Δυνατό τεστ για τον Ολυμπιακό στη Μόσχα.

Ο Ολυμπιακός «ρίχνεται στη μάχη» σήμερα (22/10) στις 20:00 κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας στη Ρωσία, με στόχο να διατηρηθεί στα ψηλά στρώματα του βαθμολογικού πίνακα της Euroleague και να συνεχίσει τα νικηφόρα αποτελέσματα.

Οι Πειραιώτες θα δώσουν το δεύτερο μόλις παιχνίδι μακριά από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και θέλουν να πανηγυρίσουν την πρώτη τους εκτός έδρας νίκη, καθώς στο πρώτο παιχνίδι στη Βαρκελώνη ηττήθηκαν στις λεπτομέρειες από την Μπαρτσελόνα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, του Νικ Καλάθη και των πολλών αστέρων.

Οι δυο ομάδες έχουν ρεκόρ 3-1, ωστόσο οι Ρώσοι έχουν σημαντικές απουσίες, αυτές του Τόρνικε Σενγκέλια, του Μάριους Γκριγκόνις, αλλά και του άλλοτε «ερυθρόλευκου» Νίκολα Μιλουτίνοφ, κάτι βέβαια που δεν εφησυχάζει τον Γιώργο Μπαρτζώκα. Η προσθήκη του πρώην NBAer, Κένεθ Φαρίντ δίνει ποιότητα στην ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη, ωστόσο αυτή θα είναι η πρώτη συμμετοχή του Αμερικανού φόργουορντ/σέντερ στα ευρωπαϊκά παρκέ.

Την ίδια ώρα (20:00), ο Ερυθρός Αστέρας υποδέχεται την Άλμπα Βερολίνου, με τις δύο ομάδες να προέρχονται από ήττα και ορεξάτες για τους δύο βαθμούς. Οι Σέρβοι δεν έχουν στη διάθεσή τους τον τραυματία Άαρον Γουάιτ, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή των Μπράνκο Λάζιτς και Μάικ Τσίρμπες. Από την άλλη μεριά, οι Γερμανοί δεν θα έχουν στην διάθεσή της τον τραυματία Μάρκους Έρικσον, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή των Κριστ Κουμάντζι, Γιοχάνες Τίμαν και Μπεν Λάμερς.

Στις 21:30, η Μπασκόνια φιλοξενεί την Μονακό σε ένα πολύ ενδιαφέρον ματς. Οι Βάσκοι προέρχονται από μια δύσκολη νίκη, ενώ οι Γάλλοι ηττήθηκαν στην παράταση από την Μπαρτσελόνα. Ο Άλεκ Πίτερς και ο Σάντερ Ραϊέστε παραμένουν εκτός για την Μπασκόνια, ενώ η Μονακό θα παραταχθεί με όλα της τα «όπλα».

Η αυλαία της 5ης αγωνιστικής στην κανονική διάρκεια της Euroleague πέφτει σήμερα στις 22:00 στο Παλάου Μπλαουγκράνα, όπου η Μπαρτσελόνα θα υποδεχθεί τη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης του Τσάβι Πασκουάλ. Αμφότεροι προέρχονται από νικηφόρα αποτελέσματα, ωστόσο οι Καταλανοί αντιμετωπίζουν προβλήματα απουσιών, καθώς δεν υπολογίζουν στους Άλεξ Αμπρίντες και Σερτάκ Σανλί, ενώ ο Σαμπάζ Νέιπιερ παραμένει εκτός αγωνιστικής δράσης ακόμα για τους Ρώσους.

Το σημερινό πρόγραμμα της Euroleague:

20:00 ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Ολυμπιακός

20:00 Ερυθρός Αστέρας – Άλμπα Βερολίνου

21:30 Μπασκόνια – Μονακό

22:00 Μπαρτσελόνα – Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης