Δαούτης: ”Η ομάδα αντεπεξήλθε 100% στο κομμάτι που έχουμε δουλέψει στην προετοιμασία”

Την τοποθέτησή του για το παιχνίδι Κυπέλλου Πανφαληρικός-Ολυμπιακός Περάματος έκανε ο προπονητής των Ερυθρόλευκων, Παύλος Δαούτης. Ο Έλληνας τεχνικός μας μίλησε για την εμφάνιση της ομάδας του, αλλά και τους τομείς στους οποίους θα πρέπει να εστιάσει στο μέλλον.

Η ομάδα σας ναι μεν ισοφάρισε, είχε τα ψυχικά αποθέματα να κρατήσει το σκορ στην παράταση, αλλά ηττήθηκε στα πέναλτι. Ποια είναι τα θετικά που κρατάτε από το παιχνίδι;

”Αρχικά είχα πει πριν από το παιχνίδι οτι είναι ένα επίσημο φιλικό για εμάς. Τα μόνα θετικά από ένα τέτοιο παιχνίδι είναι να αξιολογήσεις σε τί επίπεδο βρίσκεται η ομάδα σου. Στο παιχνίδι του Σαββάτου είχαμε την κατοχή και μάλιστα η ομάδα αντεπεξήλθε 100% στο κομμάτι που έχουμε δουλέψει στην προετοιμασία. Δεν έχουμε προλάβει να δουλέψουμε σε όλα το κομμάτια. Θα ήταν λάθος να πούμε οτι η ομάδα είναι δουλεμένη. Όμως, στον τομέα όπου έχουμε προπονηθεί, φάνηκε η ανωτερότητά μας. Στο πρώτο ημίχρονο, δεχθήκαμε ένα γκολ από αντεπίθεση, ένα κομμάτι στο οποίο πρέπει να δουλέψουμε. Δεν χάσαμε την ψυχραιμία μας, αντιθέτως στο ημίχρονο μιλήσαμε, με αποτέλεσμα να ισοφαρίσουμε στην επανάληψη. Μάλιστα, θα μπορούσαμε να είχαμε προηγηθεί. Τέτοια παιχνίδια κάνουν κακό για ομάδες σαν τη δική μας, καθώς κάποιοι ποδοσφαιριστές δεν έχουν προετοιμαστεί αρκετό καιρό, με αποτέλεσμα να κινδυνέψουν να τραυματιστούν. Είμαστε τυχεροί που κάποιος παίκτης μας δεν έπαθε κάτι”.

Τι πιστεύετε οτι θα πρέπει να κάνει καλύτερα ο Ολυμπιακός, ώστε να είναι εξίσου ανταγωνιστικός στο πρωτάθλημα;

”Απλά πρέπει να συνθέσουμε το παζλ. Θα πρέπει να δουλέψουμε τα κομμάτια των γραμμών. Εστιάζουμε κομμάτι κομμάτι. Έχουμε δουλέψει το κομμάτι της άμυνας, θα δουλέψουμε πλέον το κομμάτι του κέντρου και μετά της επίθεσης και κάποια στιγμή θα δούμε το αποτέλεσμα που θα βγει από τα παραπάνω”.

Πιστεύετε οτι θα έχετε συνθέσει το παζλ μέχρι να αρχίσει το πρωτάθλημα;

”Κατά 90% ναι. Για να γίνει μία σωστή ομάδα δεν μπορείς να την προπονείς για 3 εβδομάδες και να είναι έτοιμη. Αρκετοί ποδοσφαιριστές είναι αδούλευτοι. Δεν ξέρουν τις τακτικές, δεν ξέρουν τις θέσεις. Γενικά κανένας ποδοσφαιριστής ουσιαστικά δεν ξέρει τακτική. Πάντως, στο πρώτο κομμάτι που έχουμε δουλέψει είμαστε κατά 99% έτοιμοι. Θα ασχοληθούμε με τα άλλα δύο στην πορεία και θα πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε”.

[sc name=”hpeiros” ]