Δήμος Κερατσινίου- Δραπετσώνας : Γραμμή Επικοινωνίας για εφήβους,γονείς,εκπαιδευτικούς.

 ΠΡΟΣ: 1) Διευθυντές Γυμνασίων και Λυκείων Δήμου Κερατσινίου –  Δραπετσώνας
                   2) Συλλόγους γονέων και κηδεμόνων γυμνασίων και λυκείων  Δήμου Κερατσινίου –  Δραπετσώνας

 

Όπως γνωρίζετε, η δευτεροβάθμια εκπαίδευση, βρίσκεται σε τηλεκπαίδευση από το Νοέμβριο του 2020, μια ιδιαίτερη συνθήκη τόσο για τους εφήβους μαθητές, όσο και για τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς.

Η παρατεταμένη τηλεκπαίδευση, σε συνδυασμό με την κοινωνική συνθήκη της καραντίνας, στο πλαίσιο μιας πρωτόγνωρης κατάστασης πανδημίας, δημιουργεί ποικίλα συναισθήματα  (θυμού, θλίψης, άγχους .κ.λ.π.) και πλήθος δυσλειτουργικών καταστάσεων  (υψηλός αριθμός απουσιών, συγκρούσεις με τους γονείς, κρίσεις πανικού, αδυναμία διαχείρισης της καθημερινότητας κ.α.) και δυσκολεύει ιδιαίτερα τους εφήβους και τις οικογένειες τους.

Ο Δήμος Κερατσίνιου – Δραπετσώνας, έχοντας αφουγκραστεί και αξιολογήσει τα αιτήματα των δημοτών, όπως καταγράφονται το τελευταίο δίμηνο σε σχέση με τις παραπάνω διαπιστώσεις, θα λειτουργήσει από τις 3 Μαρτίου 2021, τηλεφωνική γραμμή επικοινωνίας με τους ψυχολόγους της υπηρεσίας καθημερινά 11.00π.μ. – 14.00μ.μ., στο 210  4636747, καθώς και μια διεύθυνση mail grammiefivon@keratsini.gr  για την αποστολή σύντομων αιτημάτων.

Στην τηλεφωνική γραμμή  μπορούν να καλούν, οι έφηβοι, οι γονείς τους αλλά και οι εκπαιδευτικοί σχετικά με την καταγραφή και διαχείριση των αιτημάτων τους, από τους ψυχολόγους της υπηρεσίας, ενώ σε περιπτώσεις που κρίνεται απαραίτητο, θα υπάρχει η δυνατότητα (με σειρά προτεραιότητας) ατομικών συνεδριών.

Θεωρώντας δεδομένη τη συνεργασία μας, θα θέλαμε να σταθείτε αρωγοί στη διάχυση της πληροφορίας, στο δύσκολο πλαίσιο της τηλεκπαίδευσης, έτσι ώστε να επωφεληθούν οι έφηβοι του δήμου μας και οι οικογένειες τους.