Εγκρίθηκαν για την έναρξη των πρωταθλημάτων.

Το  συμβούλιο της γαλλικής λίγκας LFP  συνεδρίασε επί 2ωρο μέσω τηλεδιάσκεψης, ενέκρινε τα 2 πρωτόκολλα για την διεξαγωγή των πρωταθλημάτων στις πρώτες 2 κατηγορίες της χώρας.

Σε θέματα υγιεινής και παρουσία κοινού στα γήπεδα, ενώ το δεύτερο είναι ιατρικής φύσεως, ασχολείται με την παρακολούθηση των παικτών και δημιουργήθηκε από τους Ζαν Φρανσουά Σαπελιέ σ.σ. ομοσπονδιακό ιατρό, Εμανουέλ Οράντ σ.σ. ιατρικό διευθυντή της ομοσπονδίας και Ερίκ Ρολάν, ο οποίος είναι ο εκπρόσωπος των ιατρών από τους επαγγελματικούς συλλόγους.

Σε ένα έγγραφο 33 σελίδων, αναφέρονται ορισμένες υποχρεώσεις υγείας και ιατρικής. Κάθε άθε σύλλογος θα πρέπει να διορίσει έναν υπεύθυνο για την Covid-19.

Η χρήση προστατευτικής μάσκας θα είναι υποχρεωτική για κάθε άτομο μέσα στο γήπεδο, όπως και ο σεβασμός για φυσικές αποστάσεις και χειρονομίες.

Κάθε ομάδα πρέπει να έχει ιατρικό διευθυντή για κάθε αγώνα, υπεύθυνο για τη διασφάλιση των ιατρικών απαιτήσεων της LFP.

Οι σύλλογοι πρέπει να υποβάλουν τους παίκτες τους και τα μέλη του προσωπικού τους, σε ελέγχους κορονοϊού, μεταξύ 96 και 72 ωρών πριν από τους αγώνες.

Κάθε σύλλογος θα πρέπει επίσης να κάνει κλινική εξέταση τις ημέρες του αγώνα για να ανιχνεύσει πιθανά συμπτώματα της Covid-19.

Τέλος, εάν οι σύλλογοι δεν είναι σε θέση να πιστοποιήσουν ότι η ομάδα τους εποπτεύεται σωστά, την ημέρα του αγώνα, θα είναι δυνατό να αναβληθεί ο αγώνας ή ακόμη και να «δοθεί το παιχνίδι που έχασε, στην ομάδα που δεν έχει υποβάλει το έγγραφο την ημέρα του αγώνα με τον εκπρόσωπο του».

Εάν οι παίκτες ή τα μέλη του προσωπικού, βρεθούν «θετικοί» στον κορονοϊό, το πρωτόκολλο απαιτεί την απομόνωσή τους για δεκατέσσερις ημέρες.

Το πρωτόκολλο προβλέπει, επίσης, ελέγχους τρεις ή τέσσερις ημέρες μετά τη δήλωση της τελευταίας θετικής περίπτωσης.