Η στιγμή της τρομοκρατικής επίθεσης σε ξενοδοχείο στο Ναϊρόμπι

blank - Η στιγμή της τρομοκρατικής επίθεσης σε ξενοδοχείο στο Ναϊρόμπι

Καρέ -καρέ η εισβολή των τρομοκρατών σε πολυτελές ξενοδοχείο στην πρωτεύουσα της Κένυας. Ο ένας από τους τρομοκράτες που ήταν ζωσμένος με εκρηκτικά τα πυροδότησε μπαίνοντας στο ξενοδοχειακό συγκρότημα.

Οι υπόλοιποι άρχισαν να πυροβολούν αδιακρίτως, σπέρνοντας τον θάνατο.

Τουλάχιστον 15 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους, ανάμεσά τους ένας Αμερικανός και ένας Βρετανός.

Η κυβέρνηση της Ισπανίας ανακοίνωσε ότι ένας πολίτης της χώρας βρίσκεται μεταξύ των τραυματιών. Το θρίλερ κράτησε για πάνω από 20 ώρες με συνεχείς εκρήξεις και ανταλλαγή πυρών ανάμεσα στους τρομοκράτες και τις δυνάμεις ασφαλείας.

Οι Κενυάτες κομάντος οργάνωσαν μία δραματική επιχείρηση για την διάσωση δεκάδων υπαλλήλων και εγκλωβισμένων ενοίκων. Την ευθύνη για το μακελειό ανέλαβε η σομαλική ισλαμιστική οργάνωση Σεμπάμ.

Σύμφωνα με την αστυνομία στόχος της Σεμπάμπ ήταν μια διάσκεψη που οργάνωνε αμερικανική εταιρεία και στην οποία επρόκειτο να συμμετάσχουν πολλοί Αμερικανοί, όμως η τοποθεσία όπου θα γινόταν η εκδήλωση άλλαξε την τελευταία στιγμή. Το χρονικό του τρόμου ξεκίνησε με μία ισχυρή έκρηξη στον χώρο στάθμευσης του κτιριακού συγκροτήματος. Πολλά από τα θύματα γευμάτιζαν την ώρα της επίθεσης σε εστιατόριο του ξενοδοχείου. Άνθρωποι παγιδευμένοι στο συγκρότημα έστελναν απεγνωσμένα μηνύματα σε δικούς τους ανθρώπους και στις αρχές, εκλιπαρώντας για βοήθεια.

Το αιματηρό περιστατικό ζωντάνεψε τις μνήμες από την επίθεση με 67 νεκρούς το 2013 , σε εμπορικό κέντρο στην ίδια συνοικία. Η τρομοκρατική οργάνωση Σεμπάμπ έχει ορκιστεί εκδίκηση για την δράση κενυατικών στρατευμάτων στη Σομαλία. Οι κενυατικές ένοπλες δυνάμεις έχουν αναπτύξει χιλιάδες στρατιωτικούς και αστυνομικούς στο σομαλικό έδαφος εντός των ορίων της δράσης της AMISOM, της δύναμης της Αφρικανικής Ένωσης που υποστηρίζει την αδύναμη σομαλική ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

blank - Έξυπνα παπούτσια για Basket από την ΝΙΚΕ , προσαρμόζονται μόνα τους στο πόδι!

Έξυπνα παπούτσια για Basket από την ΝΙΚΕ , προσαρμόζονται μόνα τους στο πόδι!

blank - Brexit: 71 βουλευτές των Εργατικών ζητούν νέο δημοψήφισμα

Brexit: 71 βουλευτές των Εργατικών ζητούν νέο δημοψήφισμα