Χιλάλ Σουντανί: Το πολυεργαλείο του Μαρτίνς

Ο Σουντανί ήταν ο πρωταγωνιστής στη νίκη του Ολυμπιακού το Σάββατο επί της Λαμίας με 2-0. Κέρδισε και τα βραβείο mvp άνοιξε το σκορ και γενικά ήταν μέσα σε όλες τις φάσεις στην κατάλληλη θέση για να σκοράρει.

Ο Αλγερινός κυνηγός απέδειξε ότι είναι παίκτης ποιότητας και μπορεί να βοηθήσει σε όλες τις θέσεις της επιθέσεως.

Το κυριότερο όμως είναι πως ο Σουντανί φανέρωσε και τις δυνατότητες που έχει παίζοντας στην κορυφή

της επίθεσης, μια θέση που μπορεί να καλύψει ο διεθνής άσος του Ολυμπιακού, καθώς έχει καλή επαφή με τα δίχτυα.

Ο Σουντανί είχε έξι – εφτά καλές φάσεις για να σκοράρει στο παιχνίδι με την Λαμία και ήταν «πηγή» κινδύνων για την άμυνα των φιλοξενούμενων.

Είχε καλή κίνηση παίζοντας στην «πλάτη» του Ελ Αραμπί αλλά και σαν καθαρός σέντερ φορ όταν χρειάζονταν, όπως για παράδειγμα στην φάση του πρώτου γκολ.

Ο Σουντανί έκανε την σωστή κίνηση στον χώρο βλέποντας ότι ο Ελ Αραμπί είχε βγει πιο πλάγια μετά την πάσα του Ποντένσε, δίνοντας έτσι στον συμπαίκτη του την δυνατότητα της καλής πάσας.

Θα πρέπει επίσης να σταθεί κάποιος στο καλό τελείωμα του Αλγερινού άσου, ενώ είναι πολύ σημαντικό να επισημανθεί πόσο πολύ ήθελε το γκολ αυτό ο Σουντανί.

Ο έμπειρος επιθετικός αναμένεται να είναι ένα από τα «πολυεργαλεία» του Μαρτίνς την φετινή αγωνιστική περίοδο και ο Πορτογάλος τεχνικός μπορεί να περιμένει πολλά από τον Αφρικανό άσο.

Ο Σουντανί έχει την ποιότητα για να δώσει πολύ σημαντικές λύσεις στην ομάδα του Πειραιά κι αυτό φάνηκε και όταν ο προπονητής των ερυθρόλευκων, άλλαξε την διάταξη της ομάδας του.

Ο διεθνής άσος έπαιξε με άνεση σαν δεύτερος επιθετικός στο 4-4-2 κι αυτό είναι ένα στοιχείο που ικανοποίησε σε πολύ μεγάλο βαθμό τον προπονητή των Πειραιωτών.

Όλοι οι προπονητές άλλωστε θέλουν να έχουν στην διάθεση τους παίκτες που να μπορούν να προσφέρουν σε πολλές θέσεις της ενδεκάδας και ο Αλγερινός εξτρέμ θα είναι ένα «πασπαρτού» στα χέρια του Μαρτίνς, στην διάρκεια της χρονιάς.

Είναι πολύ σημαντικό για τον Ολυμπιακό να βάλει στο «παιχνίδι» όλους τους παίκτες του έτσι ώστε να μπορεί ο Μαρτίνς να βασιστεί σε δύο ενδεκάδες και αυτό φάνηκε τόσο με την χρησιμοποίηση του Σουντανί στο παιχνίδι με την Λαμία, αλλά και με τον Κούτρη.

Ο αριστερός μπακ των Πειραιωτών έκανε ένα ακόμα καλό παιχνίδι και θα πρέπει να επισημανθεί ότι είχε ξανά συμμετοχή σε γκολ της ομάδας του.

Ο Κούτρης δείχνει με την απόδοσή του πως είναι αποφασισμένος να συνεχίσει την σκληρή δουλειά και αυτό κάνει τον Πέδρο Μαρτίνς να εκθειάζει τον παίκτη του για την προσπάθεια που κάνει.