Ελλάδα U21 : Hττήθηκε  με 0-2 από την Τσεχία και αποχαιρέτησε  τελικά του Euro.

Hττα από την Τσεχία με 2-0  η Εθνική Ελπίδων.

Μια ήττα που βάζει τελος στα όνειρα του Γιάννη Γκούμα και των παικτών του  στα τελικά του Euro.

Η γαλανόλευκη  έπαιξε για ένα ημίχρονο με παίκτη λιγότερο, καθώς στο 41’λεπτο  αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα ο Λυμπεράκης.

Μετά την αποβολή του το έργο της Εθνικής έγινε ακόμα πιο δύσκολο, με τους Τσέχους βαζοντας 2 γκολ στο δεύτερο ημιχρονο  και πειραν  τη νίκη.

Το πρώτο στο 68’ με πέναλτι του Μπούχα και το δεύτερο στις καθυστερήσεις (90+’1) με σουτ Ντρχαλ.

Στο παιχνίδι με την Τσεχία πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στην Εθνική ομάδα ο Γιώργος Κούτσιας, ο οποίος μάλιστα ξεκίνησε βασικός.

Η γαλανόλευκη θα ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις της στον όμιλο την ερχόμενη Τρίτη 17/11/2020, όταν θα αντιμετωπίσει εντός έδρας την Σκωτία.

Ο αγώνα:
Η Εθνική ομάδα ήθελε μόνο νίκη στο αποψινό παιχνίδι για να συνεχίσει να ελπίζει σε πρόκριση στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U21.

Παρά το γεγονός, όμως, ότι ήθελε πάση θυσία το τρίποντο, δεν κατάφερε σε κανένα σημείο του παιχνιδιού να απειλήσει ουσιαστικά τους Τσέχους, αντιμετωπίζοντας μεγάλο πρόβλημα στη δημιουργία. Στο 41’ η γαλανόλευκη μάλιστα έμεινε με δέκα παίκτες.

Ο Λυμπεράκης έκανε ένα δυνατό μαρκάρισμα στον Χόλικ και στη συνέχεια πήγε από πάνω του χωρίς λόγο και τον ακούμπησε με το πόδι του, γεγονός που είδε ο διαιτητής και του έδειξε την κόκκινη κάρτα, αφήνοντας με παίκτη λιγότερο την Εθνική ομάδα. Η μεγαλύτερη φάση του πρώτου ημιχρόνου έγινε στο 45’ και άνηκε στην Τσεχία. Ο Χάβελκα βρεθηκε μέσα στην περιοχή της Εθνικής, σούταρε, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Σιαμπάνη.

Οι συνθέσεις:

Ελλάδα (Γιάννης Γκούμας): Σιαμπάνης, Αποστολάκης, Ευαγγέλου, Διαμαντής, Κατράνης, Α. Τσιγγάρας (72′ Μπότος), Μπαλογιάννης (46′ Παπανικολάου), Μπουζούκης (46′ Χ. Τσιγγάρας), Λυμπεράκης, Βρουσάι (80′ Μαχαίρας), Κούτσιας (58′ Καμπετσής)

Τσεχία (Κάρελ Κρέιτσι): Γέντλιτσκα, Πλεχάτι (46′ Οστράκ), Κρέιτσι, Ζίμα, Μάτουσεκ (65′ Βάνιτσεκ), Χόλικ, Γιάνοσεκ, Χάβελκα (46′ Γκρανέτσνι), Μπούχα, Σασίνκα (77′ Ντρίχαλ), Λινγκρ (89′ Κλίμα),