Γιώργος Δελαπόρτας: 1954-1958 γκολκίπερ υψηλών προδιαγραφών του Ολυμπιακού.(BINTEO)

Είχε την ατυχία να έχει συμπαίκτες τον θρύλο του θρύλου αείμνηστο Σάββα Θεοδωρίδη, και τον Κώστα Καραπατή. Ήταν όμως ο βασικός γκολκίπερ της Εθνικής Νέων της Ελλάδος. Καλύτερη σωματική διάπλαση σώματος ακόμα και από τον Παράσχο Αυγητίδη, που αργότερα τον απέκτησε ο Ολυμπιακός από τον Απόλλωνα Καλαμαριάς ( θα τον δείτε στις φωτό)

Όμως θα μπορούσε να κάνει μεγάλη καριέρα από το 1961 και μετά όταν αποχώρησε ο Σάββας Θεοδωρίδης για σπουδές και ο Κώστας Καραπατής είχε φύγει το 1955 για τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης. Όμως το 1958 σε ένα διαγωνισμό στην Εμπορική Τράπεζα πέτυχε τον διορισμό του και προτίμησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία από τον Ολυμπιακό που δεν ήταν στη βασική ενδεκάδα.

Μετά την αποχώρηση του Σάββα Θεοδωρίδη ο Ολυμπιακός απέκτησε τον 30χρονο διεθνή Στάθη Τσανακτσή από τον Απόλλωνα Αθηνών,ενώ ο Γιώργος Δελαπόρτας ήταν τότε μόλις 24χρ.

Ο Γιώργος Δελαπόρτας ένας Άρχοντας σήμερα στην κοινωνία του Μεγάλου Πεύκου Αττικής μας κάλεσε εμένα και τον συνεργάτη μου, δημοσιογράφο και κάτοχο της σελίδας Γκολ στο 90.gr στο διαδίκτυο Δημήτρη Ανδρικόπουλο για μια συνέντευξη εφ όλης της ύλης, στο εξοχικό του στο Μεγάλο Πεύκο.

H συνέντευξη ήταν από τις καλύτερες που έχω πάρει τα τελευταία χρόνια, για να μην σας κουραζω, θα τον ακούσετε να μιλάει για όλη την πορεία του στον Ολυμπιακό, και πώς τον ανακάλυψε ο Ολυμπιακός από την Μικτή Ξάνθης στην Αλεξανδρούπολη σε ένα αγώνα Μικτής Ξάνθης- Ολυμπιακός και ξετρέλανε τον Βαγγέλη Χέλμη.

 

Επιμέλεια παρουσίαση Παναγιώτης Γιαλός, Καμεραμάν Δημήτρης Ανδρικόπουλος, Φωτο μοντάζ Στάθης Γιάπαππας

[sc name=”hpeiros” ]