Η Αυστρία 1-0 την αποκαρδιωτική Ουκρανία.

Η Αυστρία μπήκε στο ματς με ξεκάθαρο σκοπό να κυριαρχήσει και να πάρει το τρίποντο, πράγμα που έκανε! Με τρομερή εμφάνιση και σπαταλώντας ένα… τσουβάλι ευκαιρίες,η Αυστρία επικράτησε μόλις 1-0 της Ουκρανίας και προκρίθηκε στους «16» του Euro όπου την περιμένει η Ιταλία!

Από την άλλη μεριά, η Ουκρανία έπαιζε για δύο αποτελέσματα αλλά έφερε το… τρίτο και περιμένει να δει αν θα είναι μία από τις καλύτερες τρίτες και θα προκριθεί έτσι στην επόμενη φάση.

Η Αυστρία μπήκε στο παιχνίδι με ξεκάθαρο σκοπό να κυνηγήσει τη νίκη, που θα την έστελνε στην δεύτερη θέση και θα της χάριζε την πρόκριση.

Ωστόσο, στην κλασικότερη ευκαιρία τους βρήκαν το γκολ στο 21ο λεπτό όταν ο Αλάμπα εκτέλεσε το κόρνερ από τα αριστερά, με τον Μπαουμγκάρτνερ να πετάγεται και με προβολή να νικάει τον Μπούστσαν για το 1-0. Η Αυστρία ήταν ανώτερη, είχε δικαιωθεί για την επιμονή και υπομονή που έδειχνε στο γήπεδο, εξαφανίζοντας τα ατού (Μαλινόφσκι-Ζιντσένκο) της Ουκρανίας και περιορίζοντας την αντίπαλό της σε παθητικό ρόλο.

Από το πουθενά, πάντως, και κόντρα στη ροή του αγώνα οι Ουκρανοί λίγο έλειψαν να βρουν το γκολ στην μοναδική τελική τους στο πρώτο μέρος, αλλά ο Σαπαρένκο δεν μπόρεσε να νικήσει τον Μπάχμαν και ο Γιάρεμτσουκ δεν κατάφερε να πάρει το… ριμπάουντ για να σκοράρει. Ο Λάιμερ πήγε να σκοράρει με πλασεδάρα, αλλά ο Μπούστσαν έδιωξε με τον Αρναούτοβιτς στη συνέχεια να σπαταλά δύο μεγάλες ευκαιρίες για να δώσει αέρα δύο τερμάτων στην ομάδα του.

Ο Σεβτσένκο είδε τον Μαλινόφσκι ότι ήταν… άφαντος και τον έβγαλε βάζοντας τον Τσιγκάνκοφ, κάνοντας πιο επιθετική και δραστήρια την ομάδα του. Οι Αυστριακοί έπαιζαν περισσότερο με σκοπιμότητα, αλλά έβλεπαν τους Ουκρανούς να έχουν ανέβει στο γήπεδο και να αφήνουν κενά και προσπάθησαν να το εκμεταλλευτούν. Χωρίς όμως να έχουν ουσία… Ο Μπάχμαν στο 61ο λεπτό κράτησε απαραβίαστη την εστία του όταν ο Λάιμερ πήγε να σκοράρει στην εστία της ομάδας του, με την καλύτερη ευκαιρία της Ουκρανίας στο ματς να έρχεται από αντίπαλο. Τα λεπτά κύλησαν με την Αυστρία να ισορροπεί εκ νέου, με την Ουκρανία να πιέζει στο φινάλε του αγώνα ασφυκτικά αλλά να μην βρίσκει το γκολ που θα της χάριζε την πρόκριση ως δεύτερη.