίας. Ο 31χρονος συνέχιζε να παίζει… μόνος του, χωρίς όμως να καταφέρνει κάτι αφού δεν είχε και τη συμπαράσταση των συμπαικτών του. Η Δανία ανέβασε ρυθμούς από εκεί και έπειτα, με το γκολ να έρχεται στο 27’ με τρομερό σουτ του Ντόλμπεργκ, ο οποίος δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Γουόρντ. Στο 32’ ο Ντάμσγκααρντ έκανε το γύρισμα, ο Ντολμπεργκ πήγε να σκοράρει με τακουνάκι αλλά ο Γουόρντ το έβγαλε εξ επαφής με μεγάλη επέμβαση για να κρατήσει το σκορ σε χαμηλά επίπεδα. Οι Δανοί είχαν την κυριαρχία μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους, με τον Μέλε να σουτάρει στο 45’+1’ και τον Γουόρντ να διώχνει σε κόρνερ και τις δυο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με προβάδισμα ενός τέρματος για τη Δανία.

Δυνατά μπήκε στο δεύτερο μέρος η ομάδα του Γιούλμαντ, όταν στο 47’ ξανά ο Ντόλμπεργκ ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την τραγική αντίδραση της άμυνας των Ουαλών και με κοντινό σουτ νίκησε ξανά τον Γουόρντ για το 2-0. Οι Δανοί συνέχιζαν να πιέζουν και να ψάχνουν το γκολ, που παραλίγο να το βρουν, όταν στο 64’ ο Γιάνσεν με σέντρα-σουτ είδε την μπάλα να γλύφει το αριστερό δοκάρι της εστίας του Γουόρντ. Η Ουαλία τα είχε… χαμένα και δεν ήξερε τι να κάνει για να αντιδράσει και κάπως έτσι ήρθε και το 3ο γκολ για τη Δανία στο 89’ όταν ο Μέλε άδειασε τον αντίπαλό του και έκανε το 3-0. Στο 90’ οι Ουαλοί έμειναν με 10 παίκτες, αφού ο Γουίλσον αντίκρισε την κόκκινη κάρτα για δυνατό φάουλ στον Μέλε.

Η ομάδα του Κάσπερ Γιούλμαντ δεν… μπορούσε να σταματήσει και στο 90’+6’ διαμορφώθηκε το τελικό 4-0, όταν ο Μπρέιθγουεϊτ με διαγώνιο σουτ νίκησε τον Γουόρντ και «κλείδωσε» μια μεγάλη νίκη, αφού η Δανία έγινε η πρώτη ομάδα που πέρασε στα προημιτελικά του Euro.

MVP: Ο Κάσπερ Ντόλμπεργκ σκόραρε δις, μία στο πρώτο και μία στο δεύτερο μέρος, γράφοντας το 2-0 και ουσιαστικά καθάρισε το ματς για την ομάδα του, η οποία… ξεχείλωσε το σκορ στη συνέχεια. Μυρίζεται το γκολ ο Δανός και το δείχνει και με την εθνική του ομάδα.

Η σφυρίχτρα: Ο Ντάνιελ Ζίμπερτ ελέγχεται μόνο για την φάση του 90ου λεπτού, όταν απέβαλε με αυστηρή κόκκινη κάρτα τον Χάρι Γουίλσον. Δεν πήγε να χτυπήσει τον αντίπαλό του, το σκορ ήταν 3-0, μάλλον υπερβολική η αποβολή…

Ουαλία (Ρομπ Πέιτζ): Γουόρντ, Ρόμπερτς (40′ Γουίλιαμς), Μέφαμ, Ρόντον, Ντέιβις, Μόρελ, Άλεν, Μπέιλ, Ράμσεϊ, Τζέιμς (78′ Μπρουκς), Μουρ (78′ Ρόμπερτς)

Δανία (Κάσπερ Γιούλμαντ): Σμάιχελ, Μέλε, Βέστεργκααρντ, Κιάερ (77′ Άντερσεν), Κρίστενσεν, Λάρσεν (77′ Μπόιλεσεν)Χόιμπιεργκ, Ντιλέινι (60′ Γιένσεν), Ντάμσγκααρντ (59′ Νόργκααρντ), Ντόλμπεργκ (70′ Κορνέλιους), Μπρέιθγουεϊτ.