Δήμος Πειραιά: Αναπλάσεις πρασίνου και φυτεύσεις εποχιακών λουλουδιών.

Σε αναπλάσεις πρασίνου και φυτεύσεις εποχιακών φυτών, λουλουδιών και δένδρων προχώρησε ο Δήμος Πειραιά σε πλατείες, κήπους και διάφορα σημεία της πόλης, προκειμένου να υπάρξει περισσότερο πράσινο και να είναι καθαροί, λειτουργικοί και περιποιημένοι οι κοινόχρηστοι χώροι στον Πειραιά.

Οι παρεμβάσεις αυτές πραγματοποιήθηκαν στις πλατείες Καραϊσκάκη, Κοραή, Κωσταράκου, Νεράιδας και Γιαννοπούλου από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος & Πρασίνου.

Επιπλέον,  ολοκληρώθηκαν εκτεταμένες αναπλάσεις στην νησίδα της οδού Μιαούλη ομορφαίνοντας το σημείο, καθώς και στη νησίδα της οδού Θηβών. Παράλληλα έγιναν εργασίες για την εγκατάσταση αυτόματου συστήματος ποτίσματος, την τοποθέτηση νέου χλοοτάπητα, τη συντήρηση στα παγκάκια και τοποθέτηση νέων, κ.ά.

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή τουτόνισε:
«Στόχος μας  με τις αναπλάσεις πρασίνου είναι να γίνουν οι κοινόχρηστοι χώροι πιο  ελκυστικοί, προσβάσιμοι, λειτουργικοί, αισθητικά καλύτεροι και να κάνουν την παραμονή των δημοτών σε αυτούς πιο ευχάριστη. Ο Δήμος Πειραιά καλύπτει μια πολύ μεγάλη έκταση και οι ανάγκες φροντίδας του πρασίνου είναι ιδιαίτερα αυξημένες. Προσπαθούμε να παρεμβαίνουμε καθημερινά σε όσα περισσότερα σημεία της πόλης μπορούμε, με δεδομένο και το ελάχιστο έμψυχο δυναμικό που διαθέτει η Υπηρεσία Πρασίνου. Κύριο μέλημά μας είναι να φροντίζουμε τόσο για τον καθαρισμό των κοινόχρηστων χώρων πρασίνου όσο και για την καλαισθησία τους και σε αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε».

 

Η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου κα Αντωνία Καρακατσάνη, σε δήλωσή της, επεσήμανε ότι συνεχίζονται  οι εργασίες ανάπλασης και συντήρησης του πρασίνου σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες.  «Προτεραιότητά μας είναι να δημιουργούμε  εστίες πρασίνου στον Πειραιά, έτσι ώστε η πόλη μας να βελτιωθεί αισθητικά και οι δημότες και οι επισκέπτες του Πειραιά να απολαμβάνουν τους χώρους καθαρούς και περιποιημένους», ανέφερε η κα Καρακατσάνη.