Θανατοποινίτης που παρακαλούσε να τον εκτελέσουν κρεμάστηκε στο κελί του

2

Ο 8χρονος Σκοτ Ντίζιερ έδωσε τέλος στη ζωή του μέσα σε φυλακή στη Νεβάδα καθώς είχε ζητήσει κατ’ επανάληψη να τον εκτελέσουν χωρίς όμως ποτέ να εισακουσθεί.

Συγκεκριμένα, βρέθηκε απαγχονισμένος στο κελί του, ενώ πρόκειται να διενεργηθεί νεκροψία – νεκροτομή για να επιβεβαιωθούν τα αίτια θανάτου του.

Ο 48χρονος ήταν έμπορος ναρκωτικών και καταδικάστηκε για τη δολοφονία συνεργού του, τον οποίο αποκεφάλισε το 2002. Η σορός του βρέθηκε αργότερα μέσα σε μια βαλίτσα, στο Λας Βέγκας.

Είχε κριθεί επίσης ένοχος για τον φόνο ενός άλλου συνεργού του, τον οποίο έθαψε στην έρημο.

Σε συνεντεύξεις που είχε παραχωρήσει σε τηλεοπτικά δίκτυα ο Ντόζιερ είχε εκφράσει πολλές φορές την επιθυμία να πεθάνει και για τον λόγο αυτό είχε παραιτηθεί από κάθε ένδικο μέσο για να καθυστερήσει την εκτέλεσή του ή να ανατρέψει την ποινή που του είχε επιβληθεί.

Η εκτέλεσή του είχε προγραμματιστεί για τον περασμένο Ιούλιο, ωστόσο λίγες ώρες πριν του χορηγηθεί το θανατηφόρο ενέσιμο διάλυμα, η εκτέλεση αναβλήθηκε, κατόπιν αιτήματος εργαστηρίου που παρασκευάζει τις τρεις από τις ουσίες που χρησιμοποιούνται στο μοιραίο κοκτέιλ φαρμάκων.