Δανία-Βέλγιο 1-2: Πρόκριση με υπογραφή Ντε Μπρόινε!

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Κέβιν Ντε Μπρόινε ο οποίος πέρασε ως αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο αλλάζοντας τα δεδομένα της αναμέτρησης, το Βέλγιο έκανε την ανατροπή και πήρε την πρόκριση για τους 16 του Euro κόντρα στη Δανία. Οι Κόκκινοι ναι μεν προηγήθηκαν με τον Πόουλσεν μόλις στο 2ο λεπτό αλλά ο μεσοεπιθετικός της Μάντσεστερ Σίτι δεν είχε πει την τελευταία του λέξη.

Όπως ήταν αναμενόμενο το παιχνίδι θα βρισκόταν κάτω από τη σκιά του σοκαριστικού περιστατικού του Κρίστιαν Έρικσεν δεδομένου οτι γινόταν και στο ίδιο γήπεδο στο οποίο κατέρρευσε, στης Κοπεγχάγης. Μάλιστα, η ομάδα της Δανίας είναι ακόμη επηρεασμένη από το γεγονός, πράγμα απολύτως φυσιολογικό. Χαρακτηριστικό αποτελεί το γεγονός οτι δεν πραγματοποίησε την καθιερωμένη προπόνηση της Δευτέρας μιας και το μυαλό βρισκόταν στο νοσοκομείο όπου βρισκόταν ο ποδοσφαιριστής της Ίντερ.

Παρόλα αυτά οι Δανοί ξεκίνησαν ιδανικά την αναμέτρηση. 99 δευτερόλεπτα αφότου ξεκίνησε η αναμέτρηση ο Πόουλσεν εκμεταλλεύτηκε ένα λάθος της Βελγικής άμυνας και με σουτ σημείωσε το δεύτερο πιο γρήγορο τέρμα στην ιστορία των Euro και παράλληλα πρώτο της ομάδας του στη διοργάνωση!

Όπως είχε προγραμματιστεί και από τις δύο ομάδες, στο 10ο λεπτό της αναμέτρησης, ο αγώνας σταμάτησε για να χειροκροτήσουν άπαντες τον Έρικσεν σε μία άξια αναφοράς σκηνή. Το λεπτό δρομολογήθηκε με βάση τον αριθμό της φανέλας που φορούσε στην Εθνική της χώρας του.

Οι Βέλγοι από την πλευρά τους δεν κατάφεραν να βρουν απάντηση στο γρήγορο γκολ της Δανίας τουλάχιστον στο πρώτο 45αλεπτο, μιας και η πολύ καλά οργανωμένη Δανέζικη άμυνα ανέκοπτε οποιαδήποτε επιθετική προσπάθεια των Κόκκινων Διαβόλων.

Όλα αυτά βέβαια αποτέλεσαν παρελθόν μέχρι την είσοδο του Ντε Μπρόινε στην επανάληψη Ο 29χρονος παίκτης των Βέλγων άλλαξε το επιθετικό πρόσωπο της ομάδας του με αποτέλεσμα στο 55ο λεπτό να έρθει το 1-1. Ο Λουκάκου ξέφυγε των Βέστεργκααρντ και Κιάερ, έδωσε στον Ντε Μπρόινε ο οποίος έκανε μία εκπληκτική ασίστ στον επερχόμενο Τόργκαν Αζάρ γράφοντας το 1-1.

Το σόου του Ντε Μπρόινε είχε και συνέχεια, όχι με ασίστ αυτή τη φορά, αλλά με γκολ. Σε μία οργανωμένη επίθεση των Βέλγων στο 71′, η μπάλα στρώθηκε στον Ντε Μπρόινε που με συρτό σουτ έγραψε το 1-2 χωρίς να το πανηγυρίσει ως ένδειξη σεβασμού για τον Έρικσεν.

Οι Δανοί προσπάθησαν να φέρουν το παιχνίδι στα ίσα μήπως και πάρουν τον πρώτο τους βαθμό σε αυτό το Euro, αλλά η κεφαλιά του Μπρεθγουεϊτ στο 87ο λεπτό κατέληξε στο δοκάρι του Κουρτουά, φεύγοντας έτσι με άδεια χέρια για δεύτερο σερί παιχνίδι.

Δανία: Σμάιχελ, Κρίστενσεν, Βέστεργκααρντ (84′ Όλσεν), Κιάερ, Μέλε, Βας (61 ΄ Λάρσεν), Χόιμπιεργκ, Ντιλέινι (72′ Γένσεν), Πόουλσεν (61′ Νόργκααρντ), Ντάμσγκααρντ (72′ Κορνέλιους), Μπρέιθγουεϊτ

Bέλγιο: Κουρτουά, Ντεναγέρ, Αλντερβάιρελντ, Βερτόνγκεν, Μενιέ, Τίλεμανς, Ντεντόνκερ (59′ Βίτσελ), Τόργκαν Αζάρ (90+5′ Βερμάελεν), Μέρτενς (46′ Ντε Μπρόινε), Καράσκο (59′ Εντέν Αζάρ), Λουκάκου

2oς ΟΜΙΛΟΣ

Αποτελέσματα
Δανία – Βέλγιο 1-2
Φινλανδία – Ρωσία 0-1

Βαθμολογία
1. Βέλγιο 6 (5-1)
2. Ρωσία 3 (1-3)
3. Φινλανδία 3 (1-1)
4. Δανία 0 (1-3)

Επόμενη αγωνιστική 21/6
Φινλανδία – Βέλγιο
Ρωσία – Δανία

[sc name=”boukis” ]