Εθνικός Πειραιά-Χαραυγιακός 3-1: Τα κατάφερε, σώθηκε! (vid)

Νίκη που του εξασφάλισε και μαθηματικά την παρουσία του στη Γ’ Εθνική τη νέα αγωνιστική περίοδο πήρε ο Εθνικός. Η ομάδα του Ντανιέλ Μπατίστα κατάφερε να πάρει τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του επικρατώντας του Χαραυγιακού με 3-1 στο Ελ Πάσο για τη 10η αγωνιστική του 6ου ομίλου της Γ’ Εθνικής. Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Μακρίδης ο οποίος σημείωσε τα δύο από τα τρία τέρματα της ομάδας του, αλλά και ο όποιος κόσμος που κατάφερε να βρεθεί στο γήπεδο που έδωσε τον δικό του παλμό στην αναμέτρηση.

Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για τους Κυανόλευκους. Στο 4ο λεπτό o Στάμου εκτέλεσε το κόρνερ και ο Μακρίδης με κεφαλιά άνοιξε τον δρόμο της νίκης.

Ο ποδοσφαιριστής του Εθνικού δεν σταμάτησε εκεί. Στο 27ο λεπτό μετά από σέντρα του Αρκούδα αυτή τη φορά, ο Μακρίδης πάλι με το κεφάλι πέτυχε το 2-0 θέτοντας γερές βάσεις για τη νίκη η οποία θα χάριζε την παραμονή όπως απεδείχθη.

Ο Χαραυγιακός όμως δεν τα παράτησε. Η ομάδα της Ηλιούπολης, η οποία θα αγωνίζεται κι αυτή του χρόνου στη Γ’ Εθνική, κατάφερε να μειώσει στο 43ο λεπτό με τον Πλούμη έπειτα από ασίστ του Αλσίνιο, βάζοντας ξανά την ομάδα του στο παιχνίδι.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Χαραυγιακός δημιούργησε την πρώτη σημαντική ευκαιρία, φτάνοντας κοντά στο 2-2. Ο Παρασκευόπουλος βγήκε στην πλάτη της άμυνας του Εθνικού, έκανε το πλασέ, αλλά ο Μπάκολας και το δοκάρι του στέρησαν το γκολ.

Οι γηπεδούχοι απάντησαν στο δοκάρι του Χαραυγιακού 7 λεπτά μετά. Ο πολύ καυτός Μακρίδης έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα αυτή τη φορά δεν του έκανε το χατίρι καταλήγοντας στο δοκάρι. Στη συνέχεια της φάσης, το σουτ του Βαγγέλη κατέληξε άουτ.

Τελικά ο Εθνικός βρήκε το γκολ που θα του σφράγιζε τη νίκη. Στο 77′ ο Σαρηγιάννης έβγαλε την πάσα προς τον Αγγελόπουλο ο οποίος με εύστοχο πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 3-1 και την παραμονή του Εθνικού στην τέταρτη εν τάξει κατηγορία.

Εθνικός (Ντανιέλ Μπατίστα): Μπακόλας, Γκαρδιακός, Αρκούδας, Παπαγεωργίου, Πεχλιβανίδης, Κούντου (82’ λ.τρ. Μπασινάς) Βαγγέλης (74’ Βουλωμένος), Αγγελόπουλος, Μακρίδης (74’ Ματσαδές), Στάμος (46’ Λεπενιώτης), Σαρηγιάννης (82’ Λαζαρίδης).

Χαραυγιακός (Μαργαρίτης Χατζηαλέξης): Λαμπρόπουλος, Τσέκος, Παρασκευόπουλος Π., Κουτσοποδιώτης, Μαραγκουδάκης, Οικονόμου, Παρασκευόπουλος Ο., Ντούνης, Πλούμης (46’ Κουκοβίνης), Κουτσούμπας (73’ Δραμουντάνης), Αλσίνιο (46’ Κασσιανός).

Δείτε βίντεο από τους πανηγυρισμούς του Εθνικού μετά τη λήξη του αγώνα:

 

Η βαθμολογία:

  1. Πανιώνιος 26

  2. Ηλιούπολη 22
  3. Προοδευτική 16
  4. Χαραυγιακός 14
  5. Φωστήρας 12
  6. Εθνικός 11
  7. Αήττητος Σπάτων 10
  8. ΑΕ Μοσχάτου 9

  9. ΑΕ Μυκόνου 7
  10. Πανναξιακός 7
  11. Μαρκό 6

Ο Πανιώνιος έχει 10 παιχνίδια, όλες οι υπόλοιπες ομάδες 9.

Επόμενη αγωνιστική (11η) και τελευταία:

Κυριακή 6 Ιουνίου

Αήτητος Σπάτων-Ηλιούπολη

Χαραυγιακός-ΑΕ Μοσχάτου

Μαρκό-Εθνικός

Προοδευτική-Φωστήρας

Πανναξιακός-ΑΕ Μυκόνου

 

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

[sc name=”boukis” ]