Αίσιο τέλος στην περιπέτεια του ΝΟΥΡΙ ΜΟΥΣΛΙΜ

Αίσιο τέλος στην περιπέτεια του ΝΟΥΡΙ ΜΟΥΣΛΙΜ

Η περιπέτεια του Νούρι(επ.) Μουσλίμ(ον.), 17 ετών, έληξε αίσια σήμερα 23-1-2019, απογευματινές ώρες. Ο ανήλικος βρέθηκε και είναι καλά στην υγεία του.

 «Το Χαμόγελο του Παιδιού» θα βρίσκεται κοντά στον Νούρι Μουσλίμ για την παροχή ψυχολογικής στήριξης και οτιδήποτε άλλο χρειαστεί.

Παρακαλείσθε για την άμεση αφαίρεση της φωτογραφίας από όπου υπάρχει η ανακοίνωση της εξαφάνισης.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» με τη βοήθεια των Μ.Μ.Ε., των Αρχών, των φορέων και των απλών πολιτών έχει κατορθώσει να κινητοποιήσει όλη την ελληνική κοινωνία και να βρει πολλά παιδιά τα οποία αναζητούνται. Καταλυτικό ρόλο παίζει συνήθως η δημοσιοποίηση μιας εξαφάνισης από τα Μ.Μ.Ε και από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η συμμετοχή όλων μας βοηθά να βρεθούν τα παιδιά που βρίσκονται σε κίνδυνο, διότι η εξαφάνιση ενός παιδιού ανεξαρτήτως χρώματος, καταγωγής και θρησκείας είναι ένα πολύ σοβαρό γεγονός, για όποιο λόγο και αν γίνεται.

Την ίδια ευτυχή κατάληξη της περιπέτειας του 17χρονου πρόσφυγα-μετανάστη Νούρι Μουσλίμ θα μπορούσαν να έχουν και άλλες εξαφανίσεις παιδιών προσφύγων-μεταναστών που βρίσκονταν στη χώρα μας αν «Το Χαμόγελο του Παιδιού» είχε έγκαιρα και έγκυρα ενημερωθεί από τους αρμόδιους φορείς.

Ενδεικτικά αναφέρονται τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η ΕΛ.ΑΣ. βάσει των οποίων στην Ελλάδα το 2014 και το 2015 έχουν δηλωθεί 1.481 εξαφανίσεις παιδιών προσφύγων και μεταναστών, με τα 1.096 παιδιά να παραμένουν αγνοούμενα εκ των οποίων τα 1.080 είναι αγόρια και μόνο τα 16 κορίτσια.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» παρέχει τις εξειδικευμένες υπηρεσίες του σε ΚΑΘΕ παιδί που εξαφανίζεται στην Ελλάδα με την ίδια ένταση και μεθοδικότητα και με στόχο ΠΑΝΤΑ τον εντοπισμό και την επιστροφή κάθε παιδιού θύματος εξαφάνισης σε ασφαλές περιβάλλον.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» στο πλαίσιο των διεθνών συνεργασιών που έχει αναπτύξει, διαθέτει την τεχνογνωσία να χειρίζεται με επαγγελματισμό και εξειδίκευση περιστατικά εξαφανίσεων ανηλίκων. Ενημερωθείτε για τις διεθνείς συνεργασίες του Οργανισμού:http://www.hamogelo.gr/gr/el/diethneis-sinergasies/

Περισσότερες πληροφορίες:
Εθνικό Κέντρο για τα Εξαφανισμένα και Υπό Εκμετάλλευση Παιδιά
«Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000»
e mail: 116000@hamogelo.gr

Διαβάστε την συνέχεια εδώ
πυρκαγια επί της οδού Σαλαμίνος

Πυρκαγιά σε κτίριο στον Πειραιά επί της οδού Σαλαμίνος

Απεβίωσε ο φίλος και επί σειρά ετών Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Σπύρος Παπασπύρος

Απεβίωσε ο φίλος και επί σειρά ετών Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Σπύρος Παπασπύρος