ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΙΝ.ΑΛ. ΜΕ ΤΗ Φ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΣΤΑ ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος, η Πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ., Φώφη Γεννηματά, παρουσίασε τις προτάσεις του κόμματος για την ευρύτερη περιοχή σε εκδήλωση στα Λιπάσματα το Σάββατο 5 Ιουνίου.

Η κα Γεννηματά τόνισε ότι το ΚΙΝ.ΑΛ. στηρίζει την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου να απομακρυνθούν οι ρυπογόνες βιομηχανίες της περιοχής και προτείνει τη δημιουργία ενός κλιματικά ουδέτερου εκθεσιακού κέντρου στην συνολική έκταση των 640 στρεμμάτων. Επίσης, η κα Γεννηματά αναφέρθηκε και στις προτάσεις του ΚΙΝ.ΑΛ. για την ανάπλαση του Όρος Αιγάλεω και για την απόδοση στον Δήμο των 40 στρεμμάτων του εργοστασίου της ΔΕΗ, ενώ πρότεινε ο δήμος να συστήσει μία ενεργειακή κοινότητα, η οποία θα αναλάβει να προχωρήσει στην παραγωγή καθαρής ηλεκτρικής ενέργειας με φωτοβολταϊκά.

Ο Δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας, Χρήστος Βρεττάκος, στην σύντομη παρέμβαση του τόνισε ότι όλες οι προτάσεις, εφόσον έχουν ως κριτήριο την ποιότητα ζωής και την υγεία των κατοίκων, προάγουν τον δημόσιο διάλογο και είναι καλοδεχούμενες. Ανέφερε ότι στο πλαίσιο του Πανελληνίου Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού ιδεών έχουν συγκεντρωθεί, επίσης, πολύ αξιόλογες προτάσεις, αλλά για την εξέλιξη της ανάπλασης της περιοχής πρωταρχικό μέλημα είναι οι απομάκρυνση όλων των ρυπογόνων βιομηχανικών εγκαταστάσεων, που επιβαρύνουν την πόλη.

Τέλος, ο δήμαρχος τόνισε ότι σημαντικός παράγοντας για την συνέχιση της ανάπλασης είναι να περιέλθουν στο Δήμο τα 240 στρέμματα που κατέχει η Εθνική Τράπεζα.