Πρόγραμμα έργων στο Πέραμα με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής

blank - Πρόγραμμα έργων στο Πέραμα με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής

Τη συντήρηση και αναβάθμιση σχολικών, αθλητικών υποδομών του Δήμου Περάματος αλλά και την βελτίωση του οδικού δικτύου της περιοχής, περιλαμβάνει το νέο πρόγραμμα έργων που υλοποιείται στο Πέραμα με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής.

Μερικά από τα έργα που ολοκληρώθηκαν ή βρίσκονται σε εξέλιξη είναι κατά κατηγορία τα εξής:

– Για την Παιδεία: Γίνονται εργασίες συντήρησης και ανακατασκευής σε 21 σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, προϋπολογισμού 1.145.000 ευρώ, από ιδίους πόρους της Περιφέρειας και την Κ.Τ.Υ.Π.

– Για τον αθλητισμό: Ολοκληρώθηκε η ανακατασκευή των αγωνιστικών χώρων σε δύο αθλητικές εγκαταστάσεις του Περάματος συνολικού προϋπολογισμού 861.000 ευρώ και οι οποίοι έχουν παραδοθεί στους κατοίκους. Συγκεκριμένα στο γήπεδο ποδοσφαίρου τοποθετήθηκε νέος συνθετικός χλοοτάπητα, προδιαγραφών FIFA ενώ περιμετρικά κατασκευάστηκε κανάλι απορροής ομβρίων. Επίσης, στο γήπεδο της Πρόνοιας έγινε αντικατάσταση του φθαρμένου τάπητα και τοποθέτηση νέου, σύμφωνα με τις προδιαγραφές της Γ.Γ.Α. Επίσης, η διαμόρφωση γηπέδου μπάσκετ στο τεχνικό Λύκειο Περάματος, βρίσκεται σε διαδικασία δημοπράτησης.

– Για την οδική ασφάλεια: Βρίσκονται σε εξέλιξη έργα προϋπολογισμού 2.975.000 ευρώ για την ανακατασκευή παλαιών δρόμων την διάνοιξη νέων και τη δημιουργία συγκοινωνιακών κόμβων.

Ακόμη, γίνεται νέα διάνοιξη στην οδό Αεροπόλεως στο ‘Ανω Πέραμα, που αποτελεί τον δεύτερο κεντρικό δρόμο της πόλης. Επίσης, δημιουργήθηκε συγκοινωνιακός κόμβος στην οδό Περικλέους που συνδέει το κεντρικό τμήμα της πόλης με το ‘Ανω Πέραμα. Τέλος, γίνεται συντήρηση και αντικατάσταση ασφαλτοτάπητα και διαμόρφωση πεζοδρομίων σε τμήματα 28 δρόμων της πόλης.

Ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης σε δήλωσή του υπογράμμισε ότι το Πέραμα είναι η πόλη με τα πολλά και συσσωρευμένα προβλήματα εδώ και δεκαετίες, με τα μεγάλα ποσοστά ανεργίας, ενώ με την έλλειψη υποδομών, είναι η πόλη των μεγάλων περιβαλλοντικών επιβαρύνσεων. «Σε συνεργασία με τον δήμαρχο Γιάννη Λαγουδάκη έχουμε δηλώσει από την αρχή την επιλογή μας και να περάσουμε στην επόμενη μέρα με πράξεις και έργα που θα δίνουν λύσεις σε όλα τα επίπεδα έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η ανάσχεση των συνεπειών της κρίσης, η εύρυθμη λειτουργία της πόλης και η βελτίωση της ζωής των πολιτών», ανέφερε ο κ. Γαβρίλης.

Β.Π.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε την συνέχεια εδώ
blank - Η βράβευση του κυρίου Φίλιππου Σελίμη στον τελικό Κυπέλου των Βετεράνων

Η βράβευση του κυρίου Φίλιππου Σελίμη στον τελικό Κυπέλου των Βετεράνων

blank - Επιστρέφει στον Ολυμπιακό ο Μανθάτης

Επιστρέφει στον Ολυμπιακό ο Μανθάτης