Χατζηφόρος Φωκίων: Απόφοιτος ΤΕΦΑΑ Προπονητής UEFA C Δείτε (φωτό)(βίντεο)

WBF Indoor outdoor training group personal

15-9-2020 ο Φωκίων Χατζηφόρος μας έδωσε τη ευκαιρία να τον γνωρίσουμε από κοντά και να μάθουμε πως ξεκίνησε από τις Ακαδημίες του Χουάν Ραμόν Ρότσα του Παναθηναϊκού στην Κηφισιά και στο Γέρακα,από μικρό παιδάκι 8 ετών το 1994.

Το όνειρό του ήταν να γίνει τερματοφύλακας και να μοιάσει του Γιόζεφ Βάντσικ
Εκεί έμεινε τρία χρόνια μέχρι το 1997 και στη συνέχεια πηγαίνει στις Ακαδημίες του Παναθηναϊκού στην Παιανία με σκοπό να πραγματοποιήσει το όνειρό του για τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού κοντά στο ίνδαλμά του πλέον Γιόζεφ Βάντσικ.

Μετά από τέσσερα χρόνια το 2001 τα πράγματα άλλαξαν δεν προχώρησαν όπως θα περίμενε. Η φιλοσοφία της Ακαδημίας που άλλαξε η διεύθυνση με τον κ.Τάσο Σιούλα επικεφαλής ήταν να φέρουν άλλα παιδιά από όλη την Ελλάδα και να αποχωρήσουν τα περισσότερα παιδιά μαζί με τον Φωκίων Χατζηφόρο που ήταν 15 χρ. και κράτησαν μόνο τα παιδιά που έμειναν στην Παιανία.

Ο επόμενος σταθμός για τον νεαρό Φωκίων το 2002 ήταν η ομάδα του Ο.Φ.Χ. όμιλος φιλάθλων Χολαργού για ένα χρόνο.

Την χρονιά 2003-2004 δίνεται δανεικός στην Θύελλα Ραφήνας 18χρ. καί επιστρέφει στο Ο.Φ.Χ. μια σεζόν 2004-2005.

Το 2006 αποφασίζει να πάει για σπουδές στα Τρίκαλα στο τμήμα Επιστήμη φυσικής αγωγής και αθλητισμού παράλληλα όμως παίζει τερματοφύλακας πάντα σε τοπικές ομάδες των Τρικάλων.

Μετά από τέσσερα χρόνια το 2009 επιστρέφει στην Αθήνα για τον Απόλλωνα Σμύρνης για δύο χρόνια μέχρι το 20011 ήταν Δ Εθνική κατηγορίας με πρόεδρο τον κ. Βελή και την επόμενη χρόνια ο Απόλλων ανέβηκε στη Γ Εθνική κατηγορία.

Φτάνουμε στο 2011 αλλά ο Φωκίων είχε συνηθίσει να αλλάζει ομάδες πολύ γρήγορα και τον βρίσκουμε στον Πανερυθραϊκό Α τοπικό ΕΠΣΑ μέχρι το 2012

Το 2012 μέχρι το 2013 τον βρίσκουμε στον Αήττητο Σπάτων ομάδα Α ΕΠΣΑ ΝΑ

Συνεπής να αλλάζει ομάδα το 2013 μέχρι το 2015 το βλέπουμε να παίζει στην Α.Ε. Χαλανδρίου. Και από το 2015 μέχρι το 2016 στα Α.Ο. Βριλησσίων. Και τέλος από το 2016 μέχρι σήμερα στον Φοίνικα Επιδαύρου πάντα τερματοφύλακας.

Και φτάνουμε εδώ που είναι και σήμερα τερματοφύλακας στον Φοίνικα Νέας Επιδαύρου που πήγε το 2016 ήταν Γ τοπικό Αργολίδας όπου σε τέσσερα χρόνια με τερματοφύλακα τον Φωκίωνα Χατζηφόρο ανέβηκε στην Γ Εθνική κατηγορία που είναι και σήμερα. Τεράστια πορεία για τον συμπαθέστατο Φωκίωνα.

Δείτε πολλές φωτό και ένα βίντεο για να γνωρίσουμε καλύτερα τον Φωκίωνα Χατζηφόρο που βγαίνει και μιλάει για πρώτη φορά δημόσια, στην κάμερα του site peiraiotika.gr και τον ευχαριστούμε.

 

 

[sc name=”bitros” ]