Η ΕΟΚ ανακοίνωσε τη δεύτερη μεταγραφική περίοδο στις εθνικές κατηγορίες.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης προκήρυξε δεύτερη μεταγραφική περίοδος μεσούσης της σεζόν στις εθνικές κατηγορίες, όπως άλλωστε είχε προαναγγείλει ο Πρόεδρός της, Βαγγέλης Λιόλιος.

Έλληνες παίκτες και Ελληνίδες μπασκετμπολίστριες θα έχουν πλέον τη δυνατότητα για να παίρνουν μεταγραφή μεσούσης της σεζόν σε άλλη ομάδα με την απαιτούμενη συγκατάθεση του σωματείου (ελεύθερη ή προσωρινής διάρκειας ή αποδέσμευσης).

Κάθε σωματείο θα μπορεί να αποκτήσει μέχρι δύο αθλητές-τριες άνω των 18 ετών και έναν αθλητή-τρια κάτω των 18 ετών. Οι παίκτες/παίκτριες που θα παίρνουν μεταγραφή μεσούσης της σεζόν θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής μόνο στον δεύτερο γύρο των πρωταθλημάτων.

Η ανακοίνωση της ΕΟΚ:

«Η ΕΟΚ σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.2725/99 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, προκηρύσσει τη δεύτερη μεταγραφική περίοδο για την σεζόν 2021-22 με τους κάτωθι όρους :

Η διάρκεια αυτής της μεταγραφικής περιόδου θα είναι από 10/12/21 έως 31/1/2022. Επιτρέπονται μόνο μεταγραφές με συγκατάθεση σωματείου, δηλαδή ΕΛΕΥΘΕΡΗ-ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ και ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗΣ. Κάθε σωματείο μπορεί να αποκτήσει έως δύο (2) αθλήτριες και δύο (2) αθλητές άνω των 18 ετών και μία (1) αθλήτρια και έναν (1) αθλητή κάτω των δεκαοκτώ ετών. Οι αθλητές που θα αποκτηθούν έχουν δικαίωμα συμμετοχής μόνο στον 2ο γύρο του Πρωταθλήματος στο οποίο λαμβάνει μέρος η νέα τους ομάδα. Η μεταγραφική περίοδος αυτή αφορά όλα τα σωματεία που αγωνίζονται στα Τοπικά και Εθνικά Πρωταθλήματα της ΕΟΚ, των Ενώσεων και Τοπικών Επιτροπών.

ΑΝΗΛΙΚΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ Κ.18 ΔΩΡΕΑΝ ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΑΒΟΛΟ

ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΕΩΣ και Β ΚΑΤΗΓ. 60 €

ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ Α’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 90 €

Α1 ΕΘΝ.ΚΑΤΗΓ.ΓΥΝΑΙΚΩΝ 450 €

Α2 ΕΘΝ.ΚΑΤΗΓ.ΓΥΝΑΙΚΩN 150 €

Α2 ΕΘΝ. ΚΑΤΗΓ. ΑΝΔΡΩΝ 450 €

Β΄ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 300 €

Γ΄ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 150 €

Όλα τα χρήματα των μεταγραφών θα κατατίθενται στον ειδικό λογαριασμό «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» GR5802602520000150200564422, ο οποίος αφορά αποκλειστικά την ενίσχυση ακαδημιών και ομάδων ακριτικών-νησιωτικών και δυσπρόσιτων περιοχών.

Τα παράβολα της 2ης μεταγραφικής περιόδου είναι τριπλάσια από αυτά που θα ισχύουν την μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού.

Όσον αφορά στα Πρωταθλήματα των Ενώσεων και Τοπικών Επιτροπών όπου διαφέρουν χρονικά οι ημερομηνίες διεξαγωγής 1ου και 2ου γύρου από αυτές των μεταγραφών, το σωματείο που αποκτά αθλητή σε αυτήν την μεταγραφική περίοδο θα έχει την ευθύνη της συμμετοχής του στον 2ο γύρο, σε περίπτωση αντικανονικής συμμετοχής θα εφαρμόζονται αυτόματα οι πειθαρχικές διατάξεις του κανονισμού της ΕΟΚ».

 

Related Post