«Εκτέλεσε» τον Ιωνικό από τα 11 μέτρα στο φινάλε.

Με χτύπημα πέναλτι του Λάζαρου Λάμπρου στο 90ο λεπτό της αναμέτρησης, οι Κρητικοί επικράτησαν με 2-1 του Ιωνικού στο «Γεντί Κουλέ»

Στην 4η θέση με 18 βαθμούς ανέβηκε ο ΟΦΗ. Μάλιστα πρόκειται για την τρίτη σερί νίκη της ομάδας του Ηρακλείου στο πρωτάθλημα, η οποία μετράει και έξι συνεχόμενους αγώνες χωρίς ήττα. Από την άλλη, ο Ιωνικός έμεινε στην 11η θέση της βαθμολογίας με 10 πόντους αγνοώντας τη νίκη εδώ και τέσσερις αγωνιστικές.

Το ματς

Μόλις στο 6ο λεπτό, ο ΟΦΗ έφτασε κοντά στο να ανοίξει το σκορ. Ο Φαν Ντάινεν βγήκε προ του Χουτεσιώτη, αλλά ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων απέκρουσε με τα πόδια. Χωρίς να απειλεί ιδιαίτερα στη συνέχεια, η ομάδα του Νιόπλια διατηρούσε την πρωτοβουλία των κινήσεων στο γήπεδο. Από την άλλη, ο Ιωνικός περίμενε να βρει ανοικτούς χώρους για να βγει στην κόντρα. Στο 43′, ο Φελίπε Γκαγιέγκος έπιασε ένα τρομερό, ευθύβολο σουτ και δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Λευτέρη Χουτεσιώτη και έκανε το 1-0. Με αυτό το σκορ πήγαν στα αποδυτήρια οι δύο ομάδες.

Οι Νικαιώτες έδειξαν τις προθέσεις του από πολύ νωρίς στο δεύτερο μέρος. Στο 48ο λεπτό, ο Αίας Αοσμάν έκανε ξανά το θαύμα του και με όμορφο αριστερό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Επασί. Δεκαπέντε λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι έφτασαν κοντά στην ανατροπή, όμως ο τερματοφύλακας του ΟΦΗ απέκρουσε το ψιλοκρεμαστό σουτ του Μύγα. Στο 86′ ο Απόστολος Γιάννου κέρδισε πέναλτι από απρόσεκτο μαρκάρισμα του Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι. Ο Λάζαρος Λάμπρου εκτέλεσε εύστοχα για το 2-1 δίνοντας ένα υπερπολύτιμο τρίποντο στην ομάδα του.

ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας): Επασί, Μαρινάκης, Βούρος, Διαμαντής, Μπαλογιάννης, Μεγιάδο, Γκαγιέγκος, Ντε Γκουζμάν (Πασαλίδης 58′), Τοράλ (Τσιλιανίδης 76′), Φαν Ντάινεν (Γιάννου 58′), Λάμπρου (Ναμπί 91′).

Ιωνικός (Δημήτρης Σπανός): Χουτεσιώτης, Μύγας (Καμπράλ 90’+3′), Τσιγκρίνσκι, Σάντσες (Ματσούκας 90’+2′), Βαλεριάνος, Ρομαό, Ντάλσιο, Λένις, Άοσμαν (Βαφέας 81′), Κιάκος (Κάνιας 71′), Μάναλης.