Μπιτς βόλεϊ: Πρωταθλητές Ελλάδας οι Αρβανίτη, Καραγκούνη και οι Μανδηλάρης, Κανέλλος

Η … παντοκρατορία των Βίκυ Αρβανίτη, Πένυ Καραγκούνη συνεχίστηκε και το 2021, στον Άγιο Νικόλαο. Η Εθνική ομάδα επιβεβαίωσε τα προγνωστικά του απόλυτου φαβορί και στέφθηκε πρωταθλήτρια Ελλάδας 2021.

Στον τελικό του 27ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος μπιτς βόλεϊ Γυναικών, που ήταν και «εμφύλιος» των αδελφών Καραγκούνη, νίκησαν με 21-16, 21-19 την Δήμητρα Καραγκούνη και την Ηλέκτρα Αγριοδήμου, παρουσία περίπου 600 φίλων του αθλήματος, που λόγω των ειδικών πρωτοκόλλων γέμισαν κατά 50% τη συνολική χωρητικότητας της εγκατάστασης στην παραλία Άμμου στον Άγιο Νικόλαο. MVP αναδείχθηκε η Πένυ Καραγκούνη.

Η Βίκυ Αρβανίτη διεύρυνε το ρεκόρ της στη συλλογή πανελληνίων τίτλων, που κατέχει από το 2019. Κατάκτησε τον 11ο τίτλο πανελληνίου πρωταθλήματος στην καριέρα της και τέταρτο με συναθλήτρια την Πένυ Καραγκούνη, η οποία με τη σειρά της πανηγύρισε τον πέμπτο συνολικά πανελλήνιο τίτλο της, καθώς έχει έναν ακόμα με την Κωνσταντίνα Τσοπούλου, το 2017, πάλι στον Άγιο Νικόλαο. Οι Αρβανίτη, Καραγκούνη έχουν στεφθεί μαζί πρωταθλήτριες το 2021, το 2019, το 2016 και το 2013.

Στους ημιτελικούς οι Βίκυ Αρβανίτη, Πένυ Καραγκούνη νίκησαν τις Έφη Μυρίλλα, Μαρία Θεοδωρακέα με 21-10, 21-10 σε 32 λεπτά και οι Δήμητρα Καραγκούνη, Ηλέκτρα Αγριοδήμου με 21-14, 23-21 τις Πηγιάνα Μεθενίτη, Λίζα Τριανταφυλλίδη σε 43 λεπτά.

Το χάλκινο μετάλλιο φόρεσαν, για πρώτη φορά ως συμπαίκτριες, οι Λίζα Τριανταφυλλίδη, Πηγιάνα Μεθενίτη, οι οποίες νίκησαν στο μικρό τελικό 21-14, 21-15 τις Έφη Μυρίλλα, Μαρία Θεοδωρακέα.

Η Τριανταφυλλίδη πήρε το πρώτο της μετάλλιο στην άμμο και συνεχίζει την παράδοση του μπαμπά της, Μιχάλη Τριανταφυλλίδη, ο οποίος έχει στεφθεί τρεις φορές πρωταθλητής Ελλάδας. Η Μεθενίτη πήρε το πέμπτο μετάλλιο στην καριέρα της στην άμμο και τρίτο χάλκινο. Έχει δύο ασημένια με συμπαίκτρια την Πένυ Καραγκούνη και τρία χάλκινα (ένα με την Τριανταφυλλίδη και δύο με την Σπανού).

Η ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΟ 2021
1. Βίκυ Αρβανίτη, Πένυ Καραγκούνη
2. Δήμητρα Καραγκούνη, Ηλέκτρα Αγριοδήμου
3. Λίζα Τριανταφυλλίδη, Πηγιάνα Μεθενίτη
4. Έφη Μυρίλλα, Μαρία Θεοδωρακέα
5. Χαρά Σπυροπούλου, Έλενα Χαντζή
-. Γεωργία Αντωνακάκη, Ιωάννα Περδικάκη
7. Αθηνά Γεωργοπούλου, Ροδάνθη Μαριάτου
-. Μαρία Αποστολάκη, Μαριεύη Ζούρου

Στους άνδρες, πρωταθλητές στο 27ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών αναδείχθηκαν οι Άγγελος Μανδηλάρης και Ιάσονας Κανέλλος, οι οποίοι στον τελικό νίκησαν με 21-12, 21-09 τους Γιώργο Μιχελάκη, Βασίλη Μούχλια.

Πολυτιμότερος αθλητής της διοργάνωσης αναδείχτηκε ο Άγγελος Μανδηλάρης, ο οποίος κατάκτησε τον δεύτερο τίτλο πρωταθλήματος στην καριέρα του και μάλιστα πάλι στον Άγιο Νικόλαο, το 2018 με συμπαίκτη τον αδελφό του, Βασίλη. Ο Ιάσων Κανέλλος πανηγύρισε τον πρώτο πανελλήνιο τίτλο στην καριέρα του.

Το χάλκινο μετάλλιο κατάκτησαν ο Στέλιος Τζιουμάκας και ο Δημήτρης Χατζηνικολάου, οι οποίοι στο μικρό τελικό νίκησαν τους Ραφαήλ Μπανιώτη, Γιώργο Τερζόγλου με 21-17, 21-16.

Η ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΤΩΝ ΑΝΔΡΩΝ
1. Άγγελος Μανδηλάρης, Ιάσονας Κανέλλος
2. Γιώργος Μιχελάκης, Βασίλης Μούχλιας
3. Στέλιος Τζιουμάκας, Δημήτρης Χατζηνικολάου
4. Ραφαήλ Μπανιώτης, Γιώργος Τερζόγλου
5. Κόλα Αντιόλ, Σταύρος Ντάλλας
-. Δημήτρης Νιώπας, Θοδωρής Παπαδημητρίου
7. Γιώργος Καντιώτης, Νίκος Ντόντης
-. Στέφανος Μανδηλάρης, Έντουαρντ Ράμος

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΕΤΟΣΦΑΊΡΙΣΗΣ