H Super League είπε το δικό της «ευχαριστώ» στον Χαβιέ Ούμπιδες.

Ο Χαβιέ Ούμπιδες ολοκλήρωσε την καριέρα του με το «Αστέρι» στο στήθος, έχοντας278 συμμετοχές και 29 γκολ, ωστόσο η μεγαλύτερη παρακαταθήκη του ήταν η καθολική αναγνώριση από το φίλαθλο ελληνικό κοινό.

Με την αποχώρησή του από την ενεργό δράση, ο Αργεντινός έγινε δέκτης αποθεωτικών σχολίων από όλη την ποδοσφαιρική οικογένεια της χώρας και πλέον έχει ανοίξει το νέο κεφάλαιο στη ζωή και την καριέρα του, αναλαμβάνοντας τη θέση του συντονιστή ποδοσφαιρικού τμήματος του Ατρόμητου.

Ωστόσο, οι συγκλονιστικές εικόνες από το τελευταίο του παιχνίδι κόντρα στον Βόλο, μένουν χαραγμένες και στο πλαίσιο αυτό, η διοργανώτρια Αρχή του ελληνικού πρωταθλήματος, η Super League, στο 45ο τεύχος του slgr Panorama, τον τιμά με ένα εκπληκτικό εξώφυλλο, το πρώτο για έναν ποδοσφαιριστή του πρωταθλήματος.

«O πολυσύνθετος μέσος του Ατρόμητου έγραψε χρυσές σελίδες στο ελληνικό ποδόσφαιρο και είναι αγαπητός από όλους τους φιλάθλους ανεξαρτήτως συλλογικής προτίμησης, καθώς ξεχώρισε με τη συνέπεια, το ήθος, την αγωνιστικότητα και το σεβασμό στο παιχνίδι, τους συμπαίκτες και τους αντιπάλους», σημειώνει η διοργανώτρια Αρχή για τον Αργεντινό.