Εθνικός Πειραιά-ΑΕ Μυκόνου 0-2: Νέα ήττα, νέες περιπέτειες!

Την δεύτερη συνεχόμενη ήττα του σημείωσε ο Εθνικός Πειραιά αυτή τη φορά από την ΑΕ Μυκόνου με 0-2 στο Ελ Πάσο για την 8η αγωνιστική του 6ου ομίλου της Γ’ Εθνικής (το παιχνίδι διεξήχθη τη Δευτέρα 17/5). Μία ήττα με την οποία συνεχίζει να παραμένει στη ζώνη του υποβιβασμού με 5 μόλις βαθμούς, κάτι που σημαίνει οτι χρειάζεται ένα πολύ καλό σερί στις τελευταίες 3 αγωνιστικές για να καταφέρει να κρατηθεί στην κατηγορία.

Από την άλλη η ΑΕ Μυκόνου πέτυχε την πρώτη της νίκη για φέτος, ”ξεκολλώντας” έτσι από την τελευταία θέση της βαθμολογίας, στην οποία υποχώρησε το Μαρκό, αυξάνοντας τις πιθανότητές της για παραμονή στην κατηγορία.

Η διοίκηση το γνωρίζει καλά αυτό και γι’ αυτό πήρε δραστικές αποφάσεις, με κύρια το διαζύγιο με τον Πάρη Κωνσταντακόπουλο ο οποίος έμεινε μόλις έναν μήνα στον πάγκο των Κυανόλευκων. Αντικαταστάτης του θα είναι ο Γιάννης Σιλεβίστας ο οποίος βρισκόταν μέχρι πρότινος στον ΠΑΟ Ρουφ.

Στα του παιχνιδιού, οι γηπεδούχοι δημιούργησαν αρκετές φάσεις, αλλά στάθηκαν εξαιρετικά άτυχοι καθώς είδαν δύο φορές τη μπάλα να καταλήγει στο δοκάρι. Αρχικά στο 10ο λεπτό, όταν ο Κανεβάτας έκανε το σουτ με τη μπάλα να τραντάζει το δοκάρι του Μπουρντένη και έπειτα στο 47′ με τον Ματσαδέ.

Και αφού οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να βάλουν τη μπάλα στα δίχτυα το έκαναν οι φιλοξενούμενοι. Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, ο Τοπάλ εξαπέλυσε ένα όμορφο σουτ, δίχως να αφήσει περιθώρια αντίδρασης στον Μανωλικίδη, γράφοντας το 0-1.

Στην επανάληψη της αναμέτρησης, ο Εθνικός συνέχισε να πιέζει, ξέροντας πως πρέπει να πετύχει γκολ για να ξαναμπεί δυναμικά στη διεκδίκηση της νίκης και να πάρει τους απαραίτητους βαθμούς. Πέρα από το δοκάρι του Ματσαδέ, οι γηπεδούχοι είχαν ακόμα μία σημαντική ευκαιρία στο 57′. Ο Σαρηγιάννης έκανε το σουτ, αλλά ο Μπουρετίνης δήλωσε παρόν με ωραία απόκρουση.

Η ομάδα της Μυκόνου έθεσε γερά θεμέλια νίκης στο 66ο λεπτό. Ο Κωνσταντινίδης έφυγε στην αντεπίθεση, βρέθηκε απέναντι από τον Μανωλικίδη και με εύστοχο πλασέ έκανε το 0-2.

Στα εναπομείναντα λεπτά, ο Εθνικός δεν μπορούσε να βρει κάποια απάντηση, γεγονός που σήμαινε οτι το τελικό σφύριγμα της λήξης βρήκε τους νησιώτες μ’ ένα μεγάλο διπλό στο τσεπάκι τους.

Εθνικός Πειραιά (Πάρης Κωνσταντακόπουλος): Μανωλικίδης, Νταούλια, Αρκούδας (66′ Αυλωνίτης), Παπαγεωργίου, Πεχλιβανίδης, Ξενοπανάγος, Καναβέτας(46′ Μακρίδης), Λώλος (59′ Λάιος), Ματσαδές, Σαρηγιάννης, Λεπενιώτης, Αυλωνίτης.

ΑΕ Μυκόνου (Τσιώλης- Παχατουρίδης): Μπουρτένης, Αχείμαστος (84′ Ντόγος), Κέμπε, Σούλτσε, Τοπάλ, Μπανούσης, Λεσάι (84′ Παπαδόπουλος), Καλτσάς, Κωνσταντινίδης, Καλογεράς (50΄Κουγιός), Μπρούνο(51′ Αλεξανδρόπουλος 66′ λ.τρ. Μπαλωμένος).

Η βαθμολογία:

  1. Ηλιούπολη 19

  2. Πανιώνιος 17 (7 αγ.)
  3. Χαραυγιακός 13 (7 αγ.)
  4. Φωστήρας 12
  5. Προοδευτική 10 (6 αγ,)
  6. Αήττηος Σπάτων 8 (6 αγ.)
  7. Πανναξιακός 6 (6 αγ,)
  8. ΑΕ Μυκόνου 6 (6 αγ.)

  9. Εθνικός Πειραιά 5 (7 αγ.)
  10. ΑΕ Μυκόνου 4 (7 αγ.)
  11. Μαρκό 3 (7 αγ.)

Επόμενη αγωνιστική (9η):

ΑΕ Μυκόνου-ΑΕ Μοσχάτου

Πανιώνιος-Φωστήρας

Πανναξιακός-Εθνικός

Προοδευτική-Μαρκό

Χαραυγιακός-Αήττητος Σπάτων

[sc name=”hpeiros” ]