Δια πυρός και σιδήρου πήρε τη νίκη ο Ολυμπιακός στον Βόλο με 1-2 Δείτε(φωτό)

Μεγάλο διπλό ο Ολυμπιακός πέτυχε στον Βόλο με 1-2 σε ένα ματς μέσα σε γήπεδο “χωράφι” που το πλήρωσε με τον τραυματισμό του Σεμέδο στο 35″ και θα χάσει και τα δυο ματς με την Άρσεναλ. Οι πρώτες εκτιμήσεις για τον Σεμέδο είναι ότι έχει κάκωση έσω πλαγίου συνδέσμου στο αριστερό  γόνατο και αύριο θα κάνει την μαγνητική για επιβεβαίωση. Τον Σεμέδο τον αντικατέστησε ο Σωκράτης στο 37″
Ο Ολυμπιακός μετά και την αποψινή νίκη του έφτασε τους 61 βαθμούς με 14 πίσω του ο δεύτερος Άρης με 47 βαθμούς και ο ΠΑΟΚ με 46  βαθμούς.
Ο Πέδρο Μαρτινς τελικά εκεί που λέγαμε ότι θα κατέβαζε τον Ολυμπιακό με 3 και 4 αλλαγές δεν έκανε καμια σχεδόν μόνο ο Μπουχαλάκης ήταν στον πάγκο η βασική ομάδα ξεκίνησε με Σα, Λαλά, Σεμέδο, Μπα, Ρέαμπτσιουκ– Εμβιλά, Καμαρά, Φορτούνη— Μπρούμα, Βαλμπουενά— Έλ Αραμπί.
Απόψε ο Ολυμπιακός δεν ήταν καλός μπορεί να προηγήθηκε νωρίς στο 4″ από μια βαθιά μπαλιά του Μπα ο Μπρούμα κερδίζει το κοντρόλ και ντριμπλάρει τον Κλέιμαν και γυρίζει ασίστ στον Φορτούνη προς στο κέντρο της περιοχής εύκολα ο Κώστας στέλνει την μπάλα στα δίχτυα  με δυνατό σουτ και κάνει το 0-1.
Ο Βόλος όμως απάντησε γρήγορα και ισοφάρισε με τον γνωστό τρόπο που δέχεται τα γκολ ο Ολυμπιακός  από στημένη φάση από κόρνερ ο Σα δεν εννοεί
να βγει από την γραμμή του τέρματος να αρπάξει την μπάλα από το κεφάλι του Γκρίλο ( ο Κελέ τι λέει για αυτές τις φάσεις) Όμως και η άμυνα έχει την δική της ευθύνη και θα πρέπει να υπάρχει από τον Σα το κουμάντο ποιος θα αποκρούσει την μπάλα στον αέρα.
Ο Ολυμπιακός είχε καλή κυκλοφορία της μπάλας όσο το επιτρέπει το γήπεδο του Πανθεσσαλικού που κανείς δεν ενδιαφέρεται να επισκευάσει τον χλοοτάπητα. με διακριθέντες, τον Φορτούνη Μπρούμα (είχε και στα δυο γκολ συμμετοχή) Βαλμπουενά, Εμβιλά πέτυχε το δεύτερο γκολ και να το πουμε ο Παπασταθόπουλος, έκοβε όλες τις  αντεπιθέσεις του Βόλου και έδωσε και την πρώτη του “ασίστ” τυχαία αφού να πλασάρει πήγε τον Κλέιμαν και η μπάλα πήγε  στον Εμβιλά 81″ να πετύχει το 0-2 με την βοήθεια του VAR μπορεί ο Χασάν να ήταν σε θέση οφσάιντ δεν  επηρεάζει την φάση, και το γκολ μετρησε
Στο 14″ καλό σουτ του Εμβιλά έφυγε αουτ, στο 33″ κεφαλιά Σεμέδο αρκετά άουτ,και στο 35″ ένα φάουλ του Μπαριέντος διώχνει ο Σα. στο 45″ ένα σουτ του Εμβιλά στα χέρια του Κλέιμαν
Στο Β ημίχρονο χωρίς αλλαγές εμφανίστηκε ο Ολυμπιακός στο 52″ ένα σουτ του Εμβιλά μπλοκάρει ο ΚλέΙμαν και στο 60″ ο Έλ Αραμπί ξεφεύγει οριακά μόνος του σκοράρει αλλά με την σημαία σηκωμένει δεν μετράει το γκολ. Στο 62″ η δεύτερη αλλαγή του Ολυμπιακού, μπαίνει ο Χασάν και βγαίνει ο Βαλμπουενά
Στο 72″ ένα σουτ του Φορτούνη στην κλειστή γωνία του Κλέιμαν αποκρούει εύκολα, και στο 77″ ο Φορτούνης δίνει κάθετη μπαλιά στον Χασάν και τον σταματάει ο Κλέιμαν η σημαία όμως για μια ακόμα φορά είναι σηκωμένει χωρίς λόγο, καλά που ο διαιτητής ήταν ξένος και μέτρησε και το γκολ του Ολυμπιακού, στο 81″ με το VAR. Στο 94″ έγινε ένα σουτ από τον Μήτογλου άουτ.

 

Γενικά το παιχνίδι στον Βόλο ήταν πολύ δύσκολο σκληρό σε ένα γήπεδο ακατάλληλο για επίσημα παιχνίδια. Τί χρωστάει ο Ολυμπιακός να χάσει τον Σεμέδο για τα δυο παιχνίδια με την Άρσεναλ στο αμέσως προηγούμενο ματς έχασε τον Βρουσάι για ένα μήνα. Ο Ολυμπιακός είναι η μοναδική ομάδα που παίζει στην Ευρώπη όλη την σεζόν και θα πρέπει να τον σέβονται οι άλλες ομάδες και όχι να σημαδεύουν τα πόδια των παικτών μας,με τα σκληρά μαρκαρίσματα.

Κίτρινες: Νίνης, Μπαριέντος, Μήτογλου, Μπαρτόλο – Καμαρά, Εμβιλά

Βόλος (Λόπες): Κλέιμαν, Φερράρι, Γκρίλο, Μήτογλου, Τέκιο (58’ Μαρτίνεζ), Ριένστρα, Τσοκάνης (86’ Μπουένο), Νίνης, Μπαριέντος, Μπαρτόλο, Δουβίκας.
Ολυμπιακός (Μαρτίνς): Σα, Λαλά, Μπα, Σεμέδο (37’ Παπασταθόπουλος λ.τρ.), Ρέαμπτσιουκ, Καμαρά, Εμβιλά, Φορτούνης (86’ Μπουχαλάκης), Μπρούμα (86’ Ραντζέλοβιτς), Βαλμπουενά (63’ Χασάν), Ελ Αραμπί (86’ Μασούρας).

[sc name=”bitros” ]

.