Ένοχος ο Μπενζεμά στην υπόθεση για τον εκβιασμό του Βαλμπουενά.

Το δικαστήριο των Βερσαλίων έκρινε ένοχο τον Καρίμ Μπενζεμά, αναφορικά με την υπόθεση «sextape» για τον εκβιασμό του Ματιέ Βαλμπουενά.

Το δικαστήριο εξέδωσε την απόφασή του, σχετικά με την υπόθεση που κατηγορείται ο Καρίμ Μπενζεμά για εκβιασμό προς τον Ματιέ Βαλμπουενά, μετά την ανακάλυψη του περιβόητου sextape.

«Ο Βαλμπουενά είναι θύμα των πράξεών του. Είναι ο ίδιος που έγραψε το ερωτικό βίντεο. Και υπάρχει άλλο ένα θέμα καθώς ουδείς ασχολείται με τη γυναίκα που είναι μαζί, ούτε καν οι αστυνομικοί» είπαν αρχικά και συμπλήρωσαν:

Ο Βαλμπουενά έγραψε το βίντεο σαν να έβγαζε selfie. Η κοπέλα δεν ήξερε ότι γινόταν καταγραφή. Το να γράψεις σε βίντεο κάποιον χωρίς να το γνωρίζει κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης είναι παράνομο».

Σε ό,τι αφορά την υπεράσπιση του Μπενζεμά ειπώθηκε από τους δικηγόρους του πως: «Σε όλη την καριέρα του έχει πάρει μόνο τρεις κίτρινες κάρτες, έχει αγωνιστεί μόνο σε δύο ομάδες και εξακολουθεί να πληρώνει φόρους στη Γαλλία. Για ποιο λόγο θα εμπλεκόταν σε μια εγκληματική πράξη;»

Ενώ, η εισαγγελέας της υπόθεσης, Σεγκολέν Μαρέ, είχε τονίσει: «Ο κ. Μπενζεμά ήταν ένα κομμάτι στρατηγικής και το γνώριζε». Επιπλέον, υπογράμμισε ότι ο στράικερ τη Ρεάλ είχε “εξουσία”, δεν “έβαλε μαχαίρι στο λαιμό του Βαλμπουενά”, όμως τον συμβούλευσε να “πάρει την σωστή απόφαση».

Ο Γάλλος επιθετικός της Ρεάλ Μαδρίτης κρίθηκε ένοχος και η εισαγγελέας έχει προτείνει ποινή φυλάκισης 10 μηνών με αναστολή και την επιβολή προστίμου ύψους 75.000 ευρώ.