Φτωχότερο το Ελληνικό ποδόσφαιρο “έφυγε” ο Νίκος Αλέφαντος Δείτε(φωτό)(βίντεο)

 

Γειά σου ρε Αλέφαντε είσαι παλικάρι το όνομά σου έγινε τραγούδι. Στο τηλέφωνο μου έλεγες πάντα γειά σου γίγαντα, γιατί όμως μας ‘έφυγες” τόσο νωρίς είχες πολλά ακόμα να μας διδάξεις το ποδόσφαιρο της Ευρώπης που το παρακολουθούσες άγρυπνα μέρα νύχτα και να μας το μεταφέρετε τηλεοπτικά στα σπίτια μας. Η ατάκα σου ήταν: μάθε μπαλίτσα αγόρι μου.

Μεγάλη απώλεια το ποδόσφαιρο έχασε τον πατέρα του ναι καλά το λέω, ο Αλέφαντος γεννήθηκε για να υπηρετήσει το ποδόσφαιρο ζούσε μόνο γι αυτό. Ότι έκανε το έκανε με την ψυχή του γιατί το γούσταρε ήταν η ίδια του η ζωή.

Ναι Νίκο μου σου έκλεψαν ένα πρωτάθλημα το 2004 με τον Ολυμπιακό να μην πούμε ονόματα τώρα, το είχες μεγάλο παράπονο μέσα στην ψυχή σου.

Ο Νίκος Αλέφαντος γεννήθηκε στο Εξάρχεια 3 Ιανουαρίου 1939 άρα ήταν 81 ετών. Άρχισε την καριέρα του από τον Αστέρα Εξαρχείων, στη συνέχεια Α.Ε. Χαλανδρίου, Π.Α.Ο Ρούφ, Ολυμπιακό Πειραιώς, Ατρόμητο Πειραιώς, Ολυμπιακό Χαλκίδος, Παναιγιάλειο, Πανελευσινιακό, και Βύζαντα Μεγάρων όπου εκεί σταμάτησε την καριέρα του το 1969 ήταν 30 χρ.

Η πρώτη του ομάδα ως προπονητής ήταν ο Αστέρας Εξαρχείων από εκεί που ξεκίνησε.Ακολούθησαν στη συνέχεια 18 ομάδες ως προπονητής πάμε:

 

Εκτός από τον Ολυμπιακό Πειραιώς η μεγάλη του αγάπη που κάθισε στον πάγκο του 3 φορές ανά δεκαετία: 1983-1994-2004 δεν καθόταν πολύ μερικούς μήνες. ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Α.Ε. Λάρισα, Ηρακλή Θεσσαλονίκης, Πανιώνιο, Εθνικό Πειραιώς, ΟΦΗ, Καστοριά, Παναχαϊκή, Ιωνικό, Δόξα Δράμας, Κόρινθο, Απόλλων Καλαμαριάς, Προοδευτική, και Εθνικός Αστέρας. Πέρασε και ένα διάστημα από την Κύπρο για λογαριασμό του ΑΠΟΕΛ την περίοδο 1996-97 Σύνολο 19 ομάδες.


Έναρξη σε

 

Δεν καθόταν πολύ λόγο που ήταν άκρως ιδιόρρυθμος χαρακτήρας και τα χάλαγε με τους προέδρους δεν σήκωνε παρεμβάσεις και χαρτάκια στη δουλειά του.

Χειμώνα καλοκαίρι στα γήπεδα ένα μπλουζάκι φορούσε γιατί όταν έπαιζε η ομάδα του έπαιζε κι αυτός πάνω-κάτω στην γραμμή τον έβλεπες τρέχοντας πώς να φορέσει σακάκι η μπουφάν . Ήταν από τους λίγους προπονητές που έκανε ταξίδια στην Ευρώπη να παρακολουθεί σεμινάρια προπονητών.


Το ιατρικό ανακοινωθέν του θανάτου του Νίκου Αλέφαντου από τον θεράποντα Ιατρό του κο Χλωροκώστα:
«Ο Νίκος Αλέφαντος απεβίωσε σήμερα 23/6/2020 λόγω διατατικής μυοκαρδιοπάθειας παρά την ενδεδειγμένη φαρμακευτική αγωγή και την υπόλοιπη υποστήριξη των θεραπόντων ιατρών εμφάνισε τις τελευταίες εβδομάδες σημαντική και ταχεία επιδείνωση.

Eδώ είναι μαζί με τον Μιχάλη Κρητικόπουλο (Βαρβάρα) στην πεντάδα του Παναιγιαλείου  την περίοδο 1963-64 ο δεύτερος από αριστερά.

 

Παρέμεινε, όπως επιθυμούσε στην οικεία του ανάμεσα στους δικούς του ανθρώπους, την πολυαγαπημένη του σύζυγο, τα παιδιά και τα εγγόνια του.
Ο οικογενειακός ιατρός Παναγιώτης Χλωροκώστας»

Αθάνατος Νίκος Αλέφαντος καλό παράδεισο φίλε ποιος να ξεχάσει ποτέ τον Αλε με τίποτα

[sc name=”bitros” ]