Γιώργος Ιωακειμίδης : Με 8.000.000€ κάνουμε πράξη το Σχέδιο Πόλης.

Όταν το 1995 έγινα για πρώτη φορά Δήμαρχος, το 70% του Δήμου Ρέντη ήταν εκτός σχεδίου.
Περίπου 3.500 στρέμματα γης έπρεπε να μπουν στο σχέδιο πόλης και να ανοίξουν δρόμοι, να γίνουν δίκτυα άρδευσης, αποχέτευσης, ηλεκτροφωτισμού, να γίνουν πλατείες, σχολεία κ.λπ.
Ένα εξαιρετικά δύσκολο και επίπονο έργο και από άποψη γραφειοκρατίας αλλά και για την υλοποίησή του που απαιτούνταν πολλά χρήματα.
Μέχρι το 2010 που λόγω Καλλικράτη συνενώθηκε ο Ρέντης με τη Νίκαια είχαμε εντάξει στο σχέδιο τα 3.000 στρέμματα και είχαν απομείνει ακόμη 500 για ένταξη.
Οι ανάγκες της νέας ενιαίας πόλης και οι οικονομικές συγκυρίες ανέστειλαν την προσπάθειά μας για την ολοκλήρωση της ένταξης.
Την προηγούμενη διετία οι υπηρεσίες του Δήμου ολοκλήρωσαν το γραφειοκρατικό μέρος του κομματιού της πόλης πίσω και πλάι από την Αγορά του Ρέντη και απομένουν άλλα 370 στρέμματα που ήδη έχει ξεκινήσει και η δική τους μελέτη.
Γι’ αυτήν λοιπόν την Πράξη Εφαρμογής γύρω από τον Ο.Κ.Α.Α. (Οργανισμό Κεντρικής Αγοράς Αθηνών) ζητήσαμε από το Υπουργείο Εσωτερικών να ενταχθεί και να χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» με προϋπολογισμό €8.000.000.
Ήδη η μελέτη έχει κατατεθεί στο Υπουργείο, έχει πάρει τη θετική εισήγηση των υπηρεσιών του και περιμένουμε να ολοκληρωθεί επιτυχώς μια προσπάθεια που δεν έχει ξαναγίνει σε ελληνικό επίπεδο.
Να χρηματοδοτείται μια ένταξη στο Σχέδιο Πόλης με το καλημέρα της ολοκλήρωσής της και μάλιστα με ποσό που περιλαμβάνει όλο το κόστος των έργων που απαιτούνται.
Είναι η πρώτη φορά που ο Δήμος μας δεν θα χρειαστεί να πληρώσει ο ίδιος για τα έργα που απαιτείται να γίνουν.
Πολύ μεγάλη επιτυχία και για μας και για το Υπουργείο.
Περιμένουμε λοιπόν και ετοιμαζόμαστε για τα επόμενα βήματα.