Γαλλία – Τουρκία επιβεβαιώνουν συμφωνία Ολυμπιακού – Ονιεκούρου

Είναι θέμα ημερών ο Χένρι Ονιεκούρου να ανέβει στο αεροπλάνο και να πατήσει Αθήνα το αργότερο μέχρι την Κυριακή.

Υπάρχουν τις τελευταίες ώρες δημοσιεύματα από Γαλλία και Τουρκία, που θεωρούν δεδομένη την συμφωνία Ολυμπιακού με την Μονακό για την μετακίνηση του Νιγηριανού 24χρονου μεσοεπιθετικού στον Πρωταθλητή Ολυμπιακό.

Ο Ολυμπιακός έχει καταθέσει επίσημη πρόταση στην Μονακό για μονοετή δανεισμό του Ονιεκούρου με οψιόν αγοράς το καλοκαίρι του 2022.

 

 

 

 

 

Όπως τονίζουν χαρακτηριστικά τα ρεπορτάζ στο εξωτερικό, οι Ερυθρόλευκοι τα έχουν βρει με την Μονακό, αλλά και με την πλευρά του ποδοσφαιριστή και το πιο πιθανό είναι ο Νιγηριανός εξτρέμ να συνεχίσει την καριέρα του στον σύλλογο του Πειραιά. Η Γαλατάσαραϊ, που ήταν ο βασικός αντίπαλος του Ολυμπιακού στη μάχη για την απόκτηση του Χένρι Ονιεκούρου, δεν έχει πλέον πολλές ελπίδες για την προσθήκη του Αφρικανού εξτρέμ, όπως τονίζουν οι Τούρκοι, με την «Τσιμπόμ» να εξετάζει πλέον άλλες λύσεις.
Ενας ποδοσφαιριστής τοπ επιπέδου, για τον οποίο πριν από δύο χρόνια η Μονακό έδωσε 13.5 εκατ. ευρώ για τον αποκτήσει από την Εβερτον. Ενας εξτρέμ που έχει όλα τα στοιχεία που θέλει ο Πέδρο Μαρτίνς, αφού είναι ταχύτατος και ικανότατος στο «ένας εναντίον ενός». Ενας παίκτης, τον οποίο ήθελε να φέρει στον Ολυμπιακό εδώ και δύο χρόνια.

Η ομάδα του Πειραιά με τον γνωστό μεθοδικό της τρόπο φαίνεται πως έχει φέρει στα μέτρα της μια υπόθεση, με πολύ υψηλό συντελεστή δυσκολίας. Έναν εν ενεργεία διεθνή εξτρέμ, ο οποίος στην καριέρα του έχει παίξει σε 167 παιχνίδια, έχοντας 62 γκολ και 25 ασίστ.

Μάλιστα, πριν από λίγα χρόνια η μετοχή του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο είχε φτάσει στα 13 εκατ. ευρώ, ενώ πλέον αγγίζει τα 7 εκατ. ευρώ. Ενας παίκτης από το πάνω ράφι, για τον οποίο θα χρειαστεί να υπάρξει deal άνω των 5 εκατ. ευρώ για να έρθει στον Ολυμπιακό.

Αν γίνεται; Θα φανεί στη σκηνή. Το σίγουρο είναι πως οι Γάλλοι με διαδοχικά τους ρεπορτάζ υποστηρίζουν πως ο πρωταθλητής Ελλάδας παίζει το δικό του σε αυτή την μεταγραφική παρτίδα με τα.. υψηλά πονταρίσματα. «Με την απόκτηση του Τικίνιο ο Ολυμπιακός έκανε από νωρίς τη μεταγραφή του καλοκαιριού. Είναι πολύ δύσκολο ότι ακολουθήσει να ανεβάσει τον πήχη ψηλότερα» γράφαμε τον Μάη.

Και από τότε οι Πειραιώτες λες και παγίωσαν τις μεταγραφικές αναζητήσεις του σε ένα «ράφι» που δεν φτάνει άλλο ελληνικό χέρι. Ο Πιέρ Κούντε, ο Τόμας Βατσλίκ που η Equipe επέλεξε ως τον καλύτερο τερματοφύλακα του Euro. Τώρα ο Ονιεκούρου που εάν και εφόσον αλλάζει το επίπεδο του rotation στα άκρα της επίθεσης.
Πραγματικά έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον αυτή η υπόθεση. Κανένα «όνομα» από όσα ακούστηκαν για την μεταγραφή εξτρέμ αυτό το καλοκαίρι δεν ανέβαζε τόσο πολύ την προσδοκία. Και καμία από τις «ισορροπίες» που συνόδευαν αυτά τα ονόματα, δεν ήταν τόσο απαιτητικές.

Τα τελευταία νέα για το πως ο Πέδρο Μαρτίνς σκέπτεται να κατεβάσει τον Ολυμπιακό στο αυριανό κρίσιμο ματς στο γήπεδο ” Κλουβί” στο Μπακού είναι:

Ο Τζολάκης κάτω από τα δοκάρια τρία στόπερ με Σεμέδο, Μπα, Μάρκοβιτς.

Ο Μασούρας σε ένα ρόλο για πρώτη φορά φούλ μπακ από αριστερά, όπως ακριβώς έπαιζε ο Θανάσης Αγγελής όλη την πλευρά μόνος του. Καί ο Μασούρας τα έχει αυτά τα προσόντα και θα τα καταφέρει. Από το άλλο άκρο ο Λαλά, που ακόμα δεν μας έχει δείξει ότι μας λέγανε.

Στη μεσαία γραμή 6 αρι ο Βασίλης Σουρλής (Βασίλη να η ευκαιρία) δίπλα του ο Κούντε ως 8αρι. Στην επίθεση ακούω για Χασάν προωθημένος και στα άκρα της επίθεσης Βαλμπουενά με Ρατζέλοβιτς. Για Χασάν δεν το βλέπω ο Έλ Αραμπί θα ξεκινήσει.

[sc name=”hpeiros” ][/sc]