Γουέστ Χαμ-Τότεναμ 2-3: Με το δεξί ο Μουρίνιο! (vid)

Η Τότεναμ κατάφερε να πάρει το Λονδρέζικο ντέρμπι, επικρατώντας της Γουέστ Χαμ με 3-2 στο πρώτο παιχνίδι του Ζοζέ Μουρίνιο στον πάγκο των Σπερς.

Από την άλλη πλευρά, τα Σφυριά παρέμειναν έκτο σερί παιχνίδι χωρίς νίκη, οδηγώντας τον Πελεγκρίνι σε πολύ δύσκολη θέση.

Από την αρχή του παιχνιδιού, η Τότεναμ μπήκε δυνατά στο παινχίδι, προειδοποιώντας με το ακυρωθέν γκολ του Κέιν στο πρώτο δεκάλεπτο.

Τα σπιρούνια άνοιξαν τελικά το σκορ με σκόρερ τον Σον στο 36ο λεπτό με ωραίο διαγώνιο σουτ, ικανοποιώντας όπως είναι λογικό τον Special One.

Μάλιστα, 2 λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου, η Τότεναμ έκανε 2 τα τέρματά της με σκόρερ τον Λούκας Μόουρα, έπειτα από σέντρα του Σον, κτίζοντας τα θεμέλια για ένα μεγάλο διπλό.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Τότεναμ έκανε και το 0-3 με κεφαλιά του Κέιν στο 49′, εξασφαλίζοντας ουσιαστικά το τρίποντο.

Η Γουέστ Χαμ όμως δεν το έβαλε κάτω και κατάφερε να μειώσει με τον Αντόνιο στο 73ο λεπτό, βάζοντας νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι.

Η Τότεναμ κατάφερε να μην δεχτεί άλλο τέρμα μέχρι τις καθυστερήσεις του αγώνα, όπου ο Ογκμπόνα με κοντινό σουτ έκανε το 2-3, χωρίς όμως να έχει άλλο χρόνο η ομάδα του για να κυνηγήσει το 3-3.

Η νίκη αυτή δίνει μεγάλη ψυχολογική ώθηση και στον Μουρίνιο ,αλλά και στην ομάδα συνολικά εν όψει και του αγώνα με τον Ολυμπιακό τη Τρίτη για το Champions League.

Γουέστ Χαμ: Ρομπέρτο, Ογκμπόνα, Ντιόπ (65′ Σάντσεζ), Φρέντερικς, Κρέσγουελ,  Ράις, Σνόντγκρας, Νομπλ, Άντερσον (47′ Αντόνιο), Γιαρμολένκο (56′ Φορνάλς) – Αλέ.

Τότεναμ: Γκαζανίγκα, Αλντερβάιρελντ, Σάντσεζ, Οριέ, Ντέιβις (75′ Ρόουζ), Ντάιερ, Γουίνκς, Ντέλε Άλι (79′ Έρικσεν), Μόουρα (82′ Σισοκό), Σον, Κέιν.

Δείτε τα Highlights του αγώνα


[sc name=”BITROS” ]