Η ΑΕΚ επικράτησε 2-1 του Ατρομήτου στο ΟΑΚΑ.

Η ΑΕΚ  νικησε με 2-1 τον Ατρόμητο στο ΟΑΚΑ και είναι μόνη πλέον στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας της Super League μετά από 17 αγωνιστικές.

Με απουσίες και πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα, η ΑΕΚ πέτυχε την τέταρτη διαδοχική της νίκη.

Το σκορ άνοιξε με πέναλτι ο Ολιβέιρα στο 63΄, ενώ το 2-0 πέτυχε ο Λιβάγια στο 73΄.

Μείωσε με πέναλτι ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος στο 89΄.

Κινδύνεψε άμεσα από μια υπέροχη έμπνευση του Χαρίση, που προσπάθησε από τα 45 μέτρα να «κρεμάσει» τον Αθανασιάδη, ο οποίος όμως έδειξε σε ετοιμότητα (11΄).

Στο β΄ ημίχρονο η εικόνα ήταν εντελώς αντίθετη. Μια «άλλη» ΑΕΚ εμφανίστηκε στο γήπεδο, αποφασισμένη να τελειώσει το ματς χωρίς να αφήσει το παραμικρό περιθώριο στους αντιπάλους της. Και τα κατάφερε!

Τα πρώτα 15 λεπτά άσκησε αφόρητη πίεση με διαδοχικές τελικές προσπάθειες, ενώ στο 58΄ είχε και δοκάρι σε κεφαλιά του Ολιβέιρα μετά από σέντρα του Μπακάκη.

Προηγήθηκε, όμως, από μία πρωτοφανή απερισκεψία του Σάλομον που πέταξε κάτω το Σιμόες μέσα στην περιοχή, χωρίς να υπάρχει λόγος και μακριά από τη μπάλα!

Πέναλτι που καταλόγισε ο Καραντώνης και μετέτρεψε σε γκολ ο Νέλσον Ολιβέιρα στο 63΄.

Το παιχνίδι τελείωσε δέκα λεπτά αργότερα, με τον κορυφαίο απόψε Μπακάκη να βγάζει την ασίστ και το Μάρκο Λιβάγια να γράφει με κεφαλιά το 2-0 στο 73΄.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν μακράν το καλύτερο του τελευταίου μήνα για την ΑΕΚ, από τότε δηλαδή που ανέλαβε ο Χιμένεθ.

Μοναδική «παραφωνία» το πέναλτι που παραχώρησε ο Μάρκο Λιβάγια.

Σε μία εντελώς ανύποπτη φάση, μάρκαρε άτσαλα τον Χριστοδουλόπουλο και ο πρώην παίκτης της Ένωσης ανέλαβε την εκτέλεσε και διαμόρφωσε το τελικό 2-1 στο 89΄.

Ήταν το πρώτο γκολ εναντίον της ΑΕΚ στην καριέρα του Λάζαρου, αλλά και το πρώτο που δέχεται η Ένωση μετά από τρεις αγώνες.

Κορυφαίοι ήταν δύο  παίκτες που έχουν βρεθεί στο στόχαστρο τον τελευταίο καιρό: ο Νέλσον Ολιβέιρα και ο Μιχάλης Μπακάκης.

Διαιτητής: Καραντώνης (Ημαθίας)
Κίτρινες: Γκαρσία, Λιβάγια – Στρούγγης, Μουνίθ, Γκάλο

AEK (Mανόλο Χιμένεθ): Αθανασιάδης, Μπακάκης, Σβάρνας, Λάτσι, Ινσούα, Σιμόες (82΄ Σιμάνσκι), Σάχοβ, Μάνταλος (78΄ Γαλανόπουλος), Γκαρσία (82΄ Τάνκοβιτς), Λιβάγια (90+4΄ Μαχαίρας), Ολιβέιρα.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Νταμίρ Κάναντι): Μανδάς, Γκάλο (76΄ Ούμπιδες), Γούτας, Στρούγγης, Κιβρακίδης (40΄λ.τρ. Τομάσεβιτς), Χαρίσης, Σάλομον, Νάτσος, Μουνίθ (76΄ Αγκάγεφ), Ραμπέγιο (61΄ Κωτσόπουλος), Μανούσος (61΄ Χριστοδουλόπουλος).