” Έφυγε” πριν από λίγο ο Θρυλικός Σάββας Θεοδωρίδης 85 ετών Δείτε(φωτό)

Πέθανε μετά από σκληρή μάχη με τον καρκίνο  σε ηλικία 85 ετών.

Ο Σάββας Θεοδωρίδης μέχρι την τελευταία στιγμή ήταν δίπλα στην μεγάλη του αγάπη, στον Ολυμπιακό. Μάλιστα στην φιέστα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος αν κι η υγεία του ήταν άσχημα θέλησε να βρεθεί στο γήπεδο Καραϊσκάκη και υποβασταζόμενος από τον Κριστιάν Καρεμπέ ανέβηκε κι αυτός στο βάθρο των πρωταθλητών.

ÐÁÑÁËÅÉÐÏÌÅÍÁ ÁÐÏ ÔÏÍ ÅÏÑÔÁÓÌÏ ÃÉÁ ÔÇÍ ÊÁÔÁÊÔÇÓÇ ÔÏÕ 45ïõ ÐÑÙÔÁÈËÇÌÁÔÏÓ ÁÐÏ ÔÏÍ ÏËÕÌÐÉÁÊÏ.ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ ÁÍÔÙÍÇÓ ÍÉÊÏËÏÐÏÕËÏÓ/EUROKINISSI

 

 

 

Σε παλιότερη συνέντευξή του στο ΦΩΣ τόνισε ότι ο Ολυμπιακός του δίνει δύναμη στην μάχη που δίνει με το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει, ενώ αναφέρθηκε και στην μάχη του πρωταθλήματος και την διαιτησία.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Σάββας Θεοδωρίδης στο «Φως»:

 

–το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει: «Εγώ για το θέμα της υγείας μου δεν μιλάω ποτέ. Εμένα με νοιάζει μόνο ο Ολυμπιακός. Αν ποτέ φύγω από τη ζωή -όλοι κάποια στιγμή πεθαίνουν- θέλω να με σκεπάσουν με τη σημαία του Ολυμπιακού!

 

Αλλά όποτε ξεκινάω να πάω στον Ολυμπιακό, και πάω παντού – με βροχές και καταιγίδες-, δεν πονάω! Δεν καταλαβαίνω τίποτα, δεν νιώθω πόνο, τα ξεχνάω όλα λόγω του Ολυμπιακού. Έχω σκοπό να αγωνιστώ και να ζήσω χρόνια ακόμα για να δω κι άλλους τίτλους με τον Ολυμπιακό».

Πολλά περισσότερα σε πολύ λίγο

O Oλυμπιακός είναι φτωχότερος από το απόγευμα της Δευτέρας 17-8-2020 αφού έχασε τον θρύλο του τον άνθρωπο που στήριζε τον Ολυμπιακό 70 χρόνια αφιλοκερδώς τον θρυλικό Σάββα Θεοδωρίδη. Μας “έφυγε” για πάντα από κοντά μας το Ελληνικό ποδόσφαιρο και όλη η Ελλάδα θρηνεί που έχασε τον άνθρωπο που δίδασκε την υγεία και τον πολιτισμό στο ποδόσφαιρο.

 

Ξεκίνησε το ποδόσφαιρο από την Αθλητική Ένωση Αμπελοκήπων και το 1953, ενώ αναμενόταν η απόκτηση του από τον Παναθηναϊκό, εντάχθηκε στον Ολυμπιακό. Παρέμεινε τερματοφύλακας του μέχρι το 1962.

Στην Εθνική Ελλάδας αγωνίστηκε 12 φορές. Στην Α΄ κατηγορία έπαιξε σε 57 παιχνίδια.

