ΗΠΑ: Στο δικαστήριο ο Κέβιν Σπέισι για σεξουαλική παρενόχληση 18χρονου

2

Ενώπιον δικαστηρίου της Μασαχουσέτης καλείται να εμφανιστεί ο Κέβιν Σπέισι, που κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση ενός 18χρονου σε μπαρ του Νάντακετ πριν από περισσότερα από δύο χρόνια.

Ο νεαρός άνδρας κατηγόρησε τον ηθοποιό ότι τον παραπλάνησε κερνώντας τον ποτά και τον παρενόχλησε σεξουαλικά.

Ο Σπέισι δηλώνει αθώος

Οι κατηγορίες απαγγέλθηκαν στον βραβευμένο με όσκαρ ηθοποιό τον περασμένο μήνα. Το Περιφερειακό Δικαστήριο του Νάντακετ του άσκησε δίωξη για τις κακουργηματικές πράξεις της σεξουαλικής παρενόχλησης και του ξυλοδαρμού. Ο Σπέισι έχει ήδη πει ότι θα δηλώσει αθώος.

Πάντως, ο Κέβιν Σπέισι είχε επιχειρήσει να μην εμφανιστεί ο ίδιος στο δικαστήριο, που βρίσκεται στο παραθαλάσσιο θέρετρο Νάντακετ στις ακτές της Μασαχουσέτης. Όπως είχε υποστηρίξει, η παρουσία του στην αίθουσα θα μεγάλωνε κι άλλο τον αρνητικό αντίκτυπο που είχε επάνω του όλη αυτή η υπόθεση. Όμως, ο δικαστής που εξέτασε το αίτημά του αρνήθηκε να τον εξαιρέσει.

Πάνω από 30 άνδρες καταγγέλλουν τον Κέβιν Σπέισι

Περισσότεροι από 30 άνδρες έχουν καταγγείλει ότι υπήρξαν θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης του Σπέισι.

Πρώτος τον κατήγγειλε ο ηθοποιός Άντονι Ραπ, τον Οκτώβριο του 2017, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι ο Σπέισι επιχείρησε να τον αποπλανήσει το 1986 όταν εκείνος ήταν 14 ετών.

Η υπόθεση του Νάντακετ έγινε γνωστή τον Νοέμβριο του 2017 όταν η πρώην δημοσιογράφος της τηλεόρασης Χέδεν Άνραχ από την Βοστώνη δήλωσε ότι ο Σπέισι είχε παρενοχλήσει σεξουαλικά τον έφηβο γιο της στις 7 Ιουλίου 2016 σε ένα μπαρ-εστιατόριο, όπου ο νεαρός εργαζόταν.