Επιτέλους Super League… 2!

Λαμβάνει τέλος το σίριαλ της Super League 2, μιας και ανακοινώθηκε και επίσημα το πρόγραμμα του πρωταθλήματος για τη σεζόν 2020-21. Οι 12 μονομάχοι θα ριχτούν στη μάχη το Σαββατοκύριακο 16-17/1, ελπίζοντας πως δεν θα υπάρξουν άλλες διακοπές σε μία κατηγορία η οποία παρά το γεγονός οτι είναι η δεύτερη εν τάξει, πέρασε από σαράντα κύματα.

Καραϊσκάκης Άρτας, Απόλλων Λάρισας, Διαγόρας, Δόξα Δράμας, Εργοτέλης, Ιωνικός, Λεβαδειακός, Ξάνθη, ΟΦ Ιεράπετρας, Παναχαϊκή, Τρίκαλα και Χανιά είναι οι ομάδες που θα πλαισιώσουν την κατηγορία για φέτος με τον πρώτο της κατάταξης να παίρνει το εισιτήριο για τη Super League 1, ενώ ο δεύτερος της βαθμολογίας θα παίξει με τον προτελευταίο της Super League σε αγώνα μπαράζ. Οι δύο τελευταίοι της βαθμολογίας υποβιβάζονται στην Football League.

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, η σέντρα είναι προγραμματισμένη για το διήμερο 16 και 17 Ιανουαρίου, ενώ θα υπάρχουν αγωνιστικές μεσοβδόμαδα και πιο συγκεκριμένα την Τετάρτη, ώστε να ολοκληρωθούν στην ώρα τους οι αγωνιστικές υποχρεώσεις των ομάδων.

Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός οτι μπορεί να μη δούμε playoff και playout. Στόχος της διοργανώτριας αρχής είναι να τελειώσει το πρωτάθλημα στις 19 Μαΐου, κάτι που σημαίνει οτι μπορεί να μην επαρκούν οι ημερομηνίες για τη διεξαγωγή των playoff και των playout αντίστοιχα. Συνεπώς, το πρωτάθλημα θα τελειώσει μετά το πέρας της 22ης αγωνιστικής η οποία είναι και η τελευταία. Το τοπίο για το συγκεκριμένο θέμα θα ξεκαθαριστεί μετά την 17η αγωνιστική, όπως αναφέρει και η επίσημη ανακοίνωση της λίγκας.

Σχετικά με τα τηλεοπτικά, η ΕΡΤ θα προβάλλει 2 παιχνίδια κάθε Σαββατοκύριακο, κι έναν την Τετάρτη κατ’ επιλογήν του. Την πρώτη αγωνιστική θα μεταδοθούν τα παιχνίδια της Παναχαϊκής με τα Τρίκαλα και του Απόλλωνα Λάρισας με την Ξάνθη.

Τέλος, η Δόξα Δράμας δεν έχει πάρει ακόμη πιστοποιητικό συμμετοχής στη Super League 2 η οποία παρ’ όλα αυτά θα ξεκινήσει κανονικά τις υποχρεώσεις της. Από την άλλη, η Παναχαϊκή πήρε ”το πράσινο φως”, αγωνιζόμενη δίχως προβλήματα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Διοικητικού Συμβουλίου το οποίο συνεκλήθη την Τρίτη 12/1:

”Το σημερινό διοικητικό συμβούλιο της Super League 2 κατά τη σημερινή συνεδρίασή του:

Ενέκρινε την εισήγηση του αγωνιστικού τμήματος της Ενωσης:

  • Το ετήσιο πρόγραμμα του πρωταθλήματος Super League 2 αγωνιστικής περιόδου 2020-21.
  • Τη διεξαγωγή αναβληθέντος αγώνα λόγω covid, ο οποίος θα πραγματοποιείται την πρώτη διαθέσιμη Τετάρτη
  • Σε περίπτωση που διαπιστωθεί μετά το πέρας της 17ης αγωνιστικής (28/3/2021) ότι οι εναπομείνασες αγωνιστικές ημέρες (Τετάρτη – Κυριακή) δεν επαρκούν για την ολοκλήρωση των αγώνων play offs-play outs μέχρι την 19η Μαΐου, τότε το Δ.Σ. με απόφασή του δύναται να αποφασίσει τη μη διεξαγωγή αγώνων  play offs-play outs εις τρόπον ώστε το Πρωτάθλημα να ολοκληρώνεται με τη διεξαγωγή της 22ης αγωνιστικής ημέρας.

Ενημερώθηκαν επίσης για την τηλεδιάσκεψη του προεδρείου με την ΕΡΤ Α.Ε. όπου ο τηλεοπτικός πάροχος θα προβάλλει δυο αγώνες το σαββατοκύριακο στις 14:45 και έναν την Τετάρτη κατ΄ επιλογή του”.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής:

Σάββατο 16 Ιανουαρίου:

ΑΕ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ – ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 14:45
ΟΦ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ -ΔΙΑΓΟΡΑΣ 14:45
ΧΑΝΙΑ – ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ 14:45
ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ – ΤΡΙΚΑΛΑ 14:45 ΕΡΤ 3

Κυριακή 17 Ιανουαρίου:

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ – ΙΩΝΙΚΟΣ 14:00
ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ – ΞΑΝΘΗ 14:45 ΕΡΤ3

[sc name=”hpeiros” ]