Επιστρέφουν Μαντί Καμαρά – Αγκιμπού Καμαρά

Ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Γουινέας δήλωσε ότι όλοι οι ποδοσφαιριστές θα επιστρέψουν ασφαλείς στην Ευρώπη.

Το πραξικόπημα στην Γουινέα έφερε αναστάτωση στις Ευρωπαϊκές ομάδες που έχουν παίκτες στην Εθνική ομάδα της Γουινέας.

Τώρα οι παίκτες είναι εγκλωβισμένοι στο Κονακρί και ψάχνουν τον τρόπο να επιστρέψουν στις ομάδες τους.

Ο Ολυμπιακός είναι σε συνεχή επικοινωνία με την Λίβερπουλ αλλά και με Γαλλικές ομάδες για την επιστροφή των διεθνών παικτών της Γουινέας στην Ευρώπη .

Όπως φαίνεται η λύση θα βρεθεί και οι Μαντί Καμαρά, Αγκιμπού Καμαρά και Μαμαντού Κανέ θα φύγουν από την πατρίδα τους. Οι δύο πρώτοι πρέπει να γυρίσουν στην Ελλάδα προκειμένου να ενταχθούν στις προπονήσεις του Ολυμπιακού, ενώ ο τελευταίος πρέπει να πάει στο Μπακού για να ενσωματωθεί στη Νέφτσι.

Το ξενοδοχείο που έχει καταλύσει η αποστολή της εθνικής ομάδας της Γουινέας επισκέφθηκε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Μαμαντού Αντόνιο Σουαρέ. Ο ισχυρός άνδρας της ομοσπονδίας μίλησε στους ποδοσφαιριστές και τους εξήγησε τους λόγους για τους οποίους αναβλήθηκε το ματς με το Μαρόκο. Επιπλέον τους εγγυήθηκε την ομαλή επιστροφή στις χώρες που αγωνίζονται και τις ομάδες τους.

Στο μεταξύ όπως έγινε γνωστό τα εναέρια σύνορα ανοίγουν και θα επιτρέπονται οι πτήσεις. Κατά κύριο λόγο θα επιτρέπονται εμπορικές και ανθρωπιστικές πτήσεις. Επίσης απαγορεύεται σε κάθε πρώην υπουργό να φύγει από τη χώρα. Το νέο καθεστώς από τη στιγμή που ανέλαβε την εξουσία της Γουινέας έχει επιβάλλει απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 20.00.