Με την φανέλα του Ολυμπιακού κατέκτησε:

 

5 Πρωταθλήματα Ελλάδας συνεχώς μεταξύ 1955 έως 1959 (δεν αγωνίστηκε στη νικηφόρα διοργάνωση 1953-54)

5 Κύπελλα Ελλάδας: 1954 (δεν μετείχε στον τελικό) 1958, 1959, 1960 και 1961 (4 συνεχή – δεν μετείχε στον τελικό του 1961 και καθόλου στη νικηφόρα διοργάνωση 1956-57)

 

5 Πρωταθλήματα της ΕΠΣ Πειραιώς: 1954, 1955, 1957, 1958 και 1959 (3 συνεχή – δεν αγωνίστηκε στη νικηφόρα διοργάνωση 1955-56

O Σάββας Θεοδωρίδης ήταν γεννημένος στην αριστοκρατία από πλούσια οικογένεια και συνάμα Λιμανήσιος όταν χρειαζόταν. Το 1953 όταν υπέγραψε στον Ολυμπιακό 18 χρ. κατέβαινε στο Καραϊσκάκη πάντα από το Κολωνάκι με τον ηλεκτρικό ποτέ με το πολυτελές αυτοκίνητο και γινόταν ένα με τα άλλα φτωχά παιδιά του Ολυμπιακού, που έφευγαν οι συμπαίκτες του σταδιακά στην Αμερική για να πάρουν περισσότερα χρήματα παίζοντας ποδόσφαιρο. Όπως Νίκος Καμπόλης, Φίλιππας Τσαντάκης, Αντώνης Ποσειδώνας Γιώργος Λαιμός κ.α.

Ο Σάββας έφυγε νωρίς από τον Ολυμπιακό αρχές 1962 στα 26 του χρ για να σπουδάσει Φαρμακοποιός όταν γύρισε το 1967 προσπάθησε να ξανά παίξει αλλά τελικά δεν έγινε αυτό και όταν τον ρώτησα σε μια συνέντευξη, μου είπε είχα πάρει μερικά κιλά πάρα πάνω και δεν θα ήμουν όπως πριν φύγω.

Ο Σάββας Θεοδωρίδης όλη του τη ζωή την αφιέρωσε κοντά στον Ολυμπιακό από διάφορα πόστα του άρεσε να ταξιδεύει ως Γενικός Αρχηγός του Ολυμπιακού παντού στην επαρχία και στο εξωτερικό μέχρι και στο τέλος της ζωής του. Ήταν για πολλά χρόνια ο Αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού και τα τελευταία του χρόνια Επίτιμος πρόεδρος του Ολυμπιακού.

Όταν αδικούσαν τον Ολυμπιακό από τον χώρο της διαιτησίας, ο Σάββας ήταν εκεί έβαζε τα στήθια ως σύγχρονος “Έλ Σίντ”να τον υποστηρίξει με τον δικό του μοναδικό του τρόπο ευγενέστατος χαιρόσουν να τον ακούς να διαμαρτύρεται. Δεν ζητούσε καμία εύνοια ήταν λάτρης του 50-50 πάνω στο θέμα της διαιτησίας.

(Σάββας Θεοδωρίδης: Ήξερε ότι μέσα σε λίγες μέρες,ώρες θα “έφευγε” κι όμως στάθηκε στα πόδια του να πάει στην οικογένειά του τον Ολυμπιακό. Φωτό  που σοκάρει το Πανελλήνιο. Παγκόσμιο φαινόμενο ρομαντισμού και δύναμη αγάπης)

Ήταν παλικάρι γίγαντας όταν τον έπνιγε το δίκιο τα έχωνε παντού δεν φοβόταν κανέναν γιατί ήξερε πατούσε πάνω στο δίκιο του, κανείς δεν τόλμησε να πειράξει τον Σάββα Θεοδωρίδη. Ναι είχε εχθρούς  όχι όμως τους υγιής φιλάθλους της Ελλάδος που τον αποθέωναν.

Ο Ολυμπιακός του έδινε δύναμη και νόημα για να ζει πολλά χρόνια με στιγμές ευτυχίας σηκώνοντας πολλά πρωταθλήματα και κύπελλα Ελλάδος. Πρόλαβε στις τελευταίες στιγμές της ζωής του που η ασθένεια του τον είχε καταβάλει να σηκώσει και το 45ο πρωτάθλημα που παράλληλα ο Βαγγέλης Μαρινάκης το αφιέρωσε στον Σάββα Θεοδωρίδη.

Το site peiraiotika.gr στέλνει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια Σάββα Θεοδωρίδη καλό παράδεισο γίγαντα Σάββα Αθάνατος

 

[sc name=”bitros” ]