Η επιστροφή της εθνικής ανδρών υδατοσφαίρισης στα Βοτσαλάκια Πειραιά.

 

Την Πέμπτη 14/05/2020 και οι παίκτες της υδατοσφαίρισης ανδρών, που μετά από 2 μήνες θα ξεκινήσουν ατομικές προπονήσεις, με τον  Θοδωρή Βλάχου.

οι προπονήσεις θα γίνονται στο  δημοτικό κολυμβητήριο  «Ανδρέας Γαρύφαλλος», στα Βοτσαλάκια, ενώ από  Δευτέρα 18/05/2020 οι διεθνείς θα μετακομίσουν στον Άγιο Κοσμά.

 Δηλώσεις του Ντίνου Γενηδουνιά:

«Επιτέλους, μετά από δύο μήνες κλεισούρας και αποχής από την κανονική προπόνηση και με ατομική εκγύμναση στο σπίτι -όπου στερηθήκαμε το στοιχείο μας και δεν μπορούσαμε να μπούμε στο νερό-, για εμάς είναι βάλσαμο που επανερχόμαστε στις πισίνες.

Έστω και με τις προδιαγραφές και τους κανόνες που απαιτεί η διασφάλιση της υγείας όλων μας.

Θα προπονούμαστε σε γκρουπ, ως Εθνική ομάδα, με προσοχή και τηρώντας όλο το υγειονομικό πρωτόκολλο που έχει συνταχθεί.

Το σημαντικό είναι ότι θα μπούμε επιτέλους στο νερό, κυρίως για τη διατήρηση της φυσικής μας κατάστασης και της καλής ψυχολογίας που δίνει η επαφή μας με την πισίνα, αλλά και η μεταξύ μας επανασύνδεση.

Από κει και πέρα θα περιμένουμε.

Ας ελπίσουμε ότι σύντομα θα μπορέσουμε να επανέλθουμε και σε κανονικές συνθήκες προπόνησης.

Οι ειδικοί λένε, άλλωστε, ότι το πόλο είναι το λιγότερο επικίνδυνο ομαδικό άθλημα στην υπόθεση του κορονοϊού» ανέφερε ο άσος του Ολυμπιακού στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ και συνέχισε:

«Όταν ελήφθη η απόφαση για την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων και τη μετάθεσή τους για του χρόνου, στην αρχή, ομολογώ, μου κακοφάνηκε και δεν συμφωνούσα.

Έλεγα ότι θα πάει χαμένος τόσος κόπος και προετοιμασία.

Στη συνέχεια, όμως, όταν προχωρούσαν και τα περιστατικά, συνειδητοποίησα κι εγώ, όπως και η συντριπτική πλειοψηφία των αθλητών και των ασχολούμενων με τον αθλητισμό, ότι ήταν μια απόφαση αναπόφευκτη προκειμένου να προστατευτεί το υπέρτατο αγαθό που είναι η υγεία μας, η ίδια η ζωή.

Θεωρώ, πάντως, ότι -ως Εθνική ομάδα- θα είμαστε έτοιμοι την κατάλληλη στιγμή και θα πετύχουμε τελικά, μέσω του προολυμπιακού τουρνουά, την πρόκριση στο Τόκιο.

Θα προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα, καθώς θέλουμε να επανέλθουμε δριμύτεροι. Δεν θα πω αν κάνει καλό αυτή η αναβολή. Μόνο εκ του αποτελέσματος θα φανεί».

Ο Γενηδουνιάς δήλωσε επίσης υπέρμαχος της επανέναρξης του ελληνικού πρωταθλήματος, «… ώστε να μην πάει εντελώς χαμένη η χρονιά, μετά και την ακύρωση του Champions League.

Εφόσον, μάλιστα, δεν θα υπάρχουν υποχρεώσεις της Εθνικής ομάδας μέσα στο καλοκαίρι, θα είναι καλό για όλους μας να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα.

Κι επειδή δεν γίνεται αγώνας υδατοσφαίρισης χωρίς επαφές, αλλά παράλληλα αποδεικνύεται πως είναι το λιγότερο επικίνδυνο ομαδικό άθλημα για να μεταδοθεί ο ιός, θα πρέπει να τεθούν οι προδιαγραφές από τους ειδικούς και οπωσδήποτε χωρίς κόσμο στις εξέδρες (κάτι, φυσικά, που δεν θα είναι καθόλου ευχάριστο)».

Για τα μέτρα αντιμετώπισης του covid-19 στην Ελλάδα και την κοινωνική διάσταση, αλλά και τις συνέπειες του φαινομένου στην οικονομία, ο Γενηδουνιάς είπε: «Νομίζω πως φαίνεται εκ του αποτελέσματος πως αντιδράσαμε γρήγορα και με τα σωστά μέτρα στην Ελλάδα, ώστε να μην εξαπλωθεί ο ιός και να μην έχουμε θύματα. Βάσει των λεγομένων των ειδικών έρχεται, όμως, καινούρια οικονομική κρίση και κυρίως στον τουρισμό, που είναι η “βαριά βιομηχανία” της χώρας. Ας ελπίσουμε ότι αυτές θα είναι οι λιγότερο ζημιογόνες και θα επανέλθουμε γρήγορα στην κανονικότητα».