Γιάννης Μώραλης: Η Γενοκτονία των Αρμενίων μαζικά εγκλήματα του 20ού αιώνα.

Συμπληρώθηκαν την Παρ. 24 Απριλίου, 105 χρόνια από τη Γενοκτονία των Αρμενίων το 1915.

Ο Πειραιάς, το λιμάνι μας  υποδέχθηκε τους  Αρμένιους πρόσφυγες, πολλοί από τους οποίους συνέβαλαν στην ανάπτυξη της πόλης.

105 χρονια της Γενοκτονίας των Αρμενίων, ο , Γιάννης Μώραλης,  δήλωσε:

«Συμπληρώθηκαν 105  από τη Γενοκτονία των Αρμενίων  ξεκίνησε το 1915 στην Τουρκία, σε μια προσπάθεια αφανισμού ενός ολόκληρου λαού.

Συνολικά θανατώθηκαν 1,5 εκατομμύριο Αρμένιοι και πολλοί ακόμα απομακρύνθηκαν βίαια από τη χώρα.

Ο Πειραιάς υποδέχθηκε μαζικά τους Αρμένιους πρόσφυγες μετά τον εκτοπισμό τους από τις πατρογονικές τους εστίες.

Εγκαταστάθηκαν στην περιοχή της Παλαιάς Κοκκινιάς.

Με την εργατικότητά τους συνέβαλαν στην ταχύτατη ανάπτυξη της περιοχής και κατ’ επέκταση της πόλης του Πειραιά.

Περιμένουμε και απαιτούμε η Γενοκτονία των Αρμενίων να αναγνωριστεί από την παγκόσμια κοινότητα στο σύνολό της, και κυρίως από την Τουρκία, ως ένδειξη συγγνώμης για τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, όχι μόνο εναντίον των Αρμενίων αλλά και των Ελλήνων του Πόντου.

Τέτοιες πρακτικές εθνοκάθαρσης αποτελούν όνειδος για την πολιτισμένη ανθρωπότητα που δεν πρέπει και δεν θα επιτρέψουμε να ξεχαστούν».

Η Γενοκτονία των Αρμενίων μαζί με αυτή των Ελλήνων ήταν τα πρώτα μαζικά εγκλήματα του 20ού αιώνα
Από την πλευρά του, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Δημοτικής Περιουσίας και Κτηματολογίου, Χαρουτιούν Μαρκαριάν, ο οποίος κατάγεται από την Αρμενία, ανέφερε σε δήλωσή του τα εξής:

«Συμπληρώθηκαν 105 χρόνια από τη Γενοκτονία των Αρμενίων από τους Τούρκους το 1915.

Η Γενοκτονία των Αρμενίων μαζί με αυτή των Ελλήνων ήταν τα πρώτα μαζικά εγκλήματα του 20ού αιώνα. Αυτό όμως που δεν έπραξε η Διεθνής Κοινότητα, το πράττουν οι λαοί όπως οι Αρμένιοι, οι οποίοι έχουν αντιληφθεί εδώ και δεκαετίες το χρέος τους.

Ο αγώνας της αλήθειας συνεχίζεται
Είναι βέβαιο ότι χωρίς τους ανθρώπους στην Αρμενία και τη διασπορά, οι περιοχές της Αρμενίας, της Μικράς Ασίας, του Καυκάσου, του Πόντου, της Θράκης και του Κουρδιστάν, που γνώρισαν και γνωρίζουν μέχρι σήμερα πολλά και συνεχή εγκλήματα, αλλά και ολόκληρος ο κόσμος, θα μάθαιναν τη συρρικνωμένη εκδοχή της αρμένικης ιστορίας και το κυριότερο: θα γνώριζαν μόνο την νεοτουρκική και κεμαλική της εκδοχή.

Ο αγώνας της αναγνώρισης και της αλήθειας, παρά τα εμπόδια και τις δυσκολίες, συνεχίζεται